makeup
medicalprocedures
brows

Se želiš zbuditi brezhibno naličena? Preizkusi permanentni makeup!

Si sita vsakodnevnega porabljanja časa pred ogledalom, ko poskušaš doseči popoln makeup? Imaš dovolj konstantnega popravljanja ličil čez dan? Pozdravi svet trajnega ličenja! Od popolno oblikovanih obrvi do nikoli razmazane šminke, s trajnim ličenjem izgledaš odlično ves čas!

0

Trajno ličenje poznamo že mnogo let in kot vsak drug trend se vrača in odhaja vsakih nekaj let v nekoliko drugačni, prenovljeni obliki. Tako je v zadnjem času postalo izjemno priljubljeno med ženskami po celem svetu in sicer zato, ker omogoča, da imamo popolno urejen videz ves dan, brez skrbi, da bi se ličila razmazala ali izbrisala. To je zlasti koristno za tiste z zelo polnimi urniki, ki nimate dovolj časa za vsakodnevno ličenje. Prav tako pride prav športnicam ali ženskam, ki opravljajo določene poklice, kjer se nanesena ličila skoraj takoj "uničijo".

Kaj pravzaprav pomeni pojem "permanentni makeup"?

Permanentni makeup ali kozmetični tatoo je tehnika, ki se uporablja za trajno barvanje kože, da se ustvari učinek ličenja. Ta postopek vključuje vstavljanje barvila pod kožo s pomočjo igle, kar lahko traja nekaj ur. Barva se običajno vstavi v zgornje plasti kože, imenovane dermis. Od klasične tetovaže se razlikuje po tem, da se obdrži okoli 2 - 5 let,  potem pa jo je potrebno obnoviti. Kaj vse pa si lahko damo trajno vtetovirati?

Obrvi

Permanentno oblikovanje obrvi je postopek, ki vključuje vstavljanje barve pod kožo, da se ustvari videz polnejših, bolj definiranih obrvi. Zanj se večinoma odločajo dekleta s tankimi ali redkimi obrvmi ali tiste, ki so izgubile obrvi zaradi bolezni ali poškodbe. Barvilo se običajno vstavi tako, da ustreza naravni obliki in barvi obrvi. Eni najbolj znanih in razširjenih tehnik sta microblading in microshading ali "powder brows". Pri microbladingu gre za vrisovanje vsake dlačice posebej za bolj naraven videz, pri microshadingu pa dosežemo videz bolj poudarjenih, "ombre" obrvi.

Ustnice 

Lip liner tehnika se uporablja za poudarjanje in definiranje linij ustnic, kar pomaga pri ustvarjanju videza bolj polnih in lepše oblikovanih ustnic. To je dobra rešitev za tiste s tankimi ali neenakomernimi ustnicami. Postopek je enak kot pri obrveh, izbereš pa lahko barvo, ki se ujema s tvojo naravno ali pa, če obožuješ malce drznejši videz, odtenek svoje najljubše šminke.

Oči

Permanenten je lahko celo eye liner - barvilo se vstavi v zgornjo linijo trepalnic, da se ustvari videz bolj definiranih oči. To je koristno za tiste, ki imajo tanke ali nejasne linije trepalnic. Nekoliko drugačna, a izredno priljubljena oblika trajnega ličenja je podaljševanje trepalnic, kjer na naravne nalepijo posamezne umetne trepalnice, ki se potem obdržijo nekaj tednov.

Kaj je dobro vedeti?

Pomembno je, da izbereš ustreznega tehnika, ki ima izkušnje in znanje o postopku. Pomembno je tudi, da dobro skomuniciraš svoja pričakovanja in želje ter preveriš, ali imaš kakšno alergijo na snovi, ki se uporabljajo pri postopku.

Med in po postopku lahko pride do nekaj neprijetnosti, kot so rdečina, oteklina ali bolečina, vendar te težave običajno minejo v nekaj dneh. Dobro je, da upoštevaš navodila za nego kože, ki ti jih da tehnik, da preprečiš okužbo.

 

Bodi pripravljena, da lahko "tattoo" sčasoma zbledi ali spremeni barvo, zato je potrebno osveževanje. Vendar pa je pomembno, da se barva ne osvežuje preveč pogosto, saj lahko to povzroči preveč kopičenja barvila pod kožo, kar lahko privede do neenakomernih in neestetskih rezultatov.

 

Vendar brez skrbi! Permanentni makeup je popolnoma varen in učinkovit postopek; pred njim se le dobro informiraj, upoštevaj nasvete ter navodila tehnika in zagotovo boš izgledala fantastično!

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title