skin
tipsandtricks

Popolnoma porjavela koža brez sončenja!

Želiš doseči popolno porjavelost, ne da bi morala več ur preživeti na soncu? Z najnovejšimi inovacijami v tehnologiji za nego kože lahko zdaj dobiš čudovit bronast sijaj polti, ne da bi morali svojo kožo izpostavljati škodljivim UV žarkom. Obstaja veliko možnosti za popolno porjavelo kožo: od samoporjavitvenih losjonov in razpršil do moussov, serumov in olj. Torej, če želiš popolno porjavelost, vendar ne želiš tvegati zdravja, bo ta članek raziskal nekaj najboljših načinov, kako to dosežeš.

1

Katere vrste samoporjavitvenih izdelkov poznamo?

Samoporjavitveni izdelki so v zadnjih letih zelo napredovali. Zdaj lahko izbiraš med različnimi možnostmi, ki nