brows
tipsandtricks
makeup

Si želiš popolno izoblikovane obrvi? To lahko storiš s pomočjo mila kar doma!

Obrvem so nekoč pripisali izraz ''okvir našega obraza'' in to ne zaman. Z njimi namreč lahko prikažemo širšo sliko-prikažejo lahko naše počutje; od dvignjenih obrvi pri začudenju, do spuščenih ob žalosti, sproščenih ob veselju,... Ker so tako pomemben del našega obraza, si jih želimo popolnoma urejene-za to pa ti ni treba več obiskovati kozmetičnih salonov in odštevati denar. To lahko sedaj storiš s trdim milom za roke.

0

Obrvi so skozi čas doživele koreniti razvoj; od tankih, le bežno poudarjenih obrvi do močneje poudarjenih, kasneje pa vedno bolj košatih obrvi do privzdignjenih in laminacije. Laminacija je metoda, s katero se lahko doseže bolj naraven videz obrvi in je dobra rešitev za neukrotljive, asimetrične obrvi. Ta metoda je še posebej popularna zadnje leto in marsikdo je zanjo odštel že veliko denarja. Na srečo pa je tukaj metoda, ki zagotavlja isti učinek in jo lahko v kratkem času opraviš kar v domači kopalnici. 

Milnate obrvi 

''Soap brows'' ali milnate obrvi že kar nekaj časa preplavljajo socialna omrežja. Kako pa lahko do njih prideš? Nič lažjega-potrebuješ le trdo milo za roke in ščetko za obrvi, ki jo lahko najdeš v vseh bolje založenih kozmetičnih trgovinah. Trdo milo tako nadomesti uporabo gela za obrvi, s katerim običajno oblikujemo svoje obrvi v želeno smer. 

Začetek nove sfere urejanja obrvi

Ena izmed prvih, ki nam je preko platforme Youtube predstavila ta nenavadni učinek urejanja obrvi, je švedska umetnica ličenja Linda Hallberg, ki pravi, da je fiksacija obrvi na želenem mestu z milom v svetu ličenja prisotna že dolgo kot skrivni trik za popolne obrvi, vendar se je šele leta 2016 prebila na javno površje in od takrat naprej tava med nami. 

 

S to tehniko poskrbimo, da so obrvi videti večje in bolj košate. Prav tako pa naj bi milnate obrvi prispevale k videzu manjšega čela, saj so te opazno večje. 

Zakaj je milo boljše od gela za obrvi? 

Umetniki ličenja pravijo, da ima milo večjo moč pri obstojnosti oblike obrvi čez cel dan, ne glede na to, kaj v dnevu počneš. Osnova gela za obrvi je voda, ki pa ne deluje dobro z znojem; ko se kapljice znoja združijo z gelom, se ta razmaže in ves naš trud je bil zaman. 

Kako do ''milnatih obrvi''? 

Do popolnih obrvi te loči le 5 preprostih korakov

  1. Zapolnjevanje obrvi (po želji lahko ta korak tudi preskočiš): če imaš na obrveh slučajno kakšno mesto, kjer obrvi ni zaradi neuspelih poskusov puljenja, ki si jih izvajala še nevedoč v srednji šoli in zanje sedaj plačuješ s plešo med obrvmi, lahko to hitro zapolniš z vodoodpornim črtalom in nato nadaljuješ z milom. Tako bodo obrvi bile videti še bolj naravno, saj bi zabrisovanje barvice za obrvi bilo težje po nanosu mila. Za še bolj naraven videz pa pazi, da aplikacija črtala ne bo preveč groba. 
  2. Česanje obrvi s krtačko za obrvi: ta korak je namenjen temu, da obrvi razčešeš in razporediš. V pomoč je lahko tudi malo vode, ki jo naneseš na obrvi za hitrejše in učinkovitejše česanje. Previdno, da na obrvi ne naneseš preveč vode, saj bi to kasneje onemogočilo milu, da naredi svoj magični trik. 
  3. S krtačko za obrvi podrgni po milu: S krtačko za začetek nežno podrgni po milu, da bo na krtački ostala sled mila. Drži se pravila ''manj je več''-rajši kasneje po potrebi dodaj še malo mila. 
  4. Oblikovanje obrvi: ta del je najbolj zanimiv in tudi smisel celotnega načina urejanja obrvi; s krtačko nanesi milo na obrvi in ga razčeši po obrveh od spodaj navzgor in v stran pod kotom 45 stopinj (proti enemu in drugemu kotu čela), na koncu pa repek obrvi (konico obrvi na koncu) počeši navzdol oziroma vodoravno. 
  5. Zakleni dosežen rezultat: S pomočjo prsta ali ročajem čopiča za ličenje pojdi po novonastalem poteku obrvi; tako se bodo milo, obrvi in koža še bolje povezali v nerazdružljivo enoto (dokler jih čistilo za ličila ne loči).

Kakšna mila uporabiti? 

Na žalost niso vsa mila primerna za urejanje obrvi. Strokovnjaki zato svetujejo predvsem mila, ki vsebujejo glicerin. Ta je naravni vlažilec in bo ohranil obrvi in kožo pod obrvmi navlaženo in zdravo. 

Milo, ki je na koži cel dan, lahko povzroči neželeno draženje kože, zato lahko uporabiš tudi mila, ki so nežnejša do kože. 

Še nekaj nasvetov... 

Če so tvoje obrvi redkejše

Čeprav ta trend deluje bolje na košatih obrveh, ga lahko uporabiš tudi, če imaš bolj redke obrvi. Za boljši uspeh pred nanosom mila uporabi zgoraj omenjen korak zapolnjevanja obrvi. 

Če imaš gostejše obrvi

Če so tvoje obrvi gostejše, ti je ta metoda še posebej naklonjena; si boš pa morala vzeti nekoliko več časa za urejanje le-teh. Tako kar večkrat s ščetko za obrvi potegni po obrveh, saj ji bo ta lepo ločila in naredila še bolj naraven učinek. 

Milo v kombinaciji s pudrom 

Če imaš na koži okoli obrvi veliko količino pudra, se bo le-ta v stiku z milom začel nabirati v manjše kepice in tako podlaga ne bo več popolna, zato pazi, kako si naneseš milo na obrvi. 

Milo in dolgotrajna uporaba... 

Čeprav ta tehnika prinaša čudovite rezultate, lahko milo ob daljši uporabi povzroča draženje kože. Če ti je metoda česanja obrvi zelo všeč in jo želiš v svoji vsakodnevni rutini ličenja, ti priporočamo, da razmisliš o nakupu izdelkov za ličenje, ki bodo prinesli podoben ali celo enak učinek na obrveh. 

 

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title