feelgood
selfcare

Res je, SVILENA PREVLEKA za vzglavnik je rešitev za mnogo težav!

Ljudje skoraj tretjino svojega življenja preživimo v postelji, zato ni čudno, da si želimo spanec čim bolje izkoristiti in ustvariti udobno spalno okolje. Za boljši spanec lahko poskrbi konsistenca, sproščujoča spalnica, gibanje pred spancem, izogibanje kofeinu pred spanjem in material prevleke za vzglavnik. Sedaj se verjetno sprašuješ, zakaj bi material, kot je svila pomagal v tako veliki meri. V tem članku razpravljamo ravno o tem, kako te svilena prevleka popelje do sanjskega spanca.

0

Razlog #1: Preprečevanje nastanka gub in blagodejnost za kožo

Ne glede na položaj, v katerem spiš, so te verjetno gubice v spanju že spravile v zadrego: vstaneš iz postelje, se odpraviš v kopalnico, se pogledaš v ogledalo in opaziš, da se ti je na licu izrisal vzorec zmečkane prevleke. Seveda lahko te gube čez dan izginejo, vendar se lahko ponavljajoče se gubanje obraza med spanjem sčasoma spremeni v trajne gube na obrazu.

Spanje na gladki tkanini z manj togosti ali gubanja pomaga ta problem upočasniti – vsaj za naš obraz. Posebej pomaga tistim z občutljivo kožo, aknami, ekcemi ali drugimi vnetimi in razdraženimi kožnimi obolenji. Za razliko od grobih tkanin nudi veliko olajšanje, zmanjšanje vnetja, manj draženja, olajšanje srbenja itd.

 

Razlog #2: Hidrirana koža

Če si že kdaj porabila čas in denar za večstopenjsko nego kože v upanju, da bi nahranili dehidrirano kožo in se potem zbudila z obrazom, ki je bil napet in suh kot prej, je lahko del problema tvoj vzglavnik. Svila lahko vsebuje majhne količine sericina, naravne beljakovine sviloprejk, ki lahko na površini kože tvori gladek film, ki preprečuje izgubo vlage. Naravna svilena vlakna tudi učinkoviteje odbijajo vlago kot druge tkanine, kar pomeni, da svilena prevleka ne vsrka vse vlage iz vaše kože, temveč jo pomaga ohraniti.

 

Dober spanec bi moral biti na vrhu naše liste prioritet.

Razlog #3: Boljši spanec

Malo je površin, ki se jih naš obraz tako dolgo dotika, kot so vzglavniki. Na žalost to pomeni tudi, da bodo vse nečistoče in bakterije, ki se znajdejo na njem, v daljšem stiku z našo kožo. Svila sprejema manj vlage, zato je manj verjetno, da bo gostila pršice in bakterije z obraza in kože. Je naravno hipoalergena, zato njena suhost preprečuje nastanek alergenov v primerjavi z drugimi tkaninami, ki zadržujejo vlago, kot so bombažne prevleke. Za boljši spanec lahko poskrbiš tudi s TEMI triki.

 

Razlog #4: Gladki in zdravi lasje

Poslovi se od slabih las, ker je svila naravno bolj gladka od drugih tkanin in se zato pri počivanju na svileni prevleki zmanjša trenje pri premetavanju in obračanju med spanjem. To zagotavlja številne prednosti za boljše lase, med drugim zmanjšanje lomljenja las in razcepljenih konic, manj zapletanja in bolj svilen občutek pramenov las.

 

In tiste zgoraj naštete prednosti za vlaženje kože? Lahko se zaneseš na to, da veljajo tudi za navlažene lase. Običajna bombažna prevleka za vzglavnik absorbira vlago iz las, svilena prevleka pa ohranja vlago v laseh, kamor sodi. To pomeni, da se ne boš zbudila s suhimi in razmršenimi lasmi.

Sploh pa velja tudi, da je za lase, ki so beljeni, barvani, kemično obdelani ali kako drugače poškodovani, počivanje na gladki površini bistvenega pomena za obnovitev moči las in nadaljnjega lomljenja.

 

Spanje je del našega življenja, ki se nam zdi popolnoma samoumeven, vendar lahko podrobnosti našega spanja (zlasti spalno okolje) pomembno vplivajo na naše splošno zdravje in počutje. Prednosti te vrste vzglavnika govorijo same zase, razlike pa so vse od nežnejšega in čistejšega prostora za počitek glave, do bolj zdravih las in pomirjene kože.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title