skin
medicalprocedures

Prednosti in slabosti dviga obrvi z botoxom

Z lahkoto se v današnjem svetu izgubimo zaradi slik zvezdnikov z družbenih medijev in pritiska, da spremenimo svoj videz, toda tukaj je tvoj opomnik, da kozmetični popravki nikoli niso potrebni. Kljub temu, če se odločiš spremeniti svoj videz, so lahko občasne možnosti, kot je botoks, odlična alternativa odhodu pod nož.

0

Kaj je dvig obrvi z botoksom?

Botoks sprosti posebne obrazne mišice, ki običajno vlečejo obrvi navzdol, in tako omogoči, da prevzamejo dviganje mišic. Čelna mišica je verjetno najpomembnejša mišica v tem pogledu, saj je odgovorna za dvig obrvi.

Prednosti dviga obrvi z botoksom

1. Minimalno invazivno: Dviganje obrvi z botoksom je popolno za vse, ki iščete nekirurško, minimalno invazivno alternativo za dvigovanje obrvi. Prav tako je kot nalašč za vsakogar, ki se prvič ukvarja z estetsko kirurgijo, saj je razmeroma neboleč in ni trajen. Učinek dviga obrvi z botoksom traja do 3-4 mesece.

 

2. Zmanjša prekrivanje vek: Vsak posameznik ima drugačen lok in anatomijo ne samo svoje obrvi, ampak tudi zgornje veke in oči. Za posameznike je običajno, da imajo odvečno kožo nad veko. To lahko povzroči več dejavnikov, najpogostejša pa sta staranje in dednost. Odvisno od pacientove anatomije in ciljev, lahko dvig obrvi koristi tako, da preprosto dvignejo obrv, da začutijo, da so njihove oči bolj odprte, budne in osvežene.

 

3. Ustvarja simetrijo: Ko razmišljamo o klasičnih razmerjih v smislu obrvi, je običajno največja točka dviga loka obrvi med medialno šarenico očesa in najbolj stranskim vidikom poraščenega dela obrvi. Vendar pa različni položaji obrvi pridejo in izginejo. Dvig obrvi z botoksom ti lahko pomaga doseči nov ali drugačen videz.

 

Na splošno so prednosti dviga obrvi z botoksom ravno to: bolj dvignjene obrvi in ​​bolj napetprebujen videz.

Kaj pričakovati med dvigovanjem obrvi z botoksom?

Za razliko od kirurškega dviga obrvi, dvig obrvi z botoksom ne zahteva veliko priprav. Najboljše se je dva tedna pred tem izogibati sredstvom za redčenje krvi, kot so ibuprofen, vitamin E in ribje olje, tri dni pred tem pa alkoholu, da se izogneš tveganju za modrice. Obstaja nekaj dokazov, da lahko botoks deluje bolje, če jemlješ dodatek cinka pet dni pred imenovanjem za injiciranje in pet dni po njem. Strokovnjaki prav tako priporočajo uživanje hrane in hidracijo pred obiskom, da se izogneš omotici po injekcijah.

Na mesta ti bodo vbrizgali botoks z majhnimi vbodi tankih igel, ki jih lahko občutiš kot majhen, hiter ščip. Bolečina se od osebe do osebe razlikuje.

Naknadna nega

Po injekcijah boš imela drobne majhne rdeče izbokline na mestu injiciranja. Te bodo izginile v približno 15 do 20 minutah. Kadar koli igla prebode kožo, vedno obstaja tveganje za modrico; če pa se modrica vendarle pojavi, je običajno minimalna in jo lahko naslednji dan prekriješ z ličili. Ponudnik ti bo zagotovo dal navodila po oskrbi. Ti se bodo razlikovali od ponudnika do ponudnika, vendar običajno vključujejo nekatere omejitve dejavnosti približno štiri ure po injekcijah. Svetovali ti bodo, da se 24 ur izogibaš vadbi in da se izogibaš kakršnim koli stiskalnim postopkom obraza, kot je ležanje z obrazom navzdol za masažo ali prijemanje obraza nekaj dni. Razen tega lahko nadaljuješ normalno življenje. Običajno traja približno pet do sedem dni, da vidiš rezultate, za največji učinek pa traja cela dva tedna.

Možni stranski učinki

Na splošno se botoks šteje za varnega. Kljub temu je vedno pomembno, da se posvetuješ s svojim zdravnikom, preden v svoje telo vbrizgaš kakršen koli toksin ali snov. Kar zadeva estetske stranske učinke, strokovnjaki ugotavljajo, da botoks vedno prinaša tveganje za asimetrične rezultate in spuščanje zgornje veke.

 

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title