lashes
trendalert

Stiletto trepalnice. Trend, ki ga obožujeta Zendaya in Jenna Ortega!

Stiletto stil trepalnic ni težko poustvariti, saj ne zahteva veliko natančnosti. Rezultat so intenzivno obrobljene oči in poudarjen pogled. Retro stilu trepalnic so zvezdnice dodale svež in moderen pridih za 21. stoletje.

0

Nov trend za oblikovanje trepalnic prihaja iz rdečih preprog na podelitvah nagrad. Zvesti spremljevalci teh glamuroznih dogodkov so opazili, da zvezdnice obožujejo stiletto trend oblikovanja trepalnic.

 

 

Stiletto trepalnice se imenujejo zato, ker so trepalnice stisnjene v grozde s koničastim zaključkom. Očem dajejo definicijo in poskrbijo za dramatičen pogled s pridihom nostalgije. Glavni zvezdi trenda sta bili Zendaya in Jenna Ortega. Jennin umetnik ličenja je ohranil modernost videza z manjšimi in daljšimi konicami na zgornjem delu trepalnic. Zendaya pa se je osredotočila na spodnjo linijo trepalnic.

 

 

Trepalnice v stilu stiletto dajejo očem dodatno definicijo in pustijo še poseben vtis. Stiletto trepalnice so lahko alternativa tudi umetnim trepalnicam. S to tehniko lahko ustvarite dobro definirane šope trepalnic, ki imajo intenzivno črno barvo in so izjemnega volumna. Po tej tehniki ličenja so posegle tudi Dakota Johnson, Megan Fox in španska kraljica Letizia Ortiz.

Po zgledu slavne Twiggy

Vse zvezdnice so trendu dodale svoj moderen pridih, čeprav takšno oblikovanje izhaja iz 60. in 70. let. Najbolj znana lastnica takšnih trepalnic je bila Twiggy, ki jih je tudi postavila v ospredje. Še preden so postale stiletto, so se imenovale tudi zvezde. Pozneje so prevzele ime pajkove trepalnice. Zahtevale so debel namaz z maskaro. Twiggyjine so bile manj natančne in bolj razmazane. Angleška manekenka, pevka in igralka je ustvarila sodobnejšo različico londonskega stila upornic Teddy Girls iz poznih petdesetih let. S pajkovimi trepalnicami so ženske dosegle intenzivne oči, ličila pa so dajala tudi občutek pridiha panka. Tako namazane trepalnice so, kot že samo ime pove, spominjale na pajkove noge, ker so bile ene krajše in druge daljše. Tako so oči postavili v ospredje, vendar sam nanos ni zahteval preveč natančnosti.

Do trepalnic po vzoru zvezdnic v le nekaj korakih

S svojo tehniko oblikovanja trepalnic je postala na TikToku viralna tudi zvezdnica Selena Gomez. Trepalnice si je namreč namazala kar s pomočjo pincete

 

 

Kako doseči takšen pogled?

  1. Maskaro najprej nanesi na trepalnice in dobro ukrivi zgornjo linijo trepalnic. To dosežeš  s cikcakastimi gibi, ki omogočijo maksimalno ukrivljenost in dolžino.
  2. To počni, dokler trepalnic ne ločiš, kot bi bile pajkove noge.
  3. Nato maskaro nanesi na pinceto in z njo do konca oblikuj šopke trepalnic na spodnji liniji.
  4. Ko se maskara posuši, s prsti definiraj konice in jih usmeri v želeno smer.
  5. Glavna skrivnost tehnike je, da bolj kot so trepalnice prekrite z maskaro (vendar brez grudic), bolj bo tvoj pogled poudarjen in privabljal spogledovanje.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title