makeup
tipsandtricks

Se odpravljaš v nakup po ličila? Bodi pozorna na te pasti!

Velikokrat se odpravimo v trgovino po nova ličila, a pogosto v resnici ne vemo, kaj zares nakupujemo. V nadaljevanju si lahko prebereš nasvete in trike, ki ti bodo pomagali nakupovati z glavo.

1

1. NASVET STROKOVNJAKA JE VEDNO DOBRODOŠEL!

Ko se odločamo med različnimi produkti, je najbolje, da za mnenje vprašamo nekoga, ki je na tem področju že vešč. V trgovinah imamo vedno na voljo svetovalke, ki ti bodo zagotovo najbolje svetovale. Seveda pa se lahko o produktih pozanimaš, še preden se odpraviš v trgovino. 

2. POZNAJ SVOJO KOŽO

Prepoznavanje svojega tipa kože je težje, kot si to marsikdo predstavlja. Seveda lahko na prvi pogled vidimo, ali imamo suho, mastno ali polsuho kožo. Paziti pa moramo na dejstvo, da se naša koža zelo hitro spreminja. Nanjo vpliva okolje, hrana, letni časi in produkti, ki jih nanjo nanašamo. Če imamo bolj suho kožo, se priporoča nakup bolj »mastnih« oz. vlažilnih produktov. Pri pudru pa bi se raje odločili za tekočega, ki bo naši koži dodal malce več vlažnosti. V primeru, da je naša koža malce bolj mastna pa se lahko odločimo za kremni puder, ali pa celo za puder v prahu.

Torej, če povzamem bi lahko rekli, da je poznavanje naše kože ena izmed ključnih stvari pri nakupovanju ličil.  
Poleg tipa svoje kože, pa je pomembno, da poznamo tudi barvne podtone svoje kože. 

3. BOLJ KOT JE NARAVNO, BOLJE JE. ALI PAČ?

Dandanes imamo v trgovini "malo morje" izdelkov, tako da je priporočljivo, da nakupujemo čim bolj premišljeno. Če je naša koža nagnjena k nepravilnostim (ogrci, akne…) je bolje, če se odločimo za bolj naravne izdelke, ki imajo čim bolj naravne sestavine, saj te običajno najmanj iritirajo našo kožo. Pretirano odišavljenim izdelkom se raje izogibajmo, saj lahko dišave povzročijo reakcijo na naši koži in lahko pride do resnih vnetij. 
Seveda pa moramo biti pazljivi tudi pri izbiri naravnih izdelkov, saj lahko tudi nekatere naravne sestavine v stiku z našo kožo ne reagirajo, kot bi morale.  

4. BODI IZBIRČNA!

Ko nakupujemo make up ni ravno najbolje, da se vedno odločimo za prvega “ki nam pride pod roko”. Pri vseh produktih za kožo, moramo biti pazljivi na sestavine ter mogoče stranske učinke uporabe. Na pomoč pri izboru seveda pridejo predlogi znancev ter znanih oseb, še bolj zanesljivo pa je, če na spletni strani pregledamo “best-selling” izdelke oz. najbolj priljubljene izdelke ter preberemo ocene drugih kupcev.

Tudi cena je lahko ključnega vpliva pri nakupovanju ličil. Dober produkt, ni nujno drag produkt. Priporočljivo pa je, da za izdelke, ki so z našo kožo v neposrednem stiku odštejemo malce več (primer, puder, korektor). Pri maskari, rdečilu, highlighterju ter podobnih proizvodih pa se lahko odločimo za bolj cenejše izdelke.

5. BODI ZVESTA ŽE POZNANI ZNAMKI

Nikjer ni rečeno, da je slabo poskusiti nove stvari - čisto nasprotno! Vedeti pa moramo, da je vedno varnejše kupiti izdelek že tebi poznane in zanesljive znamke, saj vemo, kako se ti izdelki obnašajo na naši koži. Z eksperimentiranjem ter poskušanjem novih izdelkov povečamo tveganje, da se izdelek na naši koži ne bo obnašal, kot bi si želeli.  

 

Seveda večina ljubiteljev ličil z veseljem preizkuša nove trende in s tem tudi produkte. Z zgornjimi nasveti se lahko prepričaš, da boš produkte, ki jih kupiš uporabljala čim dlje časa in pri tem še kaj prišparala. ;)

 

1

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title