skin
tipsandtricks

Vlažilna sestavina za nego kože, ki te bo očarala

Ali tudi tebe muči misel na oslabljeno kožno pregrado in ne veš, kako bi jo izboljšal? Ne skrbi, že samo s hialuronsko kislino boš korak bližje zdravi in sijoči koži.  

0

Kadar imaš poškodovano kožo, ki se odraža kot suha, bolj občutljiva ali celo srbeča, boš po navadi razlog našel bodisi v povečani izgubi vode ali lipidov kože, bodisi pa je razlog tudi staranje. Čeprav se ti morda zdi, da gre za čisto preprosto težavo, pa le te žal ne moreš odpraviti samo z dobro vlažilno kremo oz. jo lahko odpraviš le deloma. Večina vlažilcev namreč deluje predvsem na principu ‘’zamaška’’, ki oklepa vlago v notranjost in ščiti kožo pred vstopom drugih sestavin. Ravno zaradi tega pa je tako veliko povpraševanje po hialuronski kislini – ta čudežna sestavina je zmožna penetrirati skozi kožno pregrado in hkrati zadržati ogromne količine vode.  

 

 

Kaj je hialuronska kislina in zakaj je tako opevana? 

Če si ljubitelj kozmetike najverjetneje že veš, da hialuronska kislina ni le sestavina številnih kozmetičnih izdelkov, temveč je tudi naravno prisotna molekula v našem telesu. Kot humektant namreč pomaga pri vezavi vode na kolagen, jo zadržuje v notranjosti telesa in tako zagotavlja videz napete in navlažene kože.

 

Torej zakaj je ta priljubljena sestavina tako zelo pomembna?  S staranjem se na žalost pospešujejo nekateri procesi v našem telesu, s tem pa tudi naravna izguba kolagena in hialuronske kisline. Vse to pa lahko vodi v dehidrirano in porušeno kožno pregrado. A ne skrbi, če boš še pravočasno v svojo rutino vključil tudi izdelke s hialuronsko kislino, do teh težav sploh prišlo ne bo.  

 

Ta sestavina pa te ne bo očarala le s svojim vlažilnim delovanjem, ampak tudi s spodaj naštetimi.

 

  • Nudi zaščito koži - obnavlja v koži poškodovane lipide, pripomore k bolj učinkovitemu zadrževanju vlage v koži in tako ohranja celice v pravilnem ravnovesju  

 

  • Se bori proti staranju – pomaga pri spodbujanju tvorbe kolagena (proteina, ki koži zagotavlja čvrstost in strukturo) 

 

  • Izboljša kožno pregrado – s spodbujanjem proizvodnje lipidnih celic okrepi pregrado, zadrži ogromne količine vode in prepreči vstop škodljivim dejavnikom iz okolja 

 

  • Izboljša teksturo kože - zmanjša videz vnetnih stanj in gladi hrapave, neravne predele kože 

Je hialuronska kislina res varna za kožo? 

Tudi ti ob izrazu ‘’kislina’’ najprej pomisliš na eksfoliacijo kože? No, naj že kar takoj ustavim tvojo misel ... Hialuronska kislina se namreč bistveno razlikuje od preostalih kislin. Prav tako so o njej znani le redki stranski učinki, pa še ti se najpogosteje pojavijo le ob neustrezni formulaciji hialuronske kisline. Hkrati pa je dejstvo, da gre za naravno prisotno molekulo v našem telesu še en dodaten razlog, zakaj so alergijske reakcije ob njeni uporabi redke.  

 

Pa da ne pozabim omeniti - ta čudovita sestavina je primerna prav za vse tipe kože in se lahko uporablja v kombinaciji z večino aktivnih sestavin.  

 

 

Tako zdaj, ko si seznanjen z najpomembnejšimi dejstvi, pa je pravi čas, da poiščeš sebi ustrezen izdelek s hialuronsko kislino ... Lahko je to čistilni gel, krema ali celo serum. Le tako se boš tudi sam prepričal, kako izjemna je lahko ta sestavina in verjemi, tvoja koža ti bo hvaležna.  

 

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title