hair
tipsandtricks
DIY
experience

Privošči svojim lasem oddih s temi tehnikami za kodre

Po spletu kroži mnogo tehnik za kodranje las na tak ali drugačen način. Ker nimam potrpljenja ali časa, da bi si zjutraj kodrala lase, sem se odločila stestirati pet od teh tehnik. Če te zanima, katera je najboljša, pa le beri naprej.

0

Z vsako od tehnik se lahko poigraš z načinom prepletanja, velikostjo pramenov in tako dalje, da dobiš različne rezultate. Za sijoče lase uporabi olje ali balzam, ki ni namenjen izpiranju. Če imaš posebno neubogljive lase uporabi tudi gel ali lak za lase. 

Kitke

To je po mojem najenostavnejša in najhitrejša tehnika. Glede na gostoto las in željenih kodrov lahko spleteš dve francoski kitki ali več. Imam naravno ravne lase in nikoli ne ostanejo dolgo skodrani. Če pa si lase navlažim in spletem v kite, ostanejo dolgo časa skodrani tudi brez drugih izdelkov. Priporočam uporabo kakšnega olja za lase, saj so lahko v kodrih konice včasih videti bolj zdelane. Sama največkrat uporabim to tehniko. 

Ovijanje

S to tehniko pritrdiš na sredino glave pas od kopalnega plašča, nogavice, pajkice ali pa satenasto palico kot je na videu in okrog oviješ navlažene lase. Uporabiš lahko različne pripomočke, glede na dolžino in gostoto las. Pustiš, da se lasje posušijo in zbudiš se z lepimi kodri. Pomembno je, da lase oviješ kar se da tesno, saj v nasprotnem primeru, še posebno med spanjem, vse razpade. Lase lahko tudi oviješ na različne načine, za različne rezultate. Na vsaki strani lahko dva pramena prekrižaš okrog pripomočka, lahko spleteš kite, tako da je eden izmed pramenov na primer pas kopalnega plašča in tako naprej. 

 

Videz profesionalno sfenanih las

Če ne želiš ravno kodrov, ampak hočeš doseči blowout” učinek lahko uporabiš to metodo. Vlažne lase razdeli na dva dela, na sprednji in zadnji. Vsak del ovij okrog čiste nogavice. Počakaj, da se posušijo, in čez nekaj ur bodo na koncih lepo skodrani. 

 

Figa

To je ena izmed hitrejših tehnik, je pa manj stabilna med spanjem. Naredi si čop na vrhu glave, razdeli ga na manjše pramene in pramene navij okrog prstov ter jih spni.

 

Slamice

Zagotovo najbolj ekstra in vzame največ časa, zato si prižgi serijo, pripravi prigrizek in prinesi velik kozarec vode. Navlažene lase razdeli na manjše pramene in jih ovij okrog slamic. Vsako slamico nato prepogni in zvezi z elastiko. Naslednje jutri imaš noro skodrane lase. Ne bi predlagala za ravno vsak dan, če pa imaš kdaj več časa, pa kar poiskusi.

 

 

Upam, da te, katera od tehnik navduši, da poiskusiš, kaj novega.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title