skin
tipsandtricks

Poslovi se od razširjenih por s temi preprostimi triki!

Razširjene pore za mnoge predstavljajo nadležno kozmetično težavo, ki povzroči, da je njihova koža videti groba in neenakomerna. Čeprav je nemogoče, da se por popolnoma znebiš, pa obstaja nekaj preprostih trikov, s katerimi jih lahko zmanjšaš. Od vzdrževanja čiste kože in rednega pilinga do uporabe vlažilne kreme in primerja – obstaja vrsta korakov, ki jih lahko narediš, da zmanjšaš videz svojih por.

0

Pore so majhne odprtine na površini kože, skozi katere se izločata znoj in sebum. Razširjene pore so pogosta težava, ki jo lahko povzročijo različni dejavniki, kot so genetika, staranje, poškodbe zaradi sonca in nepravilna nega kože. Ker pore niso obdane z mišico, ki bi se lahko skrčila, je edina rešitev ta, da iz por odstraniš nečistoče in z nego poskrbiš, da ne pride do vnetja.

#1: Tvoja koža naj bo čista

Prvi korak k zmanjšanju videza razširjenih por je vzdrževanje čiste kože. Uporabi nežno čistilo, ki bo hkrati navlažilo in pomirilo kožo. S toplo vodo speri obraz, nato nežno vmasiraj čistilo in ga speri s hladno vodo, da se pore zaprejo. Zvečer je smiselno dvojno čiščenje. To pomeni, da uporiš čistilo na vodni osnovi in čistilo na oljni osnovi. S tem se zagotovi, da temeljito odstraniš vse vrste nečistoč.

#2: Redno izvajaj piling

Piling kože pomaga odstraniti odmrle kožne celice, ki lahko zamašijo pore in povečajo njihov videz. Enkrat ali dvakrat na teden uporabi nežen piling. Osredotoči se predvsem na problematična področja, kjer so pore bolj izrazite, na primer na nosu in licih. Izbiraš lahko med mehanskimi, encimskimi in kislinskimi pilingi. Encimski pilingi imajo najbolj blago delovanje, zato so posebej primerni, če imaš občutljivo kožo. Za aknasto kožo pa je dobra izbira salicilna kislina, ki pomaga tudi preprečevati nastajanje novih aken in ogrcev

#3: Vsakodnevno uporabljaj vlažilno kremo

Vsakodnevno vlaženje je bistven korak v vsaki rutini nege kože, saj pomaga kožo ohranjati sijočo, napeto in zdravo. Poišči nekomedogeno vlažilno kremo brez olj, ki ne bo zamašila tvojih por. Suha in nenavlažena koža lahko proizvaja odvečno maščobo, ki še dodatno zamaši pore in poveča njihov videz.

#4: Uporabljaj podlago (primer) pred nanosom ličil

Uporaba podlage pred nanosom ličil pomaga ustvariti gladko površino za nanos pudra in pomaga zmanjšati videz por. Dobra izbira je podlaga s silikoni, ki zapolni tvoje pore in ustvari gladko in enakomerno površino. Zvečer temeljito očisti obraz, da iz por odstraniš vse ostanke ličil.

#5: Zaščiti svojo kožo pred soncem

Izpostavljenost soncu poškoduje kolagenska in elastinska vlakna v koži, kar s časoma vodi do razširjenih por. Poskrbi za nanos sončne kreme vsak dan, tudi v oblačnih dneh, da zaščitiš svojo kožo pred škodljivimi učinki sonca. Na trgu imaš danes na voljo številne lahke in nekomedogene formulacije sončnih krem, ki ne bodo dodatno mašile tvojih por. Pazi le, da izbereš tako z dovolj visoko zaščito pred UVA (PA) in UVB (SPF) žarki.

#6: Uporabljaj glineno masko

Glinena maska naj bo del tvoje tedenske rutine nege obraza, saj nežno in globinsko odstrani nečistoče s kože. Glina v maski deluje kot magnet, ki privlači umazanijo, bakterije in druge nečistoče, ki lahko mašijo pore. Poišči glineno masko, ki vsebuje sestavine, kot sta kaolin ali bentonitna glina, ki absorbirata odvečno maščobo in odmašita tvoje pore.

 

Skratka, razširjene pore so lahko nadležna težava, vendar obstajajo preprosti triki, s katerimi lahko zmanjšaš njihov videz. Z vzdrževanjem čiste kože, rednim pilingom, vsakodnevnim vlaženjem, zaščito kože pred soncem in uporabo glinene maske lahko zmanjšaš videz svojih por in dosežeš bolj gladko in brezhibno kožo. Poslovi se od razširjenih por in pozdravi lepo ter zdravo kožo!

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title