medicalprocedures

Razmisljaš o piercingu? Potem nujno preveri, kateri so najbolj boleči!

Kateri piercingi najbolj bolijo in zakaj je temu tako?

0

Piercingi so del človeške kulture že tisočletja. Od prebadanja ušes do prebadanja nosu; telesni nakit se uporablja za krašenje in izražanje samih sebe. Nekateri piercingi so razmeroma neboleči, drugi pa so lahko prava nočna mora. Če se pripravljaš na svoj prvi piercing, v tem prispevku zate na podlagi anekdotičnih dokazov in mnenj strokovnjakov razvrščam najbolj boleče piercinge. 

1. Piercing jezika 

Piercing jezika je priljubljen med mlajšo generacijo, vendar je tudi eden najbolj bolečih, ki jih lahko imaš. Bolečina nastane, ker igla za prebadanje prehaja skozi jezik, ki je občutljiva mišica. Bolečino mnogi opisujejo kot oster, pekoč občutek, ki traja še več dni po prebadanju.  

2. Piercing prsnih bradavic 

Piercingi prsnih bradavic so priljubljeni tako med moškimi kot ženskami, vendar je znano, da so zelo boleči. Bradavica je občutljivo področje, igla za prebadanje pa gre skozi areolo, ki je prav tako bolj dovzetna za bolečino. Ta je ponovno opisana kot oster, močno pekoč občutek, ki lahko traja več dni ali tednov

3. Piercing spolovil 

Piercing genitalij je bolj priljubljen v določenih poklicih, vendar je zelo boleč. Bolečino povzroči prebadanje skozi občutljivo tkivo spolovila. Postopek imetniki opisujejo kot globok, intenzivno pekoč občutek, ki lahko traja več dni ali celo tednov. 

4. “Daith” piercing 

Piercing “daith” je vrsta piercinga ušesa, ki poteka skozi najbolj notranjo hrustančno gubo ušesa. Bolečino povzroča prebod igle skozi hrustanec, trdo in gosto tkivo. Bolečina je opisana kot oster, močan pritisk, ki lahko traja več dni. 

5. Piercing “tragus” 

Tragus je majhen kos hrustanca, ki štrli iz sluhovoda. Tovrstni piercing je dokaj priljubljen, a je znan po tem, da je boleč. Bolečino povzroča prebadanje, ki gre skozi gosto hrustančno tkivo. Bolečina lahko traja več dni. 

6. Piercing obrvi 

Piercing obrvi je priljubljena oblika piercinga na obrazu, vendar je v nekaterih primerih lahko boleč. Bolečina nastane, ker igla za prebadanje prehaja skozi gosto tkivo obrvi. Bolečina je opisana kot oster, intenziven pritisk, ki lahko traja več dni. 

7. Piercing septuma 

Septum piercing je vrsta piercinga nosu, ki poteka skozi septum, tj. tkivo, ki ločuje obe nosnici. Bolečino povzroča igla za prebadanje, ki prehaja skozi gosto tkivo nosne pregrade. Bolečina je opisana kot oster, močan pritisk, ki lahko traja več dni.

8. Piercing ustnic 

Piercing ustnic je priljubljena oblika piercinga obraza, vendar je lahko boleče. Bolečina nastane, ker igla za prebadanje prehaja skozi gosto in gosto tkivo ustnice. Bolečina je opisana kot oster, intenziven pritisk, ki lahko traja več dni. 

9. Industrijski piercing 

Industrijski piercing je vrsta piercinga ušesa, ki poteka skozi dve točki hrustanca v ušesu. Bolečino povzroča igla za prebadanje, ki prehaja skozi gosto in gosto hrustančno tkivo. Bolečina je opisana kot oster, intenziven pritisk, ki lahko traja več dni. 

10. Piercing spirala 

Piercing v obliki vijačnice je vrsta piercinga ušesa, ki poteka skozi zgornji hrustanec ušesa. Bolečino povzroča igla za prebadanje, ki gre skozi gosto hrustančno tkivo. Bolečina je opisana kot oster, intenziven pritisk, ki lahko traja več dni. 

 

Poleg vseh teh okrasov je priljubljen tudi piercing v popku. Piercingi so torej lepa oblika samoizražanja, vendar s seboj prinašajo tudi nekaj bolečine. A saj veš, kaj pravijo: za lepoto je potrebno - in je vredno - potrpeti. Če pa vseeno ne prenašaš bolečine, pa lahko svoje telo poskusiš okrasiti tudi s kano.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title