skin
selfcare

Suho krtačenje: Zakaj ga moraš preizkusiti tudi ti?

Si tudi ti želiš bolj gladke in sijoče kože po celem telesu? Suho krtačenje je priljubljena tehnika, ki vključuje uporabo suhe krtače za izvajanje nežnega pilinga, ki poskrbi za sijoč videz kože in ima številne druge koristi za zdravje. Gre za preprosto, učinkovito in cenovno dostopno tehniko. V nadaljevanju ti predstavim razloge, zakaj ga moraš tudi ti dodati v svojo rutino nege kože!

0

Kaj je suho krtačenje?

Suho krtačenje ja metoda pilinga, ki vključuje uporabo suhe krtače, s katero nežno masiraš kožo in tako odstraniš odmrle celice z njene površine. S tem se poveča sijaj kože in učinkovitost delovanja kozmetičnih izdelkov, ki jih kasneje uporabljaš. Najbolje ja, da ga izvajaš nekajkrat tedensko pred prhanjem. Krtačo za suho krtačenje lahko najdeš v vsaki drogeriji. Pazi le, da poiščeš tako z mehkimi in naravnimi ščetinami.

 

Kakšne prednosti prinaša suho krtačenje?

  • Lušči odmrlo kožo: Suho krtačenje je odlično za luščenje odmrlih kožnih celic. Kot pri vseh metodah pilinga tudi s suhim krtačenjem s kože odstraniš dnevno umazanijo in olja ter zgornjo plast odmrlih celic. Rezultat so odmašene pore in zmanjšan videz suhe ali luskaste kože.
  • Pospešuje cirkulacijo krvi: S spodbujanjem prekrvavitve pomaga v kožo prinesti več kisika in hranil, kar lahko izboljša teksturo in videz tvoje kože. Zaradi povečanega pretoka krvi lahko redno suho krtačenje pomaga zmanjšati tudi videz celulita.
  • Pomoč pri limfni drenaži: Suho krtačenje pospeši pretok krvi, kar pomaga tudi pri prenašanju limfe po telesu, ki tako hitreje odstrani toksine in patogene iz telesa.
  • Sprostitev: Suho krtačenje je tudi odličen način za sprostitev in razbremenitev. Metoda je lahko pomirjujoča in meditativna ter pomaga spodbujati občutek umirjenosti in dobrega počutja. Poleg tega je to odličen način, da si v napornem dnevu privoščiš nekaj minut zase.

Kako pravilno izvajati suho krtačenje?

Pri suhem krtačenju je pomembno, da začneš počasi in nežno, saj s pretiravanjem lahko povzročiš draženje in poškodbe kože. Začni z rahlimi potegi in postopoma povečuj pritisk, ko se tvoja koža navadi na občutek. Pazi tudi, da se izogibaš predelom poškodovane ali razdražene kože. Pomembno je, da krtačo redno čistiš z milom in vodo, da preprečiš kopičenje bakterij.

 

Suho krtačenje pa ne pomeni naključnega drgnjenja krtače po celem telesu. Če želiš, da bo metoda koristila tvoji koži, upoštevaj spodnje nasvete:

  1. Kot že omenjeno, je najboljši čas za suho krtačenje pred prhanjem, saj s tem spereš odmrle kožne celice s kože. Prepričaj se, da je tvoja koža pred krtačenjem res popolnoma suha.
  2. Uporabljaj srednje močan pritisk na kožo. Zagotoviti moraš, da je tvoje krtačenje dovolj močno, da učinkovito pomaga pri pilingu, izboljšanju prekrvavitve in drenaži, vendar ne sme biti abrazivno za kožo.
  3. Začni pri stopalih in z dolgimi gibi krtači naravnost v smeri proti srcu. Okrog sklepov uporabljaj krajše in hitrejše gibe. Na vsakem mestu naredi nekje do 10 potegov in se premakni višje na naslednji del kože.
  4. Vzemi si čas in ne hiti. Suho krtačenje mora biti sproščujoč del tvoje rutine nege telesa.
  5. Nadaljuj z običajno rutino prhanja. Poskrbi za nanos vlažilnih izdelkov, saj bo po pilingu tvoja koža najbolje pripravljena, da izkoristi dodatno vlaženje.

Na splošno je suho ščetkanje preprost in cenovno dostopen način za izboljšanje zdravja in videza tvoje kože. Je odličen dodatek k vsaki lepotni rutini, še posebej pa je lahko koristen za tiste, ki želijo izboljšati videz svoje kože, povečati prekrvavljenost in izboljšati delovanje svojega limfnega sistema.

 

Sem te prepričala, da ga preizkusiš? Tvoja koža ti bo zagotovo hvaležna. 

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title