mensbeauty

Vzpon tradicionalnega Barber Shop-a: Zakaj se vse bolj uveljavlja old-school stil?

Si naveličan neosebnih striženj v verižnih salonih? Si želiš izkušnje, ki je več kot le striženje? Poišči tradicionalno brivnico. Te brivnice ponujajo edinstveno okolje, ki te z usnjenimi stoli in starinskim dekorjem popelje nazaj v čas. Pri naslednjem striženju se odpravi v eno od njih in uživaj v vrnitvi v preteklost.

0

Brivnice obstajajo že stoletja, vendar se v zadnjih letih ponovno pojavljajo v tradicionalnih oblikah. Te starinske brivnice so v industriji v velikem vzponu in ni težko razumeti, zakaj. V tem članku bomo raziskali, zakaj so tradicionalne brivnice vedno bolj priljubljene in zakaj bi moral razmisliti o obisku ene od njih pri naslednjem striženju.

Izkušnja

Eden od glavnih razlogov za uveljavitev brivnic je izkušnja, ki jo nudijo. Te brivnice ponujajo bolj osebno izkušnjo, saj si brivec vzame čas, da spozna stranko in njene potrebe glede pričeske. Ponujajo bolj sproščeno okolje z usnjenimi stoli in starinskim dekorjem, ki daje vtis, da si se vrnil v preteklost.

 

Izkušnja obiska tradicionalnega brivskega salona ni samo striženje. Gre za celoto, od trenutka, ko vstopiš skozi vrata, do trenutka, ko odideš. Pozdravil te bo prijazen obraz in ti ponudil pijačo, bodisi kavo ali viski. Medtem ko bo brivec skrbel za tvoje lase, se boš lahko udobno namestil in sprostil. 

Pozornost do detajlov

Zakaj so brivski saloni vse bolj priljubljeni, je pozornost do detajlov, ki jih nudijo. Ti brivci so usposobljeni za striženje, ki dopolnjuje obliko obraza in tip las posameznika. Poskrbijo, da je vsaka dlaka na svojem mestu, in nudijo storitve, kot so britje z vročo brisačo in obrezovanje brade. Uporabljajo tudi tradicionalna orodja, kot so ravne britvice, ki omogočajo natančnejše britje in manj dražijo kožo.

 

Pozornost do podrobnosti, ki jih nudijo, je nekaj, česar v običajnih frizerskih salonih ne boš našel. Ti brivci so ponosni na svoje delo in želijo poskrbeti, da bo vsaka stranka zadovoljna s svojo pričesko. S striženjem ne hitijo in si vzamejo čas, da se prepričajo, da je vse popolno, preden odideš iz salona.

Trendi, skupnost in izdelki

Brivnice pridobivajo na veljavi tudi zato, ker upoštevajo trend klasičnega moškega sloga. Moški začenjajo sprejemati stil stare šole, ki vključuje urejene brade, sprijete lase in dobro krojene obleke. Tradicionalni brivski saloni temu trendu ustrezajo, saj ponujajo storitve, ki moškim pomagajo doseči ta klasični videz.

 

Eden od razlogov je, da nudijo občutek skupnosti. Te delavnice so pogosto v družinski lasti in se prenašajo iz roda v rod. Ponujajo prostor, kamor lahko pridejo moški, se pogovarjajo o športu in se družijo s prijatelji. To je kraj, kjer lahko gradiš odnose in postaneš stalna stranka.

Zgodovina

Brivci in njihove delavnice imajo bogato zgodovino. Frizerstvo je eden najstarejših poklicev na svetu, frizerji pa so bili nekoč edini, ki so lahko opravljali kirurške posege. Bili so odgovorni tudi za zobozdravstvo in bili znani kot "barber-kirurgi".

 

Barberski drog, ki je simbol starih frizerskih salonov ima zgodovino, ki sega v srednji vek. Rdeče in bele črte predstavljajo kri in povoje, ki so jih uporabljali pri kirurgiji, modra črta pa predstavlja vene.

 

Tradicionalni brivski saloni se vedno bolj uveljavljajo, saj ponujajo edinstveno izkušnjo. Ponujajo osebno obravnavo, pozornost do podrobnosti, občutek skupnosti in visoko kakovostne izdelke. Upoštevajo trend klasičnega moškega sloga in zagotavljajo sproščujoče okolje, ki je kot pogled nazaj v preteklost. Zakaj torej ne bi pri naslednjem striženju preizkusil tradicionalen brivski salon? Ne boš razočaran!

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title