hair

Kako ohraniti zdrave lase v zimskem času?

Zimski meseci so lahko zelo težavni za tvoje lase. Vlažne in hladne vremenske razmere lahko povzročijo, da se tvoji lasje počutijo suhe, krhke in nezdrave. Zato je pomembno, da v tem času skrbno poskrbiš za svoje lase. Na srečo obstaja več načinov, s katerimi lahko ohraniš zdrave in lepe lase tudi v zimskem času. Poglej si nekaj preprostih načinov za ohranjanje zdravih las v zimskih mesecih.

0

Kako ohraniti zdrave lase v zimskem času?

Zimski meseci so lahko zelo težavni za tvoje lase. Vlažne in hladne vremenske razmere lahko povzročijo, da se tvoji lasje počutijo suhe, krhke in nezdrave. Zato je pomembno, da v tem času skrbno poskrbiš za svoje lase. Na srečo obstaja več načinov, s katerimi lahko ohraniš zdrave in lepe lase tudi v zimskem času. V tem članku si bomo ogledali nekaj preprostih načinov za ohranjanje zdravih las v zimskih mesecih.

Nega las pozimi

Hladni zimski meseci so lahko hudi za lase, zaradi česar so lasje videti dolgočasni in brez življenja. Da bi tvoji lasje pozimi ohranili najboljši videz, moraš še posebej skrbeti, da ostanejo zdravi in močni. Poglejva si nasvete za nego las, s katerimi bodo tvoji lasje in lasišče to zimo tako veseli, kot si ti:

  1. Navlaži lasišče z oljem za lase: Pozimi postane lasišče suho in srbeče zaradi pomanjkanja vlage v zraku. Ta pa lahko povzroči prhljaj, razdraženost lasišča in luščenje, kar povzroči izpadanje las. Masaža z vročim oljem s hranilnimi olji za lase, kot sta kokosovo in olivno olje, dela čudeže. Ta olja prodrejo v lasno steblo in ohranjajo lase navlažene ves čas. Masaža lasišča izboljša prekrvavitev lasišča in neguje lasne mešičke ter spodbuja rast las.
  2. Globinska maska enkrat na teden: Vlaženje je najpomembnejši del igre za nego las pozimi. Tedensko uporabi balzam, ki se ne izpira, da obnoviš vlago in se boriš proti suhemu zraku v zaprtih prostorih. Statični lasje so pogost pojav, ko so tvoji lasje izpostavljeni hladnemu vremenu. Ohranjanje hidratiranosti las z balzamom, ki se ne izpira, jih bo pomagalo zaščititi. Kot pomoč pri statičnih laseh ti lahko pride prav neuporabljena ščetka za zobe, ki jo popršiš z lakom za lase in greš nato z njo čez statične predele lasišča.
  3. Izogibaj se pogostemu umivanju las: Pogosto umivanje las s šamponi odstrani njihova naravna olja, kar povzroči dodatno suhost in razdraženost lasišča. Poskusi podaljšati čas med pranji. Ne šamponiraj si las več kot dvakrat na teden. Vedno uporabljaj blag šampon brez sulfatov, da ohraniš naravno ravnovesje vlage.
  4. Izogibaj se vroči prhi: prhanje z vročo vodo v mrazu je vedno mamljivo. Toda vroča voda lahko odstrani naravna olja in vlago iz tvojih las ter jih naredi suhe. Prav tako lahko povzroči suho lasišče in povzroči luščenje. Lase si vedno umivaj z mlačno vodo in jih na konicah speri s hladno vodo, da zapreš povrhnjico las.
  5. Preklopi na brisače iz mikrovlaken:  Izogibaj se uporabi bombažnih brisač za sušenje las. Namesto tega uporabi brisače iz mikrovlaken. Nežne so do vaših las, imajo visoko sposobnost vpijanja vode ter pomagajo zmanjšati trenje in čas sušenja las. Po drugi strani pa lahko bombaž ali kateri koli drug material naredi tvoje lase krepke in povzroči zapletanje, kodranje in izpadanje las.
  6. Konice las moraš striči pogosteje: Suh in hladen zrak pozimi povzroča lomljenje las in razcepljene konice. Trenje klobukov in šalov dodatno obremeni tvoje lase. Da bi to preprečila, lase strizi vsake štiri do osem tednov. Tako bodo tvoji lasje pozimi videti sveži. Lase pristrižeš pol centimetra od dna, da odstraniš suhe, razcepljene konice.

