hair
experience

Testirala sem 3 suhe šampone in tukaj so moje ugotovitve!

Iskanje pravega suhega šampona je lahko zastrašujoče zaradi številnih razpoložljivih različic. S toliko možnostmi je izbira najboljšega izdelka lahko ena velika uganka in zmedena. Zato sem se odločila preizkusiti tri različne vrste suhih šamponov, da ugotovim, kateri je najbolj učinkovit, in zagotavlja najboljše rezultate. Po nekajtedenskem testiranju vsakega izdelka sem na kup zbrala svoje ugotovitve in jih z veseljem delim s tabo v tem članku!

0

Kako sploh nanesti suhi šampon?

Pri testiranju suhega šampona sem se držala naslednjega postopka, ki ponuja korak za korakom razčlenitev pravilnega nanosa suhega šampona za doseganje kar se da najboljših rezultatov:

  1. Pretresi: stekleničko dobro pretresi, preden na lase naneseš suhi šampon. To ti bo zagotovilo, da se formula izdelka dobro porazdeli po steklenički, kar povzroči enakomerno porazdelitev tudi po tvojem lasišču.
  2. Lase dobro pripravi: lase razdeli na majhne dele, da lahko enakomerno naneseš suhi šampon. Začni z ločevanjem las skozi najbolj masten predel na lasišču.
  3. Ohrani razdaljo: razprši od štiri do šest centimetrov stran od korenin lasišča, da zagotoviš, da škrob, ki vpija olje, pravilno izstopi iz stekleničke in enakomerno pristane na mastnih koreninah.
  4. Vmasiraj v lasišče: suhi šampon pusti nekaj minut delovati na koreninah. Nato s konicami prstov formulo vmasiraj v korenine. Ko je izdelek temeljito vmasiran, lase skrtači oziroma razčeši, saj boš s tem zagotovila, da se izdelek popolnoma vpije.

Kako pogosto je treba uporabljati suhi šampon?

Kako pogosto moraš uporabiti suhi šampon, je odvisno od nekaj dejavnikov, kot so tvoj tip las, življenjski slog in celo proračun. Na primer, če imaš goste, ki se hitro mastijo, bo morda potrebna uporaba suhega šampona več kot samo enkrat na teden. Po drugi strani pa, če imaš tanke lase, ki potrebujejo dlje časa, da se zmastijo, bi moralo biti dovolj enkrat ali dvakrat na teden. Poleg tega, če želiš privarčevati denar na šamponih in balzamih za lase, lahko z uporabo suhega šampona dolgoročno prihraniš kar nekaj denarja. Vendar pa si zapomni, da prepogosta uporaba suhega šampona na tvojem lasišču lahko povzroči draženje ali zamašene pore, ki ti bodo povzročale boleče mozolje ali celo izpuščaje.

Kako naj ugotovim, ali je suhi šampon "slab"?

Zagotovo niso vsi suhi šamponi enaki. Znak, da se je tvoj suhi šampon pokvaril, boš hitro opazila, ko zavohaš čuden vonj ali opaziš spremembo pri teksturi. Drug znak pa je ta, da so tvoji lasje videti mastni in neurejeni tudi po uporabi suhega šampona.

3 najboljši suhi šamponi, ki sem jih testirala

Moram povedati, da so moji lasje temni in rahlo kodrasti. Temu so namenjeni tudi spodaj našteti najboljši suhi šamponi, saj dajo koreninam las takojšnjo spodbudo, pomagajo absorbirati odvečno maščobo in poskrbijo, da sem videti, kot da sem pravkar stopila izpod prhe, čeprav sem v resnici pravkar skočila iz postelje. Preizkusila sem več kot ducat različnih suhih šamponov na trgu, vendar ti trije izstopajo kot moji najboljši izbori.

