hair

Rožmarinovo olje res pospešuje rast las?!

Ti algoritem na socialnih omrežjih ves čas ponuja rešitve za rast las, povrhu pa si našla še ta članek? Potem že mora biti nekaj na tem, da potrebuješ rešitev za hitrejšo rast las. Rožmarinovo olje je tu, da te reši.

0

1. O rožmarinovem olju

Ja, to je tisti dišeči rožmarin, s katerim začiniš zelenjavo in koktajle. Njegov potencial, da pomaga pomiriti tvojo kožo, je razlog, zakaj ga pogosto najdeš v izdelkih za nego kože in las.

Opomba: rožmarinovo olje ni isto kot izvleček rožmarina, ki ima popolnoma drugačen postopek ekstrakcije in je ponavadi nežnejši in manj hlapljiv.

2. Kako uporabljati rožmarinovo olje za rast las?

Uporaba olja je različna:

  1.  Rožmarinovo olje je že zmešano z nosilcem (npr. z ricinusovim oljem): na lasišče nakapljaj 2-3 kapljice olja in nežno vmasiraj.
  2. Čisto eterično olje rožmarina: eterično olje rožmarina zmešaj s poljubnim negovalnim oljem / šamponom / masko (ali še s čim drugim – morda celo z medom), nato nežno vmasiraj v lasišče.

Če boš eterično olje rožmarina vmešala v šampon, bodi pozorna na izbiro pravega šampona. Škoda bi bilo, da z enim izdelkom izboljšuješ stanje svojih las, z drugim pa poslabšuješ. Pazi, da ima šampon teh 5 sestavin.

3. Ima uporaba rožmarinovega olja stranske učinke?

Gre za kar precej močno sestavino. Prekomerna uporaba rožmarinovega olja lahko povzroči srbenje in pekoč občutek. Če na lasišču čutiš blago draženje, prenehaj z uporabo!

Sicer pa brez skrbi – v veliki večini je olje varno za vse tipe las, tudi za barvane.

4. Kdaj začne rožmarinovo olje delovati?

Študije so pokazale, da redna uporaba zagotovo pospeši rast las po 6. mesecih uporabe. Ja, vem, to se sliši predolgo, vendar se splača!

5. Lahko uporabljam rožmarinovo olje vsak dan?

Ja! Ima pa vsakodnevna uporaba en pogoj – prej preveri na koži, ali ti rožmarinovo olje povzroča kakšne alergijske reakcije. Eden izmed dermatologov celo priporoča, da se rožmarinovo olje na lasišče nanaša 2-krat na dan – to je za tiste z zelo suhimi lasmi, ki dobro vpijajo maščobo, hkrati pa nesmejo imeti preobčutljivega lasišča.

 

Če se tvoji lasje hitro mastijo, pa olja zagotovo ne nanašaj več kot 2-krat na teden. Lahko ti zamaši lasne mešičke, zraven tega pa si boš morala lase prepogosto umivati. Videz mastnih last sicer lahko hitro urediš s suhim šamponom ali njegovimi alternativami

6. Je rožmarinovo olje primerno za vse tipe las?

Seveda! Še posebej pa je uporaba olja priporočljiva za zelo suhe lase, ki dobro absorbirajo olje. Imaš poškodovane lase? Potem je to zagotovo zelena luč za uporabo.

Z uporabo prični že danes

Izkazalo se je, da je lahko rožmarinovo olje za lase odlična možnost za preizkus, če imaš opravka z izpadanjem ali redčenjem las, pa tudi če si samo želiš dolgih lase, ampak ti tvoje lomljive konjice to preprečujejo.

Toda kot pri večini stvari - ne pričakuj rezultatov kar čez noč, a vseeno je vredno poizkusiti!

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title