lashes
makeup
trendalert
tipsandtricks

TikTok je obseden!: Alix Earle, belo črtalo, bujne trepalnice in umetne pegice

Kdo je Alix Earle, zakaj je s svojim viralnim načinom ličenja povsem preplavila socialna omrežja in kako njen izpopolnjen make-up doseči tudi sami!

0

Do zdaj smo že vsi slišali za Matildo Djerf, v začetku leta 2023 pa se je na obzorju TikToka iznenada pojavila nova zvezda, ki je Skandinavko za kratek čas povsem zasenčila.

To ni bil nihče drug kot Alix Earle s svojimi sproščenimi GRWM (“get ready with me”) posnetki in nasveti na področju ličenja, ki se je s svojim neverjetnim uspehom na družbenih omrežjih zapisala v zgodovino.

 

Kdo je Alix Earle?

Alix Earle je živahna in urejena 22-letna študentka iz Miamija, ZDA. V manj kot mesecu dni ji je na aplikaciji TikTok uspelo dobiti več kot milijon novih sledilcev (danes jih ima samo na TikToku že več kot 4.7 milijona), ter si prislužiti častni naziv najbolj kul dekleta na platformi, t. i. “it girl”.

 

Tako neverjeten uspeh je izjemno redek, še posebej, ko govorimo o vsebinah, kot jih objavlja Alix. Vsakodnevni 3-minutni GRWM posnetki, v katerih se naliči skoraj identično kot dan prej in deli zgodbe iz svojega življenja, nasvete ali pa preprosto povzame svoj dan, posnetki o modi in ličilih, ki jih trenutno rada uporablja, in dnevni vlogi, se na prvi pogled zdijo preveč preprosti, da bi lahko pojasnili Alixino popularnost in slavo, zato je teorij, zakaj in kako je do te prišlo, nešteto. Mnogi se sklicujejo na plavolaskino konvencionalno lepoto, drugi na njeno običajnost in posledično dejstvo, da se z njenimi vsebinami lahko poistoveti marsikdo.

 

Mi pa smo mnenja, da se za njenim uspehom skriva nekaj več. Alixini sledilci posebej izpostavljajo, da njeni posnetki delujejo avtentično, naravno, kot da “si na video klicu s svojo najboljšo prijateljico in se skupaj urejata za večer, zabavo ali šolo”.

Alix v posnetkih govori tudi o svojih težavah z depresijo, tesnobo, aknami in drugih tegobah, ter deli nasvete kako se z njimi spopasti, kar jo dela še toliko bolj dostopno. “Alix je kot moja starejša sestra” je le eden izmed najbolj pogostih komentarjev pod njenimi objavami.

 

Poleg njene tople narave pa razlog za njen uspeh leži tudi v njenem unikatnem načinu ličenja, s katerim je povzročila enega izmed največjih trendov v lepotni industriji v zadnjem času.

 

Belo črtalo, bujne trepalnice in umetne pegice

Če je Matilda Djerf strokovnjakinja na področju lahkotne in brezhibne pričeske, Alix obvlada popolno glamurozno ličenje.

S svojim načinom ličenja je lepotni svet povsem pretresla, pri čemer je glavno vlogo igralo belo črtalo za oči. Tega Alix nanese v spodnjo notranjo vodno linijo in z njim poudari svoje oči, saj jih navidezno “odpre” in poveča.

Če se vam slednje zdi znano, je to verjetno zaradi nedavnega TikTok trenda “košutinih” oči, kjer se je trik prvič pojavil. Zakaj je torej Alixina uporaba tako revolucionarna?

Gre za dejstvo, da je Alix trik prilagodila vsakodnevnemu videzu in predvsem pokazala, da je TikTok trende mogoče implementirati v vsakdanjo rabo. Mnogi trende namreč le občudujejo, sami pa si jih v resničnem življenju ne upajo, ali ne znajo, uporabiti.

 

Drugi elementi, ki delajo njen make-up tako privlačen so še:

  • voluminozne trepalnice, ki jih doseže z uporabo kodralnika za trepalnice ter nanosom več plasti maskare
  • umetne pegice, ki jih na svoj obraz zariše s svetlo rjavim svinčnikom za obrvi in nato zabriše s prsti
  • olje ali glos za ustnice, ki celoten videz elegantno zaokroži

 

Alix Earle je uspelo, o čemer mnogi lahko le sanjajo. Z ustvarjanjem vsebin, ki jo veselijo in s svojo preprostostjo je našla nišo, ki jo je popeljala med zvezde in ji omogočila, da se je zapisala v zgodovino najuspešnejših spletnih vplivnežev, ter se s svojim izpopolnjenim make-up videzom postavila ob bok največjim “it” dekletom TikToka, tudi Matildi Djerf.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title