brows

Powder brows in vse kar moreš vedeti o njih!

Powder brows so razmeroma nov lepotni trend, ki je pred kratkim postal priljubljen pri vseh ljubiteljicah ličenja in lepotnih navdušenkah po vsem svetu. Če te zanima ta edinstvena vrsta oblikovanja obrvi, potem je ta članek prav zate! Tukaj ti bom predstavila, kaj so powder brows v primerjavi z microbladingom in zakaj jih izbrati, kakšen je postopek celjenja in katere prednosti vse ti lahko powder brows prinesejo.

0

Razlika med microbladingom in powder brows

Na žalost je microblading postal univerzalna beseda za tetoviranje obrvi, vendar je izjemno pomembno poznati razliko med različnimi tehnikami. In v čem je razlika med microbladingom in powder brows?

 

Microblading je tehnika, pri kateri se naredi tanke zareze na tvoji koži z ročnim orodjem, ki je videti kot mikro rezilo, od tod tudi izvira ime, in nanese se pigment v te reze pod kožo, kar ustvari barvne črte, ki posnemajo poteze dlačic.

 

Skrivnost powder brows pa je v vnosu pigmenta na ravno pravi globini in ravno pravi intenziteti. Puder tehnika je površinsko senčenje kože (sloj povrhnjice). Samo ime puder obrvinopisuje rezultat, in sicer puhaste, pudraste obrvi z ombre prehodom. Začetek obrvi je zamegljen, konec obrvi pa natančen in oster. Z iglo se nanese na tisoče drobnih pikic pigmenta. Te pikice so vse bolj intenzivnejše, močnejše in številnejše proti koncu obrvi. Ta tehnika daje vtis, da je obrv zasenčena s senčko za obrvi (make up efekt).

Zakaj izbrati ravno powder brows?

Powder brows lahko popolnoma prilagodiš svojim željam in življenjskemu slogu. Tako si lahko izbereš učinek popolnoma naravnega videza, ali pa si izbereš malo drznejše, če si želiš videza močnih potez. Odlično je tudi to, da v povprečju powder brows zdržijo do 2 leti, preden je treba postopek ponovno ponoviti.  

Priprava na postopek powder brows 

  • Vsaj 5 dni pred postopkom ne jemlji zdravil za redčenje krvi (Aspirin,…).
  • Pred posegom si odstrani celoten make up.
  • Koža naj ne bo razdražena, zato en mesec pred postopkom ne izvajaj/uporabljaj mezoterapije, biorevitalizacije, kislinskega pilinga za obraz, čistilnih sredstev za obraz, odstranjevanja dlak na obrazu z laserjem ali laserskega odstranjevanja obraznih kapilar.
  • Od zadnjega injeciranja botoksa mora miniti vsaj 1 mesec.

Kako poteka sam proces?

  1. Prvi korak je vedno posvet! Izvajalec se s stranko pogovori, da ugotovi njene potrebe, želje in omejitve (kot so tip kože, obrvi, alergije, itd.).
  2. Omrtvičenje: izvajalec na predel obrvi nanese kremo za omrtvičenje, da je postopek čim bolj udoben in neboleč.
  3. Oblikovanje: izvajalec uporabi svinčnik za obrvi, da ustvari grob obris želene oblike obrvi. Na ta način se prepriča, da sta stranki všeč velikost in oblika obrvi, preden se nadaljuje s postopkom.
  4. Nanos pigmenta: izvajalec s posebnim ročnim orodjem nanese pigment na kožo in tako ustvari popolnoma naraven videz. Deluje v majhnih odsekih in nanaša pigment v potezah, podobnim dlačicam.
  5. Nega po koncu: po vsakem posegu se izvajalec posvetuje s stranko o negi obrvi. Čeprav powder brows ne zahtevajo veliko vzdrževanja, jih je treba vzdrževati čiste in navlažene. Celoten postopek traja približno dve uri.
  6. Po opravljenem posegu je običajno potrebna korekcija oziroma dopolnitev obrvi 6-8 tednov kasneje.

