skin
tipsandtricks

Reci ''bye-bye'' suhi koži

Mnogih izmed nas suha koža ne pesti samo pozimi, ampak tudi v toplejših mesecih. Zategovanje kože, groba in hrapava koža ter koža brez sijaja? Če se najdeš v teh besedah, pokukaj spodaj, kjer ti razkrijem nasvete, kako lahko to preprečiš in pustiš koži, da zasije!

0

Koža postane suha zato, ker le-ta ne zmore zadrževati vlažnosti. To se lahko zgodi zaradi prepogostega kopanja oziroma prhanja, uporabe grobih mil in šamponov, staranja kože ali pa zaradi nekaterih kožnih obolenj, kot je na primer psoriaza. Seveda pa ima velik vpliv na vlažnost kože tudi okolje, v katerem smo - tako je pozimi ali po dolgotrajnem zadrževanju v suhih zaprtih prostorih tvoja koža lahko še toliko bolj suha in potrebna ustrezne hidracije. 

1# Uporabljaj oljno čistilno sredstvo za kožo 

Vrhnja plast kože vsebuje sebum (koži lastno olje), ki ga lahko s čiščenjem odstranimo v prevelikih količinah. Z uporabo čistilnega sredstva, ki temelji na olju, boš preprečila pretirano izgubo sebuma in tako poskrbela, da že tako suha koža ne bo še bolj izsušena. 

2# Izbiraj izdelke s ceramidi in peptidi 

Če želiš zares obvladati nego svoje kože, moraš vedeti, kdaj je najbolje uporabiti katere izdelke. Ceramidi pomagajo zgraditi dobro kožno pregrado, povrhnjo plast kože, ki bo preprečevala udor dejavnikov, ki še bolj izsušijo tvojo kožo (to sta na primer sonce in veter). Naloga peptidov pa je ohranjanje čvrste in gladke kože

3# Poskusi kraljico nege kože - hialuronsko kislino 

Hialuronska kislina je znana kot najboljša prva pomoč pri negi kože - ta kožo hidrira, poleg tega pa ohranja hidracijo tudi na celični ravni, pospešuje celjenje ran in preprečuje nastanek gubic. Hialuronsko kislino lahko najdeš na primer v serumu za obraz, ki ga zjutraj in zvečer naneseš v manjši količini (nekaj kapljic) na svoj obraz in opazuješ, kako tvoja koža počasi postaja čudovita

4# Naredi vlažilni ''sendvič''

S tem ne mislim pravega sendviča, ampak plastenje izdelkov za hidracijo kože. Tvoj nanos izdelkov naj izgleda tako: 

  1. KORAK: Najprej nanesi tonik ali pa kože po čiščenju ne osuši do konca - to bo tvoji koži dalo še dodatno vlažnost, saj bodo izdelki, ki jih boš nanesla kasneje, skupaj popeljali tudi tonik in vodo
  2. KORAK: Sedaj je čas za serum (poskusi serum s hialuronsko kislino, lahko pa se odločiš tudi za serum z dodatkom ceramidov ali peptidov). Nanesi ga na kožo obraza in nežno potapkaj, da se bo izdelek dobro vpil v kožo. 
  3. KORAK: Nego kože zaključi z vlažilno kremo, za piko na i pa lahko dodaš še olje za obraz

5# Poskrbi za vlažnost prostorov 

Dobra nega kože je le del poti pri takem cilju, kot je zadostna navlaženost kože. Zelo pomembno je, da poskrbiš tudi za prostor, v katerem sta ti in tvoja koža. Zvečer se skupaj s celotnim telesom tudi koža prepusti regeneraciji, kar je za zdravje seveda ključnega pomena, a to pomeni tudi, da bo koža sedaj bolj na udaru za izgubo vlažnosti. Predlagam ti, da v prostor namestiš namenski vlažilec prostora, v katerega lahko kapneš tudi kapljico ali dve eteričnega olja - katerega izbrati si lahko prebereš TUKAJ. 

 

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title