medicalprocedures

Vse kar moraš vedeti o piercingu v popku

Narediti piercing v popku je enostavno, vendar je pomembno, da poznaš vsa dejstva, preden rezerviraš svoj termin. V članku ti bom predstavila, kaj vse moraš vedeti o piercingih v popku, vključno s tem, kako se pripraviti, na kaj moraš biti pozorna in katere izdelke za nego uporabiti.

0

Med pomrznjenimi ustnicami in komaj vidnimi obrvmi, je bil piercing v popku eden najznačilnejših lepotnih trendov 90. in zgodnjih 20. let. Ikone, kot sta Britney Spears in Beyoncé, so prinesle priljubljen trend piercinga v zgodnjih letih, medtem ko zvezdnice, kot sta Billie Eilish in Vanessa Hudgens, nadaljujejo s tem trendom še danes. Zelo verjetno je, da ga imaš (ali si ga imela), si ga želiš ali pa vsaj poznaš koga, ki ga že ima. 

Ali je piercing v popku boleč?

V večini primerov piercing v popku ni preveč boleč. Tvoj trebuh ima na tem predelu bolj trdo kožo in čeprav boš še vedno čutila zbod in nekaj pritiska, piercing v popku ni izjemno neprijeten. Okoli popka je več kože in maščobe, zato boli manj kot piercingi na drugih predelih.

Kaj narediti, preden si naredim piercing v popku?

Najpomembnejši korak, ki si ga moraš zapomniti pred terminom za prebadanje telesa, je jesti in piti vodo. Bodi dobro hidrirana in se prepričaj, da si jedla razmeroma dolgo nazaj, saj je lahko trebuh še posebej občutljiv na slabost, zlasti pri mlajših strankah. Čeprav boš za ta piercing najverjetneje ležala na stolu, moraš vnaprej dovolj jesti in piti, da preprečiš vrtoglavico ali omedlevico.

Kakšen nakit se uporablja za piercing v popku?

Ukrivljena palica, natančneje 14-gauge, je najpogostejša za piercing v popku. Dolžina se nekoliko razlikuje, vendar lahko zaupaš svojemu pirserju, da bo našel ustrezno dolžino za tvoje telo.

Kar zadeva materiala, sta najboljša izbira nakit iz titana in 14-katnega zlata. To so kakovostni materiali, ki zmanjšujejo tveganje za draženje ali okužbo. Nekateri pirserji se lahko odločijo za nakit iz nerjavečega jekla, vendar se tega izogibaj, če si alergična na nikelj.

Kako dolgo traja, da se piercing v popku popolnoma zaceli?

Običajno traja od 3 do 6 mesecev, da se piercing v popku popolnoma zaceli. Že po 4 do 6 tednih pa lahko nakit zamenja strokovnjak. Če ne moraš ugotoviti, ali je tvoj piercing popolnoma zaceljen ali ne, se posvetuj s strokovnjakom, ki ti je piercing naredil. 

Kaj naj naredim po piercingu v popku in česa ne smem narediti?

Če želiš kar se da najbolje skrbeti za svoj piercing, ga očisti vsak dan. Uporabi fiziološko raztopino, dvakrat na dan in pusti, da raztopina prodre v piercing. Dodatnih nakopičenih madežev ne izpiraj z navadno vodo. In ne pozabi si umiti rok z milom in vodo, preden se dotakneš piercinga.

Izogibaj se kakršnim koli dišečim milom saj lahko dišava povzroči rdečico ali draženje. Ne nanašaj pregostih mazil, ki lahko blokirajo območje in omogočijo rast bakterij in glivic. Prav tako je priporočljivo, da se vsaj 3 tedne po piercingu izogibaš masažnim kadem, bazenom in morju.

Kakšni so možni stranski učinki piercinga v popku?

Čeprav je normalno, da nekaj dni rahlo krvaviš in imaš bolečino v tem predelu, se lahko piercing v popku okuži. Bodi pozorna na naraščajočo se oteklino, izcedek z neprijetnim vonjem, toploto in globoko rdečico okoli mesta. Vse to lahko signalizira okužbo. To še posebaj velja, če si zelo fizično aktivna.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title