skin
experience
moneydiary

Študentka na lovu za najboljšimi obliži proti mozoljem

Iz nekega razloga vedno čutim potrebo po stiskanju mozoljev. Ker se mi zdi, da nisem edina, sem se odločila, da stestiram nekaj različnih obližev za mozolje in jih ocenim. Najti želim takšne, ki bodo moji koži pomagali in hkrati ne prehudo pretresli moje študentske denarnice.

0

Balea (dm): Hautrein anti-pickel patches

V paketu je 36 obližev in stanejo 1,99 € (to je približno 0,06 € na obliž). Vsebujejo salicilno kislino, ki zdravi akne tako, da zmanjša oteklino in rdečico ter odmaši zamašene pore, da se mozolji zmanjšajo. Objubljajo učinkovito odstranjevanje ogrcev in sušenje mozoljev ter pomirjanje kože. Z antibakterijsko učinkovalno kombinacijo izsušijo nečistoče in ublažijo razdraženost kože. Po uporabi čez noč so mozolji v večini primerov bili manjši, ne bom pa rekla, da popolnoma izginejo.

Cadea Vera (Muller): Clear anti-pickel patches

V paketu je 36 obližev in stanejo 1,95 € (to je približno 0,05 € na obliž). Vsebujejo BHA, AHA in cink. AHA izsuši mozolje in povzroči, da se koža olupi. BHA je pravzaprav salicilna kislina, ki je dobra za aktivne mozolje. Cink deluje protivnetno in zmanjšuje brazgotine. Delujejo zelo podobno kot Balea obliži.

Revolution Skincare London: Pick-me-not blemish patches

 

V paketu je 60 obližev in stanejo 7,99 € (to je približno 0,13 € na obliž). Vsebujejo salicilno kislino in delujejo tako kot ostali.

Jake Jamie blemish stickers

V paketu je 32 obližev in stanejo 6,39 € (to je približno (to je približno 0,20 € na obliž). Prav tako vsebuje salicilno kislino. So nekoliko večji kot ostali in niso prozorni, temveč porisani. Presenetljivo so mi bili zelo všeč, saj imam pogosto več majhnih mozoljev na enem mestu in so popolni za to.

Eggo: Breakout Hero

 

V paketu je 24 obližev in stanejo 16,90 € (to je približno 0,70 € na obliž). So najmanjši. Obljubljajo, da absorbirajo vsebino zrelega mozolja in ga zmanjšajo, pospešijo celjenje ran, ki nastanejo zaradi mozoljev, preprečujejo stiskanje mozoljev ter zmanjšajo rdečico in pomirijo vnetje. Vsebuje hidrokoloid, to je poseben gel, razvit za celjenje ran, učinkovito absorbira vsebino mozolja in pomaga zaceliti brazgotine od aken. Poleg tega ima tudi CICA (Centella Asciatica), to je zmagovalna sestavina za občutljivo kožo, ki pomiri, obnavlja in izdatno navlaži. Vsebujejo pa tudi aloje vero, ki je znana kot pomirjevalna in negovalna sestavina za občutljivo kožo, ki pomaga pri celjenju brazgotin in zmanjšuje razdraženost. Delujejo precej podobno kot drugi.

Bye Bye Blemish

V paketu je 9 obližev in stanejo 19,90 € (to je približno 2,21 € na obliž). Targetirano vpliva predvsem na podkožne akne. Vsebuje salicilno kislino, ki prodre v globoko v pore, jih zmanjša, odstrani odvečni sebum in pomaga odstraniti mozolj. Deluje pod površino kože, s pomočjo mikro iglic, ki se raztopijo ob stiku s kožo. Vsebuje tudi sladki koren, ki s svojimi adaptogenimi značilnostmi pospešuje proces obnavljanja kože, deluje protivnetno in pomirjevalno ter zmanjšuje hiperpigmentacijo. V njih je tudi niacinamid, ki manjša pore, zmanjšuje rdečico in vnetje. Poleg tega vsebujejo tudi olje čajevca, ki prav tako kot niacinamid, tudi ta sestavina deluje protivnetno in antibakterijsko ter je posebej primeren za aknasto kožo. Kožo naredi manj mastno, pomaga pa tudi pri celjenju. Ko sem uporabila obliž nekaj noči zapored, je mozolj skoraj popolnoma izginil. Vseeno pa za zdaj ne bi kupila še enkrat, predvsem zaradi cene. Je pa glede na njihovo spletno stran izdelek veliko ljudem pomagal.

 

Skratka, sama nisem opazila velike razlike med obliži. Vsi približno enako pomagajo pri mozoljih, predvsem je dobro, ker jih ne stiskam. Seveda pa za vsakega delujejo drugačni.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title