skin
makeup
experience
sport

Kdo pravi, da tudi pod smučarsko čelado ne moremo nositi dobrega make up-a?

Ko se pripravljamo na smučarsko sezono, se moramo prilagoditi zimskim razmeram, tako se mora tudi spremeniti naša make up rutina. Svojo kožo moramo pripraviti na nizke temperature in veliko spremembo med visoko in nizko vsebnostjo vlage v zraku. Danes ti razkrivam nekaj trikov, ki ti bodo pomagali, da boš kar najlažje ohranjala ravnovesje v svoji make up rutini in da bodo ličila obstojna čez cel dan smučanja.

1

Kaj je pomembno pri nanosu ličil?

Pred samim nanosom ličil si seveda najprej umijemo obraz in nato nanesemo vlažilno kremo, ki jo po navadi uporabljamo. Ker pa smo v gorah in je sonce zelo močno, si nanesemo zaščito proti soncu (priporočljivo je, da si nanesemo, kar faktor 50). Naslednji korak je nanos pudra, za katerega je dobro, tudi če že sam vsebuje zaščito proti soncu. Bodimo pozorni na to, da je naš odtenek kože svetlejši kot poleti, zato le prilagodimo puder svoji barvi obraza. 

Seveda lahko na tem mestu uporabimo tudi korektor. Nekateri ga uporabijo že korak prej, to pa je čisto odvisno od tvoje make up rutine. Nanesemo ga na predele, kjer seveda moramo nekaj zakriti. V tem primeru ga nanesemo recimo na del obraza, kjer bomo zardeli in želimo to zakriti. V nasprotnem primeru pa lahko v naslednjem koraku dodamo malo rdečila za bolj naraven videz.

Triki, ki ti bodo pomagali, da bo tvoj make-up obstojen cel dan 

Na snegu obstajajo velike možnosti, da se zaradi vse te vlage v zraku make up precej uniči in naredi obratni učinek, od tega kakršnega bi mogel … Zato imam zate nekaj trikov, s katerimi se da temu izogniti: 

  • Pred začetkom nanašanja ličil si lahko obraz umijemo, kar z mrzlo vodo. S tem bomo omogočili, da se pore na obrazu zaprejo in tako bo make up na obrazu zdržal dlje časa.
  • Dobro je, da je koža lepo navlažena, da ličila na obrazu ne razpokajo. Že pred spanjem si na obraz lahko nanesemo vlažilno kremo ali pa olje za obraz.
  • Namesto pudrov v prahu uporabimo tekoče ali kremne. Puder v prahu nam lahko še dodatno izsuši kožo, česar pa se seveda poskušamo pozimi izogniti. Poleg tega pa želimo, da naš obraz ostane lepo sijoč in svež.
  • Uporabljamo ličila z oznako za daljšo obstojnost (˝long-wear˝), saj je bolj zanesljivo, ker so formule ličil zasnovane namenoma za to, da so obstojne dlje časa.   

Vododporen make-up je top!

Pred kratkim sem tudi sama smučala in ugotovila, da ga ni čez vodoodporen make up. Takoj ko ti ena snežinka pade na veko se lahko ves make up razmaže, če ne uporabljaš vodoodpornega. Danes imamo na voljo veliko znamk, ki ponujajo vodoodporne maskare, črtala, svinčnike ... Zagotovo bolj zanesljivo je uporabljati take izdelke, če se ne želiš na vsake pet minut pogledati v ogledalo, ali se ti je make up razmazal ali ne.

 

1

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title