skin
selfcare

Reci STOP aknam s temi 7. rešitvami

Vse več mladih se danes sooča s problematično kožo. Se tudi ti soočaš s podobnimi težavami? Imam rešitev zate, ki je zelo enostavna. Tukaj ti povem 7 trikov in rešitev za lepo in sijočo kožo brez aken, za to pa ne potrebuješ nikakršnih čudežnih krem in pripomočkov, saj vse to najdeš kar pri sebi doma.

0

1. REŠITEV: jabolčni kis

Prepričana sem, da imaš na eni izmed kuhinjskih polic doma tudi jabolčni kis. Vsebuje veliko vitamina B5, ki pospešuje celjenje ran in pa vitamina B7, ki preprečuje izpuščaje. Priprava maske iz jabolčnega kisa je enostavna, saj glede na mastnost svoje kože dodaš primerno količino kisa. Bolj, kot imaš mastno kožo, več kisa dodaš. Masko na obrazu pustiš delovati približno 10 minut, nato pa kožo spereš z vodo.

 

2. REŠITEV: ameriški slamnik

Ameriški slatnik je zdravilen zaradi vsebnosti spojin, ki uničujejo viruse in bakterije. Krepi tudi imunski sistem, zmanjšuje vnetja in pomaga pri prehladu in gripi. Za masko je potrebno ameriški slamnik najprej posušiti in zdrobiti. Takega nato približno dve čajni žlički dodamo predhodno segreti in na 80 ◦C ohlajeni vodi. Nato počakamo 30 minut, da začnejo sestavine učinkovati. Po pretečenem času vse to precedimo skozi gazo in gazo nato za 20 minut postaviš na obraz.

 

3. REŠITEV: aloe vera

Aloe vera s svojimi antibakterijskimi in protivnetnimi lastnostmi, lahko prepreči nastanek aken, ali pa njihovo količino zmanjša. Zelo dobro deluje na suho kožo, saj jo navlaži in napolni z vodo, ter je ne zmasti. Ob uporabi maske iz aloe vere, si je potrebno predhodno dobro sprati in očistiti obraz. Pomembno je, da je ob nanosu aloe vere obraz suh. Nato vzameš list aloe vere, in ga prerežeš na pol. Že sama tekočina, ki ob prerezu priteče iz rastline, je primerna za nanos na obraz. Ta postopek lahko narediš vsak dan, izpiranje po nanosu tekočine pa ni potrebno.

 

4. REŠITEV: kurkuma

Kurkuma je polna antioksidantov, ki nam na področju kože naredijo veliko uslug. Deluje zelo protivnetno, kar zmanjša nastanek aken. Zaradi svojih antibakterijskih lastnosti se uporablja tudi za druge bolezni kože. Priprava kurkumine maske je zelo enostavna. Skupaj zmešaš dve žlički kurkume, dve žlički čičerikine moke, dve žlici jogurta. Zmes nežno naneseš na obraz in jo pustiš delovati vsaj 20 minut.

 

5. REŠITEV: med

Med je eden izmed redkih zdravil, ki ima poleg številnih pozitivnih učinkov tudi lep in prijeten vonj, zato je delo z njim še toliko slajše. Tako kot aloe vera, ta pusti kožo mehko in navlaženo še nekaj časa po njegovi uporabi. Masko pa narediš tako, da med seboj zmešaš med in limonino eterično olje. Zmes nato na obrazu pustiš 15- 20 minut in nato nežno izpereš.

 

6. REŠITEV: cink

Eden izmed razlogov, zakaj se ti pojavljajo akne, je lahko tudi pomanjkanje cinka v telesu, saj je pomemben mineral, ki deluje pri številnih bioloških procesih. Živila, ki so bogata s cinkom, so oreščki, semena in zelena zelenjava, zato jih v primeru aken poiskusi imeti čim večkrat na jedilniku.

 

7. REŠITEV: čim manj stresa

Vem, da je v današnjem vsakdanu polno stresnih situacij, katerim ne moreš uiti, vendar je stres eden izmed najpogostejših povzročiteljev aken. Da se izogneš stresu, ti priporočam čim več telesne aktivnosti, čim bolj zdrave in uravnovešene jedilnike ter zadostna količina spanca.

 

Razkrila sem ti 7 rešitev, s katerimi se boš veliko lažje spopadala z aknami, da bo tvoja koža sijoča in zdrava.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title