skin
selfcare

Si v svojih 20-ih? Potem nujno preberi te trike za svojo kožo!

Ko pridemo v svoja 20. leta, želimo, da je naša koža videti popolno. Brez nepravilnosti, kot so akne in pore, da je koža svetleča, sijoča in nam ulije novo samozavest. Vendar ne gre vedno vse po naših planih. Če imaš tudi ti težave s kožo in ne veš, kako to rešiti, si hitro preberi nekaj trikov in nasvetov, ki ti koristijo pri negi kože.

0

Ko gre za nego kože, je obdobje 20-ih najbolj pomembno, saj jo moraš pravilno negovati in čim večkrat. To desetletje je čas, da ponovno razmisliš o svoji rutini in jo resno prenoviš, toda kje sploh začeti?

Obstajajo izdelki proti staranju, za katere mnogi strokovnjaki pravijo, da jih je pomembno začeti uporabljati čim prej. Ženske bi morale biti aktivne glede boja proti staranju v svojih 20-ih. Raziskave kažejo, da se že pri 25. letih dva strukturna proteina naše kože – kolagen in elastin zmanjšata.

Ne glede na to, ali želiš zagotoviti, da bo koža brez gub v prihodnosti ali preprosto želite ohraniti njeno dolgoročno zdravje, je ključnega pomena to, da te nasvete vključiš v svoj režim nege kože zdaj.

1. Ne varčuj s pilingom:

Za nadaljevanje vsakodnevne obnove kolagena, si naredi piling vsak dan. Izdelki s salicilno, alfa ali beta hidroksi kislino bodo pomagali odluščiti odmrle kožne celice in umazanijo s površine kože, pa tudi priti pod površino, da odmašijo pore, preprečijo prihodnje izbruhe, naredijo gladko teksturo in pospešijo obnovo celic.

 2. Nikoli ne podcenjuj moči SPF

UV žarki so vedno prisotni, tudi v oblačnem dnevu in tudi ko delaš blizu okna ali pa se samo voziš z avtomobilom. UV žarki se dejansko lahko odbijajo od različnih površin, kot so beton, pesek, voda in sneg. Odbito UV-sevanje je prav tako škodljivo kot neposredna izpostavljenost. Zato je ključ do vsakega režima zdrave kože uporaba dnevnega izdelka z zaščitnim faktorjem skozi vse leto. Sonce je glavni vzrok zunanjega staranja kože in ljudje bi morali skrbeti za to raven izpostavljenosti soncu, saj o tem ne razmišljamo vedno in  vsakodnevno.

3. Tvoja prehrana je pomembna – prav tako vadba.

Pij veliko sveže vode s kančkom limone vsak dan – poskusi dva ali tri litre. Jej sveže zelenje in veliko vlaknin; dodatek vitamina D3. Redno telovadi in vodi alkalni način življenja s prehrano za maksimalno zdravje.

4. Čiščenje obraza in iskanje pravega čistila za čiščenje kože je ključnega pomena

Mnogi v svojih 20-ih še naprej uporabljajo ista ostra čistila za izsuševanje kože, na katera so se zanašali, ko so bili najstniki, nagnjeni k aknam. Morda tega ne opaziš, toda v tej fazi življenjskega cikla tvoje kože, se tvoje oljne žleze začnejo krčiti – izdelki proti aknam in matiranje, ki so bili nekoč učinkoviti, pa povzročajo rdečico, luščenje in draženje. Tudi če imaš akne, koža ne sme biti popolnoma čista. Preveč drgnjenja kože le še poslabša celotno težavo.

 

5. Pred spanjem VEDNO odstrani ličila

Vse smo na vsake tolilo že zaspale naličene, a niti pomisli ne, da bi to postala navada! S tem lahko zamašiš pore, v notranjosti pa ostane ujeto olje. To vodi do kopičenja bakterij in do izbruhov nepravilnosti. 

6. Ne pretiravaj

Ohranjanje preventive in zdravja kože, kot prednostne naloge je super, pomembno pa je tudi vedeti, da lahko preveč dela na koži povzroči draženje in poškodbe. Če ti režim nege kože ne daje želenih rezultatov, preprosto zamenjaj en izdelek naenkrat. V nasprotnem primeru se lahko pojavi reakcija, pri uporabi petih novih izdelkov hkrati in tako ne boš vedela, kaj je reakcijo povzročilo. Nov izdelek uporabljaj vsaj štiri tedne, preden ponovno dodaš novega v svojo rutino.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title