trendalert

Poznaš zobno pasto, ki je obnorela svet?

Zagotovo si že slišala za vijolično zobno pasto, ki je trenutno ena izmed najpopularnejših past na trgu, saj ti omogoči popolnoma bel in sijajen nasmeh, s samo enim ščetkanjem. Ali pa ta pasta res deluje in kaj sploh je? V nadaljevanju ti bomo razkrili skrivnosti magične paste ter njeno učinkovitost.

0

Učinkovitost zobne paste, vključno s popularno vijolično zobno pasto, pri beljenju zob se lahko razlikuje glede na različne dejavnike, kot so sestavine zobne paste, intenzivnost obarvanja zob in individualne ustne higienske navade.

 

Zobna pasta, ki se danes imenuje kot vijolična pasta za "beljenje", lahko vsebuje višje koncentracije belilnih sredstev, kot sta vodikov peroksid ali karbamid peroksid, ki lahko sčasoma pomagajo posvetliti barvo zob, tako da odstranijo površinske madeže in prodrejo globlje v zobno sklenino. Ta vrsta zobne paste lahko ob redni uporabi skozi čas pokaže nekaj učinkovitosti pri zmanjševanju površinskih madežev in izboljšanju  svetlosti zob.

Kako deluje vijolična zobna pasta?

Vijolična zobna pasta vsebuje podobne sestavine kot običajna zobna pasta, na primer fluorid, za zaščito pred kariesom in abrazive za čiščenje zob in odstranitev madežov na zobeh, ki jih lahko povzroči kava ali čaj, katera sta najpogostejša povzročitelja razbarvanje zob. Vijolično barvo v zobni pasti običajno dosežejo z uporabo varnih barvil ali pigmentov. Zobna pasta vsebuje tudi različne arome, kot je meta, ki osveži dah in pustijo prijeten okus v ustih po ščetkanju. Med ščetkanjem se tudi običajno peni, kar pomaga pri porazdelitvi zobne paste po ustih, penjenje pa lahko pomaga pri zrahljanju umazanije in izboljšanju čistilnega delovanja zobne paste.

 

Vijolična zobna pasta se uporablja podobno kot katerakoli druga pasta. Kljub učinku, ki ga ima pasta, si moraš  zobe vseeno umivati vsaj dvakrat dnevno in po tem grgrati ustno vodico. Prav tako ne smeš pozabiti na nitkanje zob, ki je zelo pomembna rutina vsakodnevnega čiščenja.

Ali obstaja kakšna slabost te paste?

Po mnenju strokovnjakov so sestavine vijolične paste nežne, kar pomeni, da deluje tudi na zobeh z zobozdravstvenimi posegi, kot so krone ali luske. Slaba stran paste je, da ni idealna za uporabo, če želiš dolgotrajne rezultate. Prekomerna uporaba paste, lahko tudi škoduje zobni sklenini, kar velja tudi za vse druge izdelke za ustno nego, ki niso na recept. Preden poskusiš to popularno zobno pasto, ti svetujem, da obiščeš svojega izbranega zobozdravnika, ki ti bo pomagal oceniti, ali je izdelek vreden tvojega nakupa. Mnogi zobozdravniki raje verjamejo, da so za beljenje zob bolj učinkoviti profesionalni posegi, ki jih izvajajo strokovnjaki.

Ali se nakup vijoliščne zobne paste izplača?

Učinkovitost zobne paste pri spodbujanju dobrega ustnega zdravja je tudi odvisna od pravilne tehnike ščetkanja, pogostosti ščetkanja in splošnih navad ustne higiene. Ne glede na barvo zobne paste, ki jo izbereš, je nujno, da si zobe umivaš vsaj dvakrat na dan po dve minuti, redno uporabljaš zobno nitko in obiščeš svojega zobozdravnika za profesionalna čiščenja in preglede, in tako ohraniš zdravje ter belino svojega nasmeha.

 

Zobje niso naravno bleščeče beli. Njihova barva se lahko tako sčasoma spremeni tudi zaradi različnih dejavnikov, kot je življenjski slog in staranje, ter so zato zobje videti temnejši ali bolj rumeni. Za nekatere je zelo vabljivo poskusiti nove izdelke, ki se pojavijo na trgu, predvsem zaradi njihove cenovne dostopnosti. Toda beljenje zob nikoli ni takojšen proces, zato ti svetujemo, da pred nakupom zobne paste dobro premisliš in se posvetuješ z zobozdravnikom, saj lahko po večkratni uporabi vijolične zobne paste pride do poslabšanja kakovosti zobne sklenine in se posledično poveča občutljivost zob.

 

Trg zobnih past je danes zelo konkurenčen, saj so potrošnikom na voljo številne blagovne znamke. Kar je lahko priljubljeno med določenimi skupinami ljudi, ni nujno, da velja za povsod drugje. Če se tako odločiš za nakup, je pomembno, da pred tem narediš temeljito raziskavo, katera znamka podpira uporabo vijolične zobne paste, saj boš samo tako pridobila najkakovostnejšo zobno pasto.  

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title