Zaščitite lase pred izsušitvijo

Začni s toplo (ne vročo) vodo, ko si umivaš lase, saj je nežnejša do lasišča in pomaga zadrževati vlago. Bodi prepričana, da uporabljaš izdelke za lase z naravnimi vlažilci, kot sta karitejevo maslo ali jojobino olje, ki bosta dodala dodatno plast zaščite pred vremenskimi vplivi. Poleg tega omeji uporabo pripomočkov za toplotno oblikovanje, kot so kodralniki ali likalniki, na samo enkrat na teden, saj lahko prekomerna uporaba povzroči zlom lasu. Poskusi tudi manj pogosto šamponirati lase in opusti običajne balzame v korist intenzivnejših tretmajev, kot so globinsko negovalne maske, ki poskrbijo za dodatno vlaženje v hladnih zimskih mesecih.

Izberite ustrezne izdelke za nego las

Z nižanjem temperatur pada tudi vlaga v zraku. To povzroča suhost in statiko, zaradi česar so lahko tvoji lasje videti dolgočasni in brez življenja. Če želiš zaščititi svoje lase pred poškodbami v tej sezoni, moraš začeti izvajati dodatne previdnostne ukrepe in izbrati prave izdelke za nego las za zimo.
Na trgu je na voljo veliko vrst izdelkov, vendar je pomembno, da izbereš tiste, ki so posebej zasnovani za nižje temperature. Poišči formule, ki so brez sulfatov ali vsebujejo naravne sestavine, kot je npr. kokosovo olje, ki bo pomagalo zadržati vlago in preprečilo lomljenje zaradi suhosti, ki jo povzroča hladen zunanji zrak.

Povečajte vnos vlage v lasišče

Eden od načinov za zagotovitev ustrezne vlažnosti je uporaba globinskega balzama enkrat na teden. Globinski balzami pomagajo nahraniti in obnoviti pramene, ki so jih izsušili elementi. Poleg tega razmislite o uporabi izdelkov za nego, ki se ne izpirajo, čez dan, da bodo prameni voljni in zaščiteni pred težkimi vremenskimi razmerami. Če želite dodatno zadrževati vlago, poskusite po prhanju ali plavanju nanesti olje ali serum, saj bosta zmanjšala izgubo vode, hkrati pa zaklenila bistvena hranila, ne da bi obtežila vaše lase.

Izogibajte se pretiranemu oblikovanju las

Čeprav je morda mamljivo, da bi se odločila za možnosti oblikovanja, kot so ravnanje, kodranje in barvanje, da bi ohranila eleganten videz, lahko pretirano oblikovanje tvojih las pozimi povzroči številne težave. Ne samo, da lahko pretirano oblikovanje oslabi lasne mešičke in poškoduje lasišče, ampak tudi odstrani naravna olja, ki zagotavljajo zaščito pred težkimi vremenskimi razmerami.
Da bi se izognila nadaljnjim poškodbam las to zimo, je pomembno, da svoje pramene zaščitiš pred ekstremnimi temperaturami in vlažnostjo, tako da omeji pripomočke za oblikovanje las. Poskusi se odločiti za rešitve, ki zahtevajo malo vzdrževanja, kot je pletenje kite ali uporaba sponk namesto sušilnika za lase ali kodralnikov.

Vir: Freepik

Zdravi lasje vse leto

Skratka, v zimskih mesecih je mogoče ohraniti zdrave lase. Potrebuješ le dosledno nego, vlaženje in zaščito, da bodo tvoji lasje videti kar najbolje. Redna uporaba globinskega balzama, vzdrževanje vlažnosti lasišča in izogibanje toplotnemu oblikovanju lahko pomagajo zaščititi tvoje lase tudi v hladni sezoni. Poleg tega vedno ne pozabi nositi klobuka, ko greš ven, da ne bodo tvoji lasje izpostavljeni mrzlemu vremenu in nizkim temperaturam. S temi koraki boš zagotovila, da bodo tvoji lasje ostali zdravi in močni vse leto.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title