feelgood

To je 6 stvari, ki jih moraš narediti zjutraj, da boš imela dober dan!

Čeprav ne moreš preprečiti vsake jutranje nesreče, ki se ti lahko pripeti, pa vseeno lahko storiš nekaj stvari, s katerimi boš spodbudila jutra v tej smeri, da boš lahko tudi preostanek dneva izkoristila kar najbolje. Pravilen začetek dneva je bistvenega pomena za pozitiven in produktiven dan. Jutranja rutina ti lahko pomaga, da ostaneš polna energije in pripravljena na dan, ki je pred tabo. Poglej si 6 stvari v tem članku, ki bi jih morala narediti zjutraj, da boš imela dober dan.

0

1. Planiraj vnaprej!

Najbolj produktivna stvar, ki jo lahko storiš za pravi začetek dneva, se pravzaprav začne že pred spanjem tega dne - naredi načrt. Ni treba, da je to planiranje vsake minute, vendar bi moral vsebovati glavne naloge ali stvari, ki jih želiš opraviti naslednji dan. Priporočam ti, da si razporediš oblačila, ki jih boš tisti dan nosila, in poskrbiš, da boš imela pripravljene vse sestavine za pripravo zdravega zajtrka.

2. Nikar ne pritisni dremeža

Če si privoščiš nekaj dodatnih minut spanja, se morda zdi, da poslušaš svoje telo, vendar na dolgi rok s tem verjetno narediš več škode kot koristi. Teh 10 dodatnih minut spanca je namreč običajno nekakovosten in lahek spanec, saj je premalo dolg, da bi tvoje telo opravilo še en cikel spanja (ki običajno traja približno 90 minut). Poskusi se zbuditi s prvo budilko, namesto da bi pritisnila na dremež.

Jutranje prebujanje ob istem času je eden od pomembnih načinov, kako ohraniti nemoten spalni ritem. Ker ima naš spalni ritem pomembno vlogo pri uravnavanju energije in presnove, je uravnavanje urnika spanja ena ključnih stvari, da se boš počutila polna energije in pripravljena na jutranje prebujanje.

3. Spij kozarec vode

Vodi dodaj limono, led ali košček kumare – in jo spij na prazen želodec. Čez noč postanemo dehidrirani, zato kozarec vode, ki ga spiješ kot prvo tekočino zjutraj, pomaga obnoviti zaloge hidracije v telesu. Prav tako se s tem metabolizem prebudi na pravi način, kar je pomembno, saj je telo odvisno od vode, da vsi prebavni procesi v telesu potekajo nemoteno.

Kozarec vode na tešče pomaga obnoviti zaloge hidracije v telesu.

4. Meditiraj

Meditacija je odlična za sprostitev, vendar ima lahko jutranja meditacija zelo pozitiven vpliv na tvoj dan. Umirjanje možganov je preverjen način, kako postati bolj ustvarjalen, bolj motiviran in bolj v stiku s samim sabo. Meditacija nekaterim morda ne bo nujno prinesla večje energije, a ker nam pomaga pri učinkovitejšem in uspešnejšem razmišljanju, bi morala poskrbeti za veliko bolj produktiven dan. Študije so pokazale koristi meditacije tudi na naši koži, saj naj bi pospeševala krvni obtok in tako v kožo dovajala več kisika.

5. Pripravi si bogat zajtrk

Iz hrane telo črpa energijo, zato je smiselno, da je treba dan začeti s hrano, saj je to ena izmed najbolj energijskih stvari, ki jih lahko narediš-poleg kave seveda. Naš metabolizem deluje bolje na začetku dneva, kar pomeni, da telo bolje pretvori zaužite kalorije v energijo, ki jo lahko porabimo zjutraj.

6. Prakticiraj hvaležnost

Prakticiranje hvaležnosti (hvaležnost za vse, kar imaš) se morda zdi preprosta, vendar je zelo koristna za tvoje duševno stanje in celo za tvoje fizično zdravje. Ta metoda naj bi zmanjševala depresijo in agresijo ter povečevala srečo in empatijo. Izboljšuje tudi fizično zdravje, saj ljudje, ki prakticirajo hvaležnost, pogosteje in bolj redno telovadijo ter pogosteje hodijo na zdravstvene preglede.

Vsako jutro je nov začetek

Za uspešen dan je torej bistveno, da jutro začneš z desno nogo. Zgodnje vstajanje, pitje veliko vode, zdrav zajtrk, pozitivna naravnanost in ustvarjanje načrta so odlični načini, da zagotoviš, da boš vsak dan kar najbolje izkoristila. Poskrbi, da boš te navade vključila v svojo dnevno rutino in opazuj, kako bolj produktivni bodo postali tvoji dnevi!

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title