skin
tipsandtricks

Tudi tebi parfum zdrži le nekaj minut po nanosu? S temi nasveti boš dišala cel dan!

Si želiš, da bi tvoj parfum zdržal ves dan? Ne glede na to, ali si novinka ali izkušena ljubiteljica parfumov, ti bo spodnji vodič zagotovo v pomoč pri odkrivanju skrivnosti dolgo obstojne dišave.

0

Parfum je priljubljen del lepotne rutine večine ljudi. Pogosto velja za zaključni element videza in z njim ustvarimo tisto piko na i, da izgledamo in se počutimo najboljše. Vendar pa lahko vonj parfuma včasih hitro zbledi. Na srečo obstaja več načinov, kako podaljšati obstojnost parfuma. 

1. Izberi pravi vonj zase

Prvi korak k daljši obstojnosti parfuma je izbira pravega vonja. Obstajajo različne vrste dišav, ki se različno odzivajo na našo kožo. Vrsta dišave, ki je primerna za nekoga drugega, ne bo nujno ustrezala tudi tebi.

 

Pomembno je, da izbereš vonj, ki dopolnjuje tvoj ton kože in kemijo telesa. Dobra možnost so dišave z dolgotrajnimi notami, kot so mošus, vanilija ali jantar. Te dišave običajno ne izhlapijo tako hitro kot drugi lahkotnejši parfumi.

2. Parfum uporabi takoj po prhanju

Po tuširanju ali kopanju se pore običajno odprejo, zato se dišava lažje vpije. Če parfum naneseš na vlažne lase ali kožo, se vonj ohrani dlje časa. Vendar poskrbi, da parfum naneseš zmerno, da na koncu ne boš imela premočnega vonja.

3. Vlaženje kože

Izredno pomaga, če pred nanosom parfuma na kožo naneseš losjon ali olje za telo. Bistveno je, da izbereš izdelke brez vonja, da se ne bodo mešali z dišavo. Z nanosom vlažilne kreme dosežemo koži gladek, navlažen sloj, ki omogoča, da se parfum bolje oprime kože.

4. Osredotoči se na pulzne točke

Parfumi so običajno dlje obstojni, če jih nanesemo na pulzne točke na telesu. Ti predeli so za ušesi, zapestja, notranja stran komolca, ključnica in za koleni. Pulzne točke so območja, kjer so krvne žile najbližje koži, zato nanos na ta območja pripomore k daljši obstojnosti vonja.

5. Parfum nalagaj po plasteh

Plastenje parfuma vključuje uporabo različnih izdelkov iz iste vrste vonjav. Uporaba kombinacije dišečega šampona za telo, losjona in parfuma pomaga podaljšati vonj dišave. Poleg tega pri plastenju upoštevaj, kako se dišave med seboj mešajo. Če na primer uporabljaš šampon za telo s cvetličnim vonjem, ga tudi kombiniraj z ustreznim losjonom in parfumom s cvetličnim vonjem.

6. Ne drgni zapestij skupaj

Drgnjenje zapestij po nanosu parfuma se morda zdi dobra ideja, vendar ni. Drgnjenje zapestij povzroča trenje, ki razbije molekule dišave, zaradi česar vonj hitreje izhlapi. Namesto tega pusti, da se parfum posuši na zraku, saj tako omogočiš, da se dišava vpije v kožo.

7. Parfum pravilno shranjuj

Parfume je treba shranjevati v hladnih in suhih prostorih, stran od sončne svetlobe. Sončna svetloba, vročina in vlaga lahko razgradijo molekule dišave, zaradi česar je ta manj močna. Poleg tega ne hrani parfuma v kopalnici, saj je to vlažno okolje, ki ni idealno za shranjevanje.

8. Nosi parfum s sabo

Miniaturne stekleničke za parfum, ki jih kupiš prazne in doma napolniš, so odlična rešitev, ko moraš dišavo čez dan osvežiti. Zaradi velikosti so priročne za v torbico ali žep, omogočajo pa, da s seboj čez dan nosiš manjšo količino dišave, kar ti zagotavlja svežino in dolgo obstojen prijeten vonj, brez da bi porabila ves svoj parfum.

 

Trajnost parfuma je vsekakor ključen dejavnik, ki ga je treba upoštevati pri nakupu dišave. Dolgotrajen parfum ne prihrani le denarja na dolgi rok, temveč tudi zagotavlja, da boš lepo dišala ves dan. Bistveno je, izbereš dišavo, ki ustreza tvojim potrebam in željam. Z ustreznimi koraki za daljšo obstojnost parfuma lahko v njegovem vonju uživaš več ur in narediš nepozaben vtis, kamor koli greš.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title