skin
tipsandtricks
selfcare

Kako lahko z napravami za nego obraza poskrbiš za bolj sijoč in mladosten videz?

Si tudi ti naveličan/a pustega izgleda svoje kože? Potem ti svetujem, da svojo obrazno rutino nadgradiš z najbolj učinkovitimi napravami, ki bodo tvoji koži pričarale pozitivne spremembe. 

0

Kot nam je verjetno že prav vsem poznano, je obraz zagotovo prva stvar, ki nam pade v oči, ko zagledamo človeka in je tudi eden izmed bistvenih ter najbolj izpostavljenih predelov telesa. Zagotovo tudi vsak posameznik v kopalnici pred ogledalom najprej opazi svoj obraz in šele nato preostanek telesa. Tako pa z vsakdanjim spogledovanjem v ogledalu in pritiskom socialnih omrežij skoraj vsi podležemo neskončnemu ciklu premlevanja o obraznih pomanjkljivostih, ki potolčejo našo samozavest. A ne skrbi, zate imam popolno rešitev - učinkovite aparature, ki bodo osvežile videz tvoje kože kar doma in pričarale nasmeh na tvojem obrazu.   

 

Če se želiš boljše znajti v tej poplavi naprav in se prepričati, da so vredne tvojega denarja, te vabim, da skupaj preveriva, kakšne naprave sploh poznamo, na katerem področju kože učinkujejo in kaj so njihove glavne prednosti.  

 

Lepotna tehnologija na osnovi mikrotokov za domačo uporabo   

Kot vsa ostala področja tudi področja lepotne industrije doživljajo velik vzpon pri razvoju tehnik za pomlajevanje obraza in krepitev telesa, med katere uvrščamo tudi t. i. mikrotokovno terapijo, ki ob redni uporabi zagotavlja čudežne rezultate, o katerih le sanjaš. 

 

Kaj točno je mikrotokovna terapija in kako sploh deluje? 

Že iz samega imena ‘’mikrotokovne’’ terapije lahko razkrijemo, kaj se dejansko skriva v njenem ozadju. Gre za neinvazivno lifting napravo, ki s pomočjo nizke jakosti električnega toka spodbuja obnovo mišičnih tkiv, ki so zaradi staranja podvržena naravni izgubi tonusa in čvrstosti, ter si ob tem deli tudi veliko podobnosti s telesu lastnim bioelektričnim poljem, kar je samo še eden od razlogov, zakaj se odločiti prav za ta obrazni tretma.  

 

Preprosto povedano ta lepotna naprava spodbuja proizvodnjo adenozin trifosfata oz. t. i. celične energije, da lahko le te učinkoviteje delujejo. Pri uporabi take tehnologije se namreč želimo čim bolj osredotočiti na celično raven delovanja.  

 

Kakšne prednosti lahko pričakujemo pri uporabi? 

Zagotovo je ena izmed pomembnejših prednosti ta, da že samo z redno uporabo teh blagih električnih tokov pripomoremo k bolj sijočemu in mladostnemu videzu obraza, ki si ga vsi želimo – dejansko gre za nekakšno vadbo mišic na vašem obrazu, a vendar to še ne predstavlja viška vseh prednosti.  

 

Prednosti obsegajo še veliko več kot sam lifting obraza, saj namreč poleg vsega že omenjenega naprava povečuje tudi pretok krvi, izboljša prodiranje kozmetičnih produktov ter povrh vsega spodbuja tvorbo kolagena in elastina. Definitivno je nezanemarljivo tudi dejstvo, da uporaba naprave ni boleča, čeprav se nam morda na prvi pogled zdi nadvse neprijetna.  

 

Če želiš doseči vidne rezultate, ti svetujem, da z domačo uporabo začneš čim prej in spremljaš stanje svoje kože, pri tem pa ne pozabi, da je potrpežljivost tvoj ključ do uspeha

Z masažnimi napravami do vidnih rezultatov 

Mislim, da si danes prav vsi želimo doseči popolno kožo, brez da bi ob tem zapravili kupe denarja in časa s stalnimi obiski profesionalnih salonov. Poznamo namreč že ogromno učinkovitih masažnih pripomočkov, s katerimi si lahko sanjsko mladostno kožo izborimo kar iz udobja svojega doma

 

Če doma nimaš niti enega masažnega pripomočka, potem se verjetno niti zavedaš nekaj tvoja koža ob tem zamuja. V primeru, da se želiš prepričati o učinkovitosti in prednostih masažnih pripomočkov, si na pravem mestu. 

