hair

Pričeska tega poletja: Box braid

Si med tistimi, ki menijo, da so kitke enih najlepših spletenih pričesk? V slovenščini je izraz »box braid« kar smešen – škatlaste kitke (?? - zato bom raje uporabljala samo »kitke«). Obstaja več variant pletenja kitk in oblikovanja, odvisno od debeline in vzorcev pletenja. Če iščeš navdih za pleteno pričesko s kitkami, ti bodo v pomoč spodnje ideje.

0

Preden poiščeš svojo sanjsko pleteno pričesko s kitkami, si preberi spodnja priporočila, da preprečiš poškodbo las.

Kako skrbeti za svoje kitke?

1. Z biseri okrašene kitke

 

Kaj je najbolj kul glede kitk? Izgledajo osupljivo s vsemi dodatki, kar dokazuje ta stil! Poigraj se z biseri ali perlami – bodi ustvarjalna.

2. Kitke s kodrastimi konicami

 

Če bi želela imeti kitke, ampak bi rada dodala še malo klasike, je ta ideja zagotovo zate! Preprost način, kjer so kitke malo krajše, na konicah pa sledi valovit zaključek. Dolžina kodrov je povsem tvoja izbira.

3. Na stran razdeljene kitke

 

Profesionalni nasvet: Poskrbi, da bodo tvoji lasje dobro nahranjeni, preden prideš na termin za pletenje (globinska nega večer prej je vedno odlična ideja).

4. Kombinacija kitk in rutke

 

Bomba! Ali obstaja še kaj boljšega od kombinacije kitk in rutke?! Bonus točke: poskusi uskladiti rutko z oblačili, še boljše pa z ličili.

5. Kitke v čopu

 

Iščeš preprost (a lep!) način, kako poleti nositi svoje kitke? Razmisli o tem visokem čopu, spleten iz kitk. Opozorilo: pred spanjem ti bo prijalo čop razpustiti – ne bom lagala, lasišče bo boleče. Kapljica olja ti bo pomagala, da te lasišče ne bo srbelo in/ali bolelo, prav tako pa ga bo ohranilo mehko, navlaženo in nenapeto.

6. Barvne kitke

 

Si med pogumnimi in drznimi? Potem bo ta stil zate! V kitke vključi barvne podaljške za bolj živahen videz. Bodi previdna pri izbiri barve (glede na tvoj stil oblačenja, barve oblačil in modnih dodatkov).

7. Mikro kitke

 

Opozorilo: Te kitke znajo boleti bolj, kot navadne! Med nošenjem boš hotela še posebej skrbeti za svoje lasišče (razlog: kitke so tesnejše in znajo povzročati občutek zategovanja) – pri roki imej vlažilno olje.

8. Kitke-figa varianta

 

Si med tistimi, ki jo med vsakdanjimi opravili motijo spuščeni, dolgi lasje in jih rada spne? Potem je to varianta zate. Če želiš bolj eleganten videz, se potrudi čim bolj zgladiti in oblikovati kitko. Pri roki imej ekstra veliko elastiko za lase.

9. Na sredino razdeljene kitke

 

Za Alicia Keys vzdušje! Klasika, ki jo lahko popestriš z valovitimi zaključki.

10. Kitke-figa varianta ekstra visoko

 

Če so tvoje kitke daljše, bo privzdignjena figa zate. Zavij kitke na vrhu glave – pustiš jih lahko ohlapne ali dobro stisnjene.

11. Kitke-dvojna figa varianta

 

Zelo srčkana ideja! Da boš svoji frizuri dodala okvir, spusti eno kitko ali več na vsaki strani obraza.

12. Kitke z blond konicami

 

Če si kdaj razmišljala o svetlenju las in o kitkah (verjetno ne v isti kombinaciji), je to znak, da moraš poskusiti oboje!

13. Valovite kitke

 

Ideja Winnie Harlow! Spleti si valovite kitke, videz pa zaključi z napol dvignjeno figo.

14. Kitke z elastiko (»scrunchie«)

 

Luškana elastika je odličen dodatek k lasem. Super je tudi to, da je dovolj močna, da ohrani tvoje lase pokonci, hkrati pa tudi dovolj nežna, da na lasišču ne povzroča preveč napesto in posledično razdraženega lasišča.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title