hair
tipsandtricks

Suhi šampon lahko nadomestiš s ČIM? Razkrivamo preprost trik!

Suhi šampon je vrsta izdelka za nego las, ki pomaga obvladovati odvečno maščobo in vlago v laseh med pranji. Odličen je za ljudi, ki živijo naporno življenje in nimajo časa ali energije za vsakodnevno umivanje in oblikovanje las. Vendar so izdelki, kot je suhi šampon, pogosto dragi, zato nekateri namesto njih raje uporabljajo naravna sredstva. Tu pride na vrsto otroški puder!

0

Otroški puder je običajen gospodinjski izdelek, ki ga najdemo v skoraj vsakem domu. Uporaba otroškega pudra kot alternativo suhemu šamponu je poceni, hitro in enostavno. Ta trik se prakticira že veliko let in je dobro znan tudi starejšim generacijam. Tukaj je nekaj razlogov, zakaj je uporaba otroškega pudra odlična ideja:

1. Vpije odvečno olje

Eden od glavnih razlogov, zakaj ljudje uporabljajo suhi šampon, je ta, da se znebijo odvečne maščobe iz las. Podoben učinek na lase in lasišče ima tudi otroški puder. Puder absorbira olja in poskrbi, da so tvoji lasje videti čisti in sveži. Poleg tega je varen za tvoje lasišče in ne povzroča draženja ali poškodb.

2. Doda teksturo in volumen lasem

Še ena prednost uporabe otroškega pudra kot nadomestka za suhi šampon je, da lasem doda teksturo in volumen. Puder ustvari rahlo matiran videz, ki pomaga tvojim lasem dati več volumna in poskočnosti. Če imaš tanke ali redkejše lase, je lahko otroški puder odličen način za dodajanje volumna, ne da bi pri tem lase obtežila.

3. Enostaven nanos

Uporaba otroškega pudra je izjemno preprosta. Vse, kar moraš storiti, je, da majhno količino otroškega pudra nasuješ na roke ter ga vtreš v lasišče. Osredotočiš se lahko na lasišče in predele, ki se hitro mastijo. Po nanosu počakaj nekaj minut in nato lase na nizki temperaturi pofeniraj ali pa jih otresi z brisačo. Potem jih le še skrtačiš in voila! Svež videz las brez težav. Ker trik preizkuša mnogo influencerk na TikToku, tam najdeš ogromno posnetkov z navodili, ki jim boš z lahkoto sledila.

 

4. Varen za vse tipe las

Ena od najboljših stvari te zamenjave je, da je puder primeren za vse vrste las. Ne glede na to, ali imaš kodraste, ravne, tanke, goste ali barvane lase, lahko brez skrbi uporabljaš otroški puder. Je nežen do lasišča in lasem ne odvzame naravnih olj, uporaba pa je popolnoma varna, saj je izdelek navsezadnje narejen za uporabo na občutljivi otroški koži. Če imaš temnejše lase, le pazi, da puder zares popolnoma odstraniš, saj bo na rjavih ali črnih laseh bolj opazen kot na blondinkah in lahko na koncu izgleda kot prhljaj.

5. Prihranek denarja

Uporaba otroškega pudra kot alternativo suhemu šamponu ti lahko prihrani denar. Profesionalni izdelki za lase so lahko precej dragi, zlasti če jih uporabljaš pogosto. Nasprotno pa je otroški puder poceni in je na voljo v vsaki trgovini z živili ali drogeriji. S prehodom na otroški puder boš dala svoji denarnici malce odmora.

 

Ne pozabi, mastenje las je popolnoma normalno in je lahko posledica različnih dejavnikov, kot so genetika, hormoni in življenjski slog. Ne glede na to, ali uporabljaš otroški puder ali suhi šampon, s pravim pristopom in nego lahko dosežeš zdrave in lepe lase, na katere boš lahko ponosna.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title