 

Kakšne masažne pripomočke sploh poznamo in kakšne učinke lahko opazimo pri njihovi uporabi? 

  • Valjčki za obraz 

Na trgu se lahko danes srečamo že s številnimi tipi valjčkov za obraz (kamniti, leseni, valjček s čepki ter iglični valjček) in verjetno si za večino že slišal/a. Z njimi namreč izvajamo nežno masažo obraza, ki poveča delovanje limfnega sistema in zmanjša zabuhlost obraza, povečan pretok krvi pa koži povrne sijaj

  • Masažni pripomoček za ‘’izoblikovanje’’ obraza 

Ta kovinski pripomoček za sproščanje in hlajenje predstavlja pravi raj za tvojo kožo. Lahko bi rekli, da nadomešča masažo obraza s prsti, kajti z nežnim gnetenjem tvoji koži povrne napetost in čvrstost.  

 

  • Masažni pripomoček za čiščenje obraza 

Če si tudi ti že naveličan/a umivanja obraza z rokami, potem je ta naprava kot nalašč zate. Vsekakor je njegova največja prednost globinsko čiščenje in s tem odstranitev odvečnih nečistoč, loja, zaostankov ličil ter odmrlih celic iz vašega obraza

 

 

  • Električni masažni pripomoček za oči 

Verjetno nisem edina, ki si želi dobrega izgleda tudi tiste dni, ko mi primanjkuje spanca. Ta pripomoček je idealen zate, če se želiš spopasti z znaki staranja okrog oči in hkrati osvežiti videz kože pod očesnim predelom. Po eni strani zagotavlja učinek rahlega ogrevanja, ki spodbuja pretok krvi okoli oči, zmanjšuje napetost v predelu oči ter odpravlja videz temnih kolobarjev, po drugi strani pa učinek hlajenja preprečuje izgubo vlage in zagotavlja videz zoožanih por.  

Z lepotnimi LED maskami do ‘’botoks’’ učinka  

Si tudi ti želiš doseči botoksu podobne učinke, a pri tem ne želiš invazivno posegati v svoje telo? Potem moraš nujno dati priložnost LED maski za obraz.  

 

Kako LED maska sploh deluje in kakšen vpliv ima na kožo? 

Ta priljubljena LED metoda deluje s pomočjo fototerapije, ki oddaja svetlobo različnih valovnih dolžin in tako pripomore k izboljšanemu in pomlajenemu videzu kože. Poznamo 4 najbolj pogoste valovne dolžine in prav vsaka izmed njih ima drugačno ciljno mesto v kožiRdeča poveča tvorbo kolagena in elastina ter zmanjšuje rdečico, modra zavira delovanje bakterij, ki povzročajo nastanek aken, nadzoruje proizvodnjo olja in loja ter hkrati zmanjša vnetja, zelena zmanjšuje videz pigmentacij, rumena pa spodbuja celjenje ran.  

 

Kakšne prednosti lahko opazimo pri izbiri te metode? 

Tako kot pri večini lepotnih tehnologij lahko tudi tukaj najdemo številne prednosti. Že to, kako raznolike učinke ta metoda ponuja, je eden izmed glavnih razlogov, zakaj bi prav LED maske vključili v svojo rutino. Poleg tega boš s tem privarčeval/a ogromno količino denarja, ki bi jo v nasprotnem primeru porabil/a v salonih, neizogibno pa je tudi dejstvo, da je primerna za prav vsak tip kože in je poleg tega tudi ena izmed boljših preventiv staranja

 

Če si torej tudi ti naveličan/a svojega pustega videza in bi želel/a vpeljati nove korake v svojo rutino za nego kože, je uporaba lepotne tehnologije prava izbira zate, a ne pozabi, da z njo ne moreš nadomestiti osnovne nege obraza.

 

 

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title