hair
tipsandtricks
healthylifestyle
selfcare

4 triki do svilnatega videza las

Prestavljajte si, da imate cel dan lepe, dolge, nahranjene lase s svilnatim videzom. Kar lepo, mar ne? No, na žalost večini od nas tega videza ne uspe doseči, a v nadaljevanju si lahko prebereš 4 skrivnosti, ki ti bodo pomagale do popolnega videza las. 

0

⦁    Svila, zakaj pa ne?

Naši lasje  so nagnjeni k lomljenju ter razcepljanju. Namesto navadne elastike za lase, raje uporabimo svilnat »scrunchi«, ki bo naše lase zavaroval pred lomljenjem, puljenjem in zapletanjem. Prav tako, lahko našo običajno bombažno prevleko za vzglavnik, zamenjamo s svilnato, ki bo naše lase obvarovala pred zapletanjem, poleg las pa bo tudi naši koži dala svež videz.

Olja naše lase nahranijo, nanašamo jih lahko na konice las  ali pa na lasišče neposredno, odvisno od učinka, ki ga želimo doseči.

⦁  Uporaba kakovostnega balzama

Kakovost izdelkov, ki jih nanašamo na svoje lase, je zelo pomembna, najbolj pa se ta kaže v uporabi balzama. Balzam je za naše lase pomemben, ker jih nahrani ter trajnostno navlaži. Kako dobro pa ta opravi svojo vlogo, je odvisno od kvalitete le tega. Najlažje se je o uporabi balzama posvetovati s svojo frizerko ali pa svetovalko v trgovini. Le kvaliteten balzam bo za naše lase poskrbel tako, kot je treba in naje pustil dobre sledi.


⦁    Uporaba olja na laseh

Ta trik je uporaben predvsem za ljudi, ki se borijo s suhimi lasmi, prav tako pa pride prav vsakemu, ki si želi mehek in sijoč videz las. Olja naše lase nahranijo, nanašamo jih lahko na konice las (za bolj svetleč videz) ali pa na lasišče neposredno (če se želimo znebiti izsušenih las). Ta trik je pa predvsem uporaben, ker nam ni treba izdelkov kupiti, pač pa lahko le pogledamo v domačo kuhinjo. Najbolje je uporabiti olivno olje, prav tako pa je visoko na lestvici učinkovitosti tudi ricinusovo, tik za njim pa mandljevo olje. Če pa se odločite za nakup olja, se predvsem svetuje olja, ki ne vsebujejo dodatnih dišav ter konzervansov.

 

⦁    Zaščita pred toploto

Mislim, da se lahko v večini strinjamo, da na uničevanje las s toploto sploh ne pomislimo. Seveda pa tukaj ni govora, o poletni vročini, pač pa o sušenju las s fenom ter uporabi likalnika in kodralnika na naših laseh. Prvo bi se bilo pametno ustaviti pri sušenju las s fenom, saj je praktično ter hitro opravljeno. Prav nič ni škodljivo, če si lase posušimo s fenom, paziti pa moramo, da jih ne presušimo. Kako pa to naredimo? Prav je, da lase pustimo 80-90% posušene, ostalo pa pustimo, da se posuši na svežem zraku, saj tako ohranimo svoje lase malce vlažne. Prekomerno sušenje s fenom lahko pripelje do izsušenosti las, česar si nihče ne želi. Druga stvar, o kateri je vredno govoriti pa je zaščita pred toplotnim obdelovanjem naših las (likanje, kodranje). Če se toplotne obdelave redno poslužujemo, je potrebno poskrbeti za zaščito, najbolje je uporabiti sprej za zaščito las, ki okoli lasu naredi zaščitno plat, da se visoka temperatura ne dotakne lasu neposredno. Prav tako svetujemo znižanje temperature na likalniku oz. kodralniku, če je to le mogoče. Seveda, pa se lahko vedno odločimo za bolj lasem prijazno verzijo kodrov, to so tako imenovani heatless curls, ki so pravi hit na tiktoku. 

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title