hair

Vse kar moraš vedeti o keratinski negi las!

Imeti zdrave, sijoče lase je nekaj, kar si želi prav vsak. Da bi dosegli popoln videz, se veliko ljudi obrne na keratinske tretmaje, edinstveno vrsto nege las. Tretmaji s keratinom pomagajo dopolniti in obnoviti naravne beljakovine v tvojih laseh, kar ti zagotavlja bolj gladko in obvladljivo grivo. V tem članku boš izvedela vse, kar moraš vedeti o keratinski negi las in kako ti lahko pomaga doseči popoln videz.

0

Kaj je keratinska nega las?

S keratinskimi tretmaji se zgladi povrhnjica las, zaradi česar so prameni bolj sijoči. Obdelava s keratinom, včasih imenovana tudi brazilska keratinska obdelava las, je kemični postopek, ki se običajno opravi v salonu in lahko naredi lase bolj ravne za obdobje do 6 mesecev. Lasem doda močan sijajni lesk in skrajša čas sušenja las. Postopek vključuje umivanje las, nato pa frizer s krtačo nanese tretma na mokre lase, na katerih deluje približno 30 minut. Nekateri frizerji pa lase najprej posušijo in šele nato nanesejo tretma na suhe lase. Nato lase po majhnih delih zravnajo z likalnikom, da se tretma še bolj vtre.

Če nisi prepričana, ali je keratinska nega las prava zate, si v nadaljevanju preberi prednosti in slabosti.

PREDNOSTI

  • Dolgotrajni rezultati: keratinski tretma ni tako dolgotrajen kot ostali močnejši tretmaji za ravnanje las, vendar lahko ob ustreznem vzdrževanju in ne pretiranem umivanju (le 2-3x na teden) zagotovi dolgotrajne rezultate, ki so vidni še približno šest mesecev.
  • Gladki in sijoči lasje: keratin zgladi celice, ki se prekrivajo in tvorijo lasne pramene, zato so lasje lažje obvladljivi in se manj vozlajo. Keratin lahko zmanjša tudi videz razcepljenih konic, saj začasno zlepi poškodovane konice nazaj skupaj.
  • Rast las: keratin lahko okrepi in utrdi lase, da se ne lomijo zlahka. Zaradi tega se lahko zdi, da lasje rastejo hitreje, ker se konice ne lomijo.
  • Lasje postanejo bolj obvladljivi: s keratinskimi tretmaji so lasje bolj obvladljivi, zlasti če so še posebej skodrani ali gosti. Če si lase nenehno oblikuješ s toploto, boš opazila, da se po tretmaju s keratinom lasje hitreje posušijo.
  • Obnovitev naravnih beljakovin v laseh: keratin je vlaknasta beljakovina, ki tvori glavno strukturo vaših las in nohtov.
  • Primerno za vsak tip las: Ne glede na to, ali imaš kodraste, valovite, tanke ali goste lase, bo tretma s keratinom koristil tvoji vrsti las. Obdelava s keratinom je učinkovita za vse dolžine las in barve las. S keratinom lahko spremeniš svojo običajno pričesko z učinkom povečanja sijaja in dolgotrajnega ravnanja.

SLABOSTI:

  • Formaldehid: številni keratinski tretmaji vsebujejo formaldehid, ki je lahko nevaren pri vdihavanju. Zaradi formaldehida so lasje videti bolj ravni.
  • Cena: vsak tretma lahko znaša od 100€ do 200€, vendar ne pozabi, da tretmajev s keratinom ne bi smeli izvajati več kot trikrat na leto, saj lahko sčasoma začnejo poškodovati lase. Na voljo so tudi cenejše domače možnosti, vendar rezultati ne bodo tako dolgotrajni.
  • Zahtevno vzdrževanje: zaradi manj pogostega umivanja las in izogibanja plavanju v slani vodi in bazenu je pri nekaterih ljudeh nego težje vzdrževati. Zelo je namreč pomembna vrsta vode na laseh, saj kopanje v klorirani ali slani vodi lahko skrajša življenjsko dobo tvoje keratinske obdelave.
  • Poseben šampon in balzam: prav tako boš morala vlagati v šampon in balzam, ki ne vsebujeta natrijevega klorida in sulfatov, saj lahko oboje uniči učinek tretmaja.
    Če se odločiš za keratinsko nego las, boš potrebovala uporabljati šampon in balzam za lase brez sulfatov in natrijevega klorida

     

Odločitev je na tebi

S keratinskim tretmajem lahko lažje urediš skodrane in goste lase. Prav tako se lahko skrajša čas sušenja las. Vendar ne pozabi, da so tretmaji dragi, formaldehid, ki ga vsebujejo številne formule, pa je lahko nevaren pri vdihavanju, zato poskrbi, da boš tretma opravila v dobro prezračevanem prostoru ali pa izbrala formulo, ki formaldehida ne vsebuje.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title