hair
trendalert
tipsandtricks
DIY

Zakaj nikoli več ne uporabljam kodralnika za lase?

Tehnike kodranja las brez toplotnega segrevanja so postali pravi trend! Vendar ne gre za novo metodo oblikovanja las – pravzaprav ta obstaja že vrsto let. Sama imam ravne in tanke lase, ki sicer potrebujejo maksimalno toploto pri kodranju, zato se mi je hladno navijanje zdelo nemogoča varianta za lepe in vzdržljive kodre. Vendar pozor! Veliko trendov opozarja, da se tem tehnikam splača dati priložnost, saj delajo čudeže!

0

Pripomočki

Pozabi na navijalke, ki so jih babice uporabljale 50 let nazaj. Trenutno so najbolj aktualni enostavni kompleti s satenasto palico za kodranje in dvema satenastima elastikama. V primeru, da si pristaš uporabljanja stvari, ki jih že imaš doma, pa se v tvoji omari zagotovo najdejo hlačne nogavice ali trak od kopalnega plašča – rezultati bodo enaki.

Metoda

Set za kodranje se lahko uporablja na suhih ali vlažnih laseh. Pozor: ne uporabljaj ga na mokrih, ker se tvoji lasje ne bodo uspeli posušiti, posledično pa kodri ne bodo uspeli.

Postopek:

  1. Palico/nogavice/trak pripni na vrh lasišča. Pozoren/a bodi, da bo pripomoček enako dolg na levi in na desni strani, da ti ne zmanjka prostora za zavijanje las.
  2. Vzemi prvi pramen ene strani las in ga začni zavijati okoli pripomočka.
  3. Postopno dodajaj pramene, dokler ne bodo vsi lasje na eni polovici lasišča zaviti okoli pripomočka.
  4. Na koncu spodnji del zaveži z elastiko.

Pozoren/a bodi, v katero smer zavijaš kodre! V tisto smer bodo potem stali tudi kodri. Pomagaš si lahko s priporočili, kako izbrati frizuro, ki se najbolj prilega obliki tvojega obraza. Postopek nato ponovi še na drugi polovici lasišča in pripravljen/a si za spanje.

Morda ti bo ta metoda na začetku vzela nekaj časa. Vendar ko boš izuril/a svojo tehniko, ki tvojim lasem najbolj ustreza, ti kodranje ne bo vzelo več kot 5 minut!

 

Rezultati

Ne pozabi – jaz imam ravne in tanke lase. Sicer je trajalo, da sem ugotovila tehniko, ki mojim lasem najbolj ustreza in moram priznati, da tako vzdržljivih kodrov s toplotnimi kodralniki nikoli nisem mogla dobiti! Kodri so se najbolj obnesli, ko sem si po umivanju las posušila lase skoraj do popolnoma suhih, si nanesla negovalno olje, jih lepo razčesala in začela z navijanjem. Dobro je upoštevati nasvete glede nanašanja in izbire olja, saj bo tudi to zagotovo vplivalo na izgled kodrov. Če sem tisti dan imela prost, sem to naredila zjutraj, da sem si čez približno 6 ur kodre razpustila. Prav tako se je obneslo, če sem si lase umila zvečer, ponoči spala z navitimi lasmi in si jih zjutraj razpustila. Kodri vedno zdržijo do naslednjega umivanja las!

 

 

Zavedaj se, koliko poškodb dobijo tvoji lasje s toplotnim kodranjem las. Posebaj, če to počneš vsak teden! Potem je nemogoče kjub upoštevanju pomembnih trikov imeti zdrave in močne lase. Že ravno iz tega razloga je vredno poskusiti – lepi lasje nikdar niso bili uničeni lasje. Z veseljem boš potrdil/a uspešnost hladnega kodranja las! Pričakuj veliko pohval tvojih kodrov in še več začudenih obrazov, ko jim boš povedal/a metodo hladnega kodranja las.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title