hair

Za zdrave lase uporabljaj rožmarinovo olje. Ne bo ti žal!

Rožmarin ni nič drugega kot eno izmed boljših naravnih sestavin. Poleg njegove visoke vsebnosti dišavnih olj, vitaminov in drugih snovi ima širok spekter uporabe tudi v kozmetični industriji. Verjamejo, da je njegovo vključevanje v izdelke za nego las zelo koristno za zdrave in goste lase.

2

Zakaj ravno rožmarin za lase?

Rožmarin je znano naravno sredstvo, ki se že stoletja uporablja za naravno nego las in je popolnoma varen za uporabo. Izdelki z vsebnostjo rožmarina spodbudijo prekrvavitev lasišča, kar ugodno učinkuje pri rasti las. Dokazano je, da naj bi uporaba rožmarinovega olja ščitila pred izpadanjem las, tako pri ženski kot tudi moški plešavosti. Rožmarin deluje protivnetno in pomirjajoče pri razdraženem lasišču. Zelo je primeren za ljudi s tankimi in redkimi lasmi, priporočajo pa ga tudi za obnovo poškodovanih konic in zaščito pred toplotnimi poškodbami.

Učinki na lase

  • Segreva in stimulira lasišče, ter ohranja njegovo elastičnost;
  • vlaži in krepi lase;
  • deluje antiseptično, saj preprečuje nastanek prhljaja;
  • preprečuje izpadanje las;
  • čisti mastne lase in problematično kožo lasišča.

Proti izpadanju las...

Obstaja nekaj načinov, kako se da rožmarinovo olje uporabiti kot sredstvo za obnovo in zgostitev las.

  • Vmasiraj ga v lasišče

Olje se lahko vmasira neposredno v lasišče, lahko pa se primeša k drugim vrstam olja, saj redčenje čistega rožmarinovega olja pomaga pri manjšem draženju kože. Enakomerno se ga porazdeli na lasišče in vmasira, takoj po kopeli ali tuširanji. Poznejše izpiranje ni obvezno. V primeru, da ga želiš izprati, pusti olje na lasišču vsaj 5-10 min pred samim izpiranjem.

To velja tudi za balzame in druga negovalna sredstva. S tem izkoristiš njegove prednosti med umivanjem. Pazi le, da ga ne dodaš preveč, saj bo pospešilo mastitev las. Drži se največ pet kapljic glede na količino izdelka, v katerega vmešaš olje. Pri negovalnih sredstvih lahko tudi manj. 

Za rast las...

Strokovnjaki prikimavajo, da rožmarinovo olje pomaga pri rasti las. Ta rastlina vsebuje karnozično kislino, ki je znana po tem, da zdravi poškodbe živcev in tkiv ter izboljšuje celični obtok. Tako rožmarin spodbuja rast živcev in spodbuja krvni obtok. Za rast las je krvni obtok zelo pomemben, saj slabo prekrvavljeni mešički ne dobijo hranil, ki jih las potrebuje za rast, zato posledično lahko odmre. Seveda pa lasje potrebujejo čas, da se začnejo odzivati na olje. Skupaj s tem pa lahko uporabljaš tehnike in pripomočke za masažo lasišča, ki bodo pospešili proces rasti in omogočili doseganje želenih rezultatov v krajšem času.

Namesto olja učinkovita tudi vodica

Večina prisega na olje, vendar ima tako vodica kot olje podobne glavne lastnosti, le da je vodica v drugačni obliki in bolj osvežilna za lasišče. Ta oblika je posebej primerna za tiste, ki imajo navadno bolj mastno lasišče

 

Izdelaj svojo vodico:

V  lonec nalij nekje pol litra vode in dodaj nekaj vejic svežega rožmarina. Pusti ga vreti 20 min in nato lonec odstavi, da se ohladi. Ko je ohlajen, ga precedi in nalij v šprico. Priporočljivo je, da jo shranjuješ v hladilniku največ dva tedna.

Vsestranska rastlina

Dišeča vejica, ki se že stoletja uporablja v lepotni industriji za nego kože in las pa tudi v parfumih. Zakaj pa ne, saj ni nič drugega kot hvaljena rastlina. Ima jasne rezultate pri podpiranju zdravih ter negovanih laseh in ni kar tako za lase privlečena trditev.

2

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title