skin
tipsandtricks

Umetnost vonja: 5 pravil nanašanja parfuma, ki bi jih moral poznati vsak

Vsi radi dobro dišimo, toda ali veš, da je vonj parfuma v veliki meri odvisen od tega, kako ga nanašaš? V nadaljevanju ti predstavim 5 preprostih trikov, s katerimi bo tvoj parfum dišal kar se da najboljše.

0

Dober parfum je lahko zelo močan dodatek k našemu osebnemu stilu, saj nas lahko naredi bolj samozavestne in urejene. Ampak kako poskrbimo, da bo naš najljubši vonj trajal cel dan? Obstaja umetnost nanašanja parfumov, ki temelji na kemiji in preizkušenih tehnikah. Tukaj je pet pravil nanašanja parfuma, ki jih moraš upoštevati, če želiš, da bo tvoja dišava na koži ohranila celovitost in ostala obstojna čez cel dan.

Pravilo #1: Parfum nanesi neposredno na kožo

Tvoja koža je popolno platno za tvoj najljubši vonj. Da se parfum lahko resnično razkrije, potrebuje ustrezno podlago, na kateri se parfumska olja lahko pritrdijo in razvijejo. Zato je prvo pravilo nanašanja parfuma, da ga naneseš neposredno na kožo. Naravna olja na koži in toplota kože pomagajo izraziti vonj in podaljšajo njegovo trajanje. Pri nanašanju parfuma se osredotoči na območja, kot so zapestje, vrat, prsni koš in predel za ušesi.

 

Pravilo #2: Ne nanašaj parfuma na lase (lahko na oblačila)

Čeprav te mika, da svoj parfum razpršiš neposredno na lase, pa jih ta dejansko lahko poškoduje. Formulacije na osnovi alkohola lahko izsušijo in poškodujejo lase, kar poveča možnost lomljenja las. Namesto tega raje nanesi svoj parfum na oblačila, ruto ali šal. Vendar pazi, da se izogibaš materialom, kot je svila, saj jih parfumska olja zlahka obarvajo. Kljub vsemu pa moraš vedeti, da tkanina drugače ujame parfum kot koža, zato po navadi dišave na oblačilih dišijo bolj pudrasto.  

Pravilo #3: Za nanos izberi pulzne točke

Pulzne točke so mesta po telesu, kjer čutimo utrip - zapestje, notranjost komolcev, za ušesom, zatilje, prsni koš, na vratu itd. Po navadi se ta mesta uporabljajo tudi za nanos eteričnih olj. Na teh območjih so krvne žile tudi najbližje površini kože, kar pomeni, da so ta mesta naravno topla in vlažna. Telesna toplota bo aktivirala in sproščala dišave parfuma čez cel dan kot naravni difuzor.

 

Pravilo #4: Ne drgni parfuma v kožo

Pri nanašanju parfuma se izogibaj drgnjenju v kožo. Trenje dejansko lahko razgradi molekule vonja in povzroči, da ta izgine hitreje. Namesto tega parfum nežno nanesi na svoje pulzne točke in ga pusti, da se naravno posuši. Dišava mora namreč sedeti na koži, da se pomeša s tvojimi naravnimi olji. To bo pomagalo ohraniti integriteto vonja in zagotoviti, da bo trajal čim dlje.

Pravilo #5: Ne boj se mešanja vonjev

Včasih lahko mešanje več vonjev skupaj ustvari popoln obstojen vonj, ki je edinstveno tvoj. Lahko pa pred parfumom na kožo naneseš dišeč losjon za telo ali olje. S tem ustvariš še boljšo površino, na katero se lahko vežejo dišavne molekule, kar omogoči dišavi, da se zadrži in traja dlje. Paziti moraš le, da izbereš vonje, ki se dobro dopolnjujejo.  Najboljše za plastenje so dišave z eno noto, izogibaj pa se plastenju dveh močnih dišav. Na primer, poskusiš lahko mešati vonje citrusov in začimb ali pa močno dišavo plastiš z lesnimi ali mošusnimi dišavami.

 

Zdaj, ko poznaš pet pravil nanašanja parfuma, lahko svoj najljubši vonj ohraniš čim dlje. Ne pozabi, da je parfum odličen način, kako izraziti svojo osebnost in se počutiti samozavestno v svoji koži. S pravilnim nanašanjem lahko v omamnem vonju uživaš cel dan in pustiš trajen vtis, kamor koli greš!

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title