nails
trendalert

Že poznaš teorijo rdečih nohtov?

Rdeči nohti so nedvomno brezčasna klasika, a v zadnjem času so še posebej priljubljeni, zahvaljujoč TikToku. Številne uporabnice aplikacije namreč preizkušajo tako imenovano ''Teorijo rdečih nohtov'' in svoje ugotovitve delijo z ostalimi. Čeprav se zdi, da je trend nov, rdeča barva nohte krasi že desetletja, zato teorija morda le ni plod domišljije!

0

Kaj pravi teorija rdečih nohtov?

''The red nail theory'', kot so jo poimenovale TikTok influencerke pravi, da moški pogosteje opazijo žensko, ji poklonijo kompliment in se zanjo celo romantično zanimajo, če ima nohte nalakirane z rdečo barvo. Mnoge predpostavljajo, da je to povezano z dejstvom, da so ti moški odraščali v 90' letih prejšnjega stoletja, ko je bila rdeča barva nohtov zelo popularna in so jih tudi njihove mame, učiteljice in druge ženske pogosto nosile. Čeprav teorija ni podprta z znanstvenimi dokazi, pa so številna dekleta teorijo preizkusile in nekatere svoj uspeh tudi delile na TikTok platformi:

  

Psihologija rdeče barve

Poleg estetskega, ima barva nohtov tudi globlji pomen - razkriva našo osebnost in razpoloženje, vpliva pa tudi na to, kako nas dojema okolica. Rdeča barva je barva strasti, ljubezni in drznosti, ženstvenosti ter moči. Ko so naši nohti oblečeni v to živahno barvo, se del teh lastnosti zagotovo odrazi tudi na našem obnašanju in energiji, ki jo oddajamo. Zelo verjetno je, da to podzavestno ali pa zavestno začuti tudi naš nasprotni spol in temu primerno prilagodi svoje obnašanje do nas.

Od drzno izzivalnega do nežno pastelnega odtenka

Čeprav se Teorija rdečih nohtov večinoma navezuje na klasičen odtenek rdeče, pa imajo drugi toni te barve lahko podobne učinke. Rdeča s pridihom vijolične ali bordo rdeča vzbuja pridih samozavesti in sofisticiranosti in je bolj primerna za zimske mesece. Pastelni rožnato rdeči odtenki pa so bolj sproščeni, mladostni ter zabavni in zato odlična izbira za toplejše mesece.   

Večna klasika s svežim pridihom

Če se ti klasična rdeča manikura zdi nekoliko kliše, teorijo še vedno lahko preizkusiš na malenkost bolj izviren način. Možnosti so neskončne in z vsemi lahko dosežeš podobne učinke kot s klasično rdečo. Spodaj najdeš nekaj idej, kako popestriti svojo manikuro:

  • Variacija francoske manikure - rdečo barvo lahko naneseš na konice nohtov in tako poživiš klasično francosko manikuro.

 

  • Rdečo kombiniraj z drugimi barvami - v kombinaciji s črno barvo lahko ustvariš vtis dramatičnosti in kanček skrivnostnosti. V kombinaciji z bolj pastelnimi odtenki pa je rdeča popolna barva za izstopajoče detajle, kot so srčki, pikice ali vijuge.

 

  • Dodaj bleščice - nanesi jih na celotno nohtno površino ali pa le na konice. Zelo prefinjen izgled dosežeš, če bleščice dodaš le na en noht (najlepše izpadejo na prstancu), medtem ko ostale pustiš brez njih.

 

  • Mat izgled - čez rdeč lak dodaj mat nadlak in se tako izogneš klasičnemu sijaju rdeče manikure.

 

Ne glede na to na kateri način boš nosila rdečo barvo pa ne pozabi, da je za uspeh v ljubezni, pomembnejša od barve nohtov pomembna tvoja samozavest, energija in predvsem pristnost.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title