     

Proces celjenja obrvi

Ker se pri postopku postopoma v kožo vnašajo drobne pigmentne pikice, pri čemer se poskrbi, da ni ostrih robov, temveč učinek mehkega in gladkega senčenja, so zato obrvi takoj po posegu nekoliko nabrekle in pretemne.

 

Proces celjenja traja 4-6 tednov, v tem času pa moraš biti še posebej previdna glede nege obrvi.

 

Tukaj je tisto, kar lahko pričakuješ v obdobju celjenja:

1. in 2. dan: tvoje obrvi so pretemne in so videti kot madež pigmenta. Prisotna je tudi rdečica in lahko so otekle. Morda ne boš popolnoma zadovoljna, vendar bodi na to pripravljena.

3. dan: prva stvar, ki jo boš opazila, je krasta. Kraste po navadi odpadejo v enem velikem ali nekaj manjših kosih, med celjenjem.

4. – 10. dan: to obdobje je najtežje prebroditi, saj kraste kar naprej odpadajo, tvoje obrvi pa še vedno ne izgledajo tako kot si želiš. Obrvi te bodo srbele, vendar se jih v nobenem primeru ne smeš dotikati ali praskati. Tu je pomembno, da ostaneš potrpežljiva.

10. – 14. dan: tvoje obrvi so videti preveč svetle in verjetno misliš, da je bil celoten postopek neuspešen. Kraste niso več tako pogoste. Obdobje celjenja je skoraj končano.

14. – 21. dan: tvoje obrvi se vračajo! Dobivajo končno obliko in so videti veliko bolje. Vendar pa so morda še vedno videti nekoliko neenotni in neenakomerni.

21. – 30. dan: tvoje obrvi so popolnoma zaceljene. Zdaj je čas, da rezerviraš termin za korekcijo, da se popravi ali dopolni morebitne napake.

Koliko časa so powder brows obstojne?

Pri odločanju o negi obrvi je pomembno vedeti, kako dolgo bodo obstojne tvoje powder brows. Torej, kako dolgo so običajno obstojne powder brows? Odgovor je odvisen od več različnih dejavnikov, vključno z izbiro življenjskega sloga, starostjo, tipa kože, imunskega sistema, hormonskega ravnovesja itd. Na splošno lahko večina ljudi pričakuje, da bodo njihove obrvi ostale popolne 12–24 mesecev z ustrezno naknadno nego, kot je izogibanje neposrednemu izpostavljanju soncu in uporabo posebnih izdelkov, zasnovanih za nego obrvi.

Nekateri pomembni dejavniki lahko tudi povzročijo, da powder brows hitreje zbledijo. Sončna svetloba, solarij, sončenje, kemični pilingi, izbira življenjskega sloga in prekomerno potenje lahko vplivajo na obstojnost tvojih obrvi.

 

Tukaj je nekaj nasvetov, ki lahko podaljšajo obstojnost tvoji powder brows:

  • Poskusi se čim manj potiti
  • Ne poskušaj odluščiti kraste, rajši pusti, da se odlušči naravno
  • Izogibaj se ličenju na predelu obrvi vsaj 12-14 dni
  • Izogibaj se tretmajem obraza, zlasti med procesom celjenja
  • Izogibaj se tuširanju z vročo vodo
  • Izogibaj se prekomernemu umivanju obrvi, raje jih obriši z vatirano palčko
  • Izogibaj se neposrednemu izpostavljanju soncu

Z eno besedo – vredno!

Skratka, powder brows so odličen način za doseganje naravnega, polnejšega videza, ki lahko traja več let. Popolna izbira so za tiste, ki imate redke obrvi ali želite zapolniti svojo naravno obliko z bolj definiranim videzom. Čeprav powder brows zahtevajo več vzdrževanja kot drugi tretmaji, se je vredno potruditi za dolgotrajne rezultate, v katerih boste lahko uživali več let. Preden si izbereš izvajalca, vedno preglej njegova pretekla dela in se prepričaj, da bo delo opravljeno kvalitetno, ker saj veš, obrvi so ogledalo vsakega obraza.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title