1. Moroccanoil Dry Shampoo Dark Tones – 24,40€

Moroccanoil Dry Shampoo Dark Tones

Opis: Moroccanoil Dark Tones Dry Shampoo je suhi šampon, ki je primeren za temne odtenke las. V trenutku osveži in prijetno odišavi lase brez uporabe vode in sušilca za lase. Vpija umazanijo in odvečen serum ter vsebuje arganovo olje, ki lase navlaži in neguje. UV filtri ščitijo lase pred škodljivimi učinki. Nežna sestava ne pušča ostankov v laseh.

  • Učinek trajanja: sedem ur brez ponovnega nanosa
  • Stopnja volumna las: čudovita (visoka uvrstitev)
  • Stopnje vpijanja olja: lasje so se čez dan nekoliko posvetili (srednja uvrstitev)
  • Sledi na lasišču: rahlo, vendar so izginile po vtiranju v lasišče

Ocena: Na splošno bi to ocenila s 4.5 od 5 zvezdic in bi ga vsekakor priporočala! Nisem se počutila, kot da bi imela izdelek v laseh, in moji lasje so bili videti, kot da bi jih oprala tisti dan. Poleg tega je dodal kar nekaj lepega volumna mojim koreninam. Všeč mi je bilo, da je bila dišava res blaga.


2. Batiste Instant Hair Refresh Clean & Classic Original – 5,00€

atiste Instant Hair Refresh Clean & Classic Original

Opis: Klasičen suhi šampon, ki takoj naredi tvoje lase čiste, sveže ter polne volumna in teksture. Odišavljen s citrusnimi in cvetnimi notami.

  • Učinek trajanja: osem ur brez ponovnega nanosa
  • Stopnja volumna las: zadovoljiva (srednja uvrstitev)
  • Stopnje vpijanja olja: lasje so ostali nespremenjeni (visoka uvrstitev)
  • Sledi na lasišču: brez sledi

Ocena: Ta izdelek bi ocenila s 4 od 5 zvezdic, saj me je zmotil dokaj močan vonj ob nanosu na lase. Od izdelka sem pričakovala malo več volumna, ki naj bi ga zagotavljal, vendar pa mi je bila po drugi strani zelo všeč absorpcija lasnih olj, ki mi jo je zagotavljal ta izdelek.

 

3. Balea Trocken Shampoo – 2,99€

Balea Trocken Shampoo

Opis: Balea suhi šampon za temne lase je idealen za suho umivanje med običajnimi umivanji las, saj pričesko popolnoma osveženi. Lasem doda nov volumen brez vode ali sušenja.

  • Učinek trajanja: 12 ur brez ponovnega nanosa
  • Stopnja volumna las: čudovita (visoka uvrstitev)
  • Stopnje vpijanja olja: lasje so ostali nespremenjeni (visoka uvrstitev)
  • Sledi na lasišču: temne sledi, ki so po vtiranju v lasišče izginile

Ocena: Ta izdelek si zasluži oceno 5 od 5 zvezdic, saj me je popolnoma navdušil. Od cene izdelka, ki je 2,99€, do učinka, ki ga je pustil na mojih laseh; lasje so bili nahranjeni, z ogromno volumna, do tega da je bil vonj dokaj blag. Vsekakor odličen izdelek in moj absolutni favorit!

Katerega torej izbrati?

Skratka, testiranje teh treh suhih šamponov mi je zagotovilo dragocen vpogled v to, kateri izdelek je najboljši za moj tip las in glede na moje potrebe. Iz svojih izkušenj sem ugotovila, da bi prvi izdelek najbolj odgovarjal tistim, ki iščejo ogromen volumen las, vendar jim sama učinkovitost vpijanja ni tako pomembna. Potem drugi izdelek je vsekakor primeren za tiste, ki jih močan vonj izdelka ne zmoti, kar mene osebno kar je precej, vendar pa je sam izdelek po sebi in njegova tekstura odlična. In na koncu še moj favorit, ki je izmed vseh teh testiranih suhih šamponov najcenejši! Gre za suhi šampon, ki me je enostavno pustil brez besed. Na laseh mi je pustil ogromno volumna in tudi absorpcija lasnih olj je bila več kot odlična.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title