skin

Vse kar moraš vedeti o konjac gobici!

Konjac gobice so v zadnjih letih postale vse bolj priljubljene kot okolju prijazen in nežen način čiščenja in pilingiranja kože. Ne samo, da so bolj ekološka alternativa tradicionalnim plastičnim pripomočkom, ampak so tudi zelo učinkovite pri odstranjevanju nečistoč in umazanije s kože. V tem članku ti predstavim vse, kar moraš vedeti o konjac gobici, vključno z njenimi koristmi, kako jo pravilno uporabljaš in kako sploh nastane.

0

Kaj je konjac gobica?

To majhno čvrsto (ko je mokro) čudo je narejeno iz korenine rastline konjak. Gobice, izdelane iz te korenine, kožo luščijo in negujejo, hkrati pa pomagajo zmanjšati znake staranja. Gre za 100-odstotno naraven izdelek in povzroča nežen piling, zato je idealen za vse tipe kože. Poleg tega je bogata z vitamini, minerali in antioksidanti, ki negujejo tvojo kožo. Zaradi nežnega delovanja jo lahko uporabljaš vsak dan.

Poleg vode konjac vsebuje beljakovine, ogljikove hidrate, lipide, natrij, kalij, magnezij, železo, fosfor, baker, maščobne kisline, folne kisline, cink in tudi vitamine A, B1, B2, B6, B12, C, E in D. Med pripravo gobice mu lahko dodajo oglje iz bambusa, rdečo glino, zeleni čaj … Tako nastanejo gobice različnih barv in z različnimi lastnostmi; zelena za pomirjanje kože, črna za razstrupljanje in matiranje kože, rožnata za poživitev sijaja, bela za zagotavljanje dodatne hidratacije itd.

Zakaj so tako posebne?

So povsem naravni japonski kozmetični izdelki na 100 % rastlinski osnovi, ki pomagajo doseči lepo kožo s pomočjo rastlin. Poleg tega, da so 100 % rastlinskega izvora, jih lahko uporabljaš več mesecev hkrati, kar pomeni, da je trajnostni in okolju prijazen produkt. Prav tako pa ima konjac gobica visoko sposobnost zadrževanja vode, saj je na površini gobice zaščitna plast, ki nežno in udobno odstranjuje odmrle kožne celice in odvečni serum, ki povzroča zamašene pore in mastno kožo. Ta zaščitna plast preprečuje praske in odrgnine na koži, saj deluje kot pregrada med vlakni gobice in kožo.

Kako uporabljaš konjac gobico?

Ko boš prvič dobila konjac gobico, bo trda. Zato jo za tri do pet minut namoči v toplo vodo, da se zmehča. Ko se gobica zmehča, nežno iztisni odvečno vodo.

Če nisi naličena, lahko gobico uporabiš z le majhno količino vode. Če pa imaš na sebi še ličila, ti priporočam, da najprej odstraniš ličila s sredstvom za odstranjevanje ličil, nato pa za globlje čiščenje uporabiš še konjac gobico (samo z nežnimi krožnimi gibi). Nato temeljito speri obraz in konjac gobico obvezno speri in očisti. Pomembno je, da jo obesiš v suhem in zračnem prostoru, da se dobro posuši.

Priporočam ti, da gobico vsak enkrat na teden dobro prekuhaš, saj boš s tem preprečila nastanek bakterij, in ne pozabi, da jo je potrebno po mesecu ali dveh redne uporabe priporočljivo zamenjati in zavreči.

Kako NE uporabljaš konjac gobice?

  • Na kožo ne nanašajte suhe gobice. Pred uporabo gobico temeljito zmoči.
  • Uporabljaj jo nežno – ne drgni po koži!
  • Gobice ne puščaj pod prho ali v kopalnici (ali na splošno v prostorih, kjer je veliko vlage)
  • Ne uporabljaj je v kombinaciji s kopalno soljo ali sredstvi, ki vsebuje encime.

Kako bo konjac gobica pomagala tvoji koži?

Gobice imajo številne prednosti, zlasti za nego kože.

1. Konjac gobice so bogate z minerali in antioksidanti: Rastlina konjak je znana po tem, da je bogata z različnimi vitamini. Poleg tega je ta rastlina, ki vsebuje veliko hranil, bogata tudi z železom, cinkom, bakrom in magnezijem ter nekaterimi drugimi minerali.  Rastlina konjak je znana po tem, da je bogata z različnimi vitamini. Ti vključujejo:

  • vitamin C - najboljši spodbujevalec imunskega sistema
  • vitamin A - podpira in obnavlja kožo
  • vitamin E - za preprečevanje prezgodnjega staranja in celjenje brazgotin
  • vitamin B - bogat s spojinami, ki ohranjajo zdravo kožo

     

2. Konjac gobice so idealne za občutljivo kožo: To pomeni, da je dovolj nežna za uporabo na vseh tipih kože, tudi na občutljivi. Konjac gobice konjac lahko uporabljajo tudi ljudje s kožnimi boleznimi, kot so ekcemi in luskavica, kar je skoraj nemogoče odstraniti brez dodatnega draženja kože.

3. So naravni piling: Konjac gobice delujejo kot naravni piling.  Nežno odstranjujejo odmrle kožne celice in vse nakopičene maščobe, umazanijo, ostanke in nečistoče. Idealna je tudi za odmašitev por in jo lahko uporabljaš skupaj s sredstvom za umivanje obraza za globinsko čiščenje kože, kar je še posebej koristno za ljudi s kožo, nagnjeno k aknam.

4. Zagotavljajo sijočo kožo: Ko gobica odstrani vse odmrle kožne celice, se pod plastjo umazanije in nečistoč razkrije sveža koža. Tudi čiščenje obraza z mokro gobico - brez čistilnih sredstev - je lahko dovolj, da se pojavi čudovit sijaj, ne da bi pri tem pretiravala z uporabo gore ličil.

5. Odlične so za odstranjevanje ličil: Ker lahko gobico kombiniraš s svojim najljubšim sredstvom za čiščenje obraza, je znano, da deluje veliko bolje, kot če bi to storila z rokami, hkrati pa so enako nežne. V zvezi z uporabo konjac gobice si moraš zapomniti, da jo je treba uporabljati s krožnimi gibi, da bi dosegla največjo korist. Poleg tega ti lahko gobica, ki odstranjuje vrhnjo plast odmrlih kožnih celic, pomaga razviti in ustvariti gladko podlago za ličila ali drugih izdelkom za nego kože, da se globlje vpijejo v kožo.

6. Uporabljaš jo lahko po celotnem telesu: Ali si vedela, da gobice niso koristne le za obraz, ampak tudi za vse občutljive dele telesa? Uporabiš jo lahko na predelih, ki so bolj nagnjeni k nastanku madežev, mozoljev ali lusk. Gobico vzemi s seboj pod prho in tako dodatno temeljito očistiš hrbet, zgornji del rok, zadnjico, komolce ali kolena.

7. So okolju prijazen izdelek: Sama rastlina konjak je popolnoma trajnostna, zato so tudi gobice okolju prijazne, trajnostne in popolnoma naravne. Ker so gobice popolnoma biorazgradljive, jih lahko kompostiraš skupaj z drugimi naravnimi predmeti, kot so rastline, ostanki sadja in zelenjave.

Gobica je torej nepogrešljiva!

Skratka, konjac gobica je odlično orodje za vsakogar, ki želi izboljšati svojo rutino nege kože. Ne samo, da je cenovno ugodna in okolju prijazna, ampak pomaga tudi pri pilingu, globinskem čiščenju in uravnavanju pH tvoje kože. S svojimi nežnimi, a učinkovitimi lastnostmi bi moral biti ta naravni izdelek nepogrešljiv v vsaki kopalnici ženske kozmetike. Gobica je brez umetnih barvil, 100 % razgradljiva, pH uravnotežena, čisti naravno in temeljito in je prijazna tvoji koži ter okolju.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title