skin
selfcare

Zakaj nositi sončno kremo tudi pozimi?

Pomembno je, da tvoja koža sije celo leto. S pomočjo sončne kreme jo lahko zaščitiš tudi pozimi, ko vremenske razmere za kožo niso najbolj ugodne. Te zanima kako?

0

Zakaj nositi sončno kremo tudi pozimi?

Približujejo se meseci sonca, toplega vremena in preživljanja časa zunaj, ter seveda, pridobivanja vitamina D. Mislim, da že veš na kaj namigujem s tem mojim uvodom. Saj lahko že skoraj čutiš sončne žarke na svojih licih, kajne?

In kaj je prva stvar, na katero pomisliš, ko se spomniš na sonce? Sončna krema!

Verjamem, da je poleti in spomladi dokaj preprosto vkomponirati mazanje s sončno kremo zjutraj, preden se odpraviš na zrak, novim izzivom na proti. A želela bi te spodbuditi, da to ne bo zgolj navada, ki jo ohranjaš v toplih in bolj sončnih mesecih, ampak, da sončna krema postane del tvoje nege obraza tudi pozimi.

Te še nisem prepričala? V tem članku ti bom povedala, zakaj je sončna krema tako pomembna, kaj so tri prednosti, zaradi katerih moraš nositi sončno kremo in kako nanesti sončno kremo, da dosežeš najboljši učinek.

 

Sončna krema – najboljša preventiva

Sončna krema je najboljša preventiva, ko se borimo proti kožnemu raku, gubam in sončnim opeklinam, ter posledično poškodbam kože. Sonce namreč ni nič manj nevarno pozimi, čeprav je res bolj hladno in nimamo tistega prijetnega, a žgočega občutka na koži. Do nas vseeno prihajajo vsem nam dobro znani UV žarki, ki lahko poškodujejo našo kožo in prispevajo k pojavu kožnega raka.

 

Pozimi se namreč pojavi dodatna težava, saj se sončni žarki lahko brez težav odbijajo od snega in našo kožo zadenejo pod različnimi koti. Kljub temu da nosimo oblačila, ki večinoma pokrivajo večji del naše kože, kar nam seveda nudi dodatno zaščito, le-ta niso povsem dovolj, da nas zaščitijo pred vsemi negativnimi vplivi sonca.

 

Kljub varovalnim oblačilom je del naše kože, predvsem na obrazu, še vedno izpostavljen škodljivim vplivom sonca. Predvsem te dele je prav, da dobro zaščitimo, saj je ravno obraz tisti, ki ga na osebah opazimo najprej. Izbrati moramo kremo z dovolj dobrim zaščitnim faktorjem, to je faktor vsaj 30, takšno, ki je vodoodporna in zaradi suhega zraka, bomo svoji koži najbolj pomagali, če bo krema tudi vlažilna.

Tri glavne prednosti sončne kreme

Prepreči staranje

Na dolgi rok nošenje sončne kreme prepreči videz staranja naše kože, saj varuje predvsem povrhnji predel naše kože pred mikropoškodbami. Naša koža se mora bolj obnavljati in tako se tudi prej iztroši. Sonce namreč poškoduje kolagen, ki daje koži mladosten in zdrav videz. Ena od študij je celo pokazala, da ljudje, ki uporabljajo sončno kremo, zmanjšajo vidne posledice staranja kože za do kar 24 odstotkov.

 

Pomaga pri vlaženju kože

Zima je za našo kožo izjemno zahteven čas. Ni težava zgolj v nizkih temperaturah in ostrem vetru, velik problem je tudi nizka zračna vlažnost, ki še dodatno izsušuje našo kožo. Prepričana sem, da opaziš spremembo, ko se pozimi dotakneš svojega obraza in se koža zdi hrapava in izsušena. Na srečo je sončna krema rešitev dva v enem. Samo sončna krema je dovolj, da si navlažiš kožo in tako ti ni treba kupovati še dodatne vlažilne kreme za obraz. Ko boš v trgovini izbirala sončno kremo, le poglej, da je primerna za obraz in vsebuje nekaj vlažilnih snovi.

 

Izogneš se nepotrebnim sončnim opeklinam

Se spomniš tistega groznega občutka, ko se vrneš s smučanja z rdečim obrazom, ki te nekoliko špika in boli, ko se poskusiš smejati? Ali ko se vrneš s sprehoda ali iger v snegu z družino, s povsem razbolelimi lici in naslednji dan ne veš, ali ti je vroče doma, zardevaš, oziroma zakaj imaš tako rdeča lica? Vsemu temu se lahko povsem izogneš. Zjutraj ob umivanju obraza nanesi sončno kremo, tako se izogneš nepotrebnim bolečinam in vsem neprijetnostim, ki jim sledijo. Predvsem če imaš pegice, je to izjemno pomemben nasvet zate.

Kako pozimi nanesti sončno kremo?

Sončno kremo nanesi zjutraj, ko si umiješ obraz. Ko enkrat oblečeš kapo, šal, rokavice in plašč, bo nanos kreme otežen. Če se namažeš s sončno kremo že zjutraj, se zagotovo izogneš vsem nepotrebnim frustracijam, ki potencialno nastanejo, ko sončna krema kapne na nov šal, ali umaže sveže opran plašč. Naj te potolažim, sončna krema je odlična podlaga tudi za make-up, počakaj, da se krema vpije in nanesi svoja najljubša ličila.

Pomembno je, da kremo naneseš natančno in po vseh izpostavljenih površinah kože-čelu, licih, nosu, bradi, vratu, rokah, tako zagotoviš maksimalno zaščito.

Kremo ponovno nanesi na vsaki dve uri in ne pozabi, da je zelo pomembno, da izbereš tako, ki bo delovala vlažilno in je ob enem tudi vodoodporna, da se nanos ne uniči, predvsem ko izvajaš svoje najljubše športne aktivnosti na snegu.

 

 

Zdaj veš, da je pomembno, da sončna krema postane tvoja najboljša prijateljica tudi v zimskih mesecih. Poskrbi, da svoji koži resnično nameniš le najboljše, saj ti bo vračala celo življenje. Naj tvoja koža resnično zasije tudi v zimskih mesecih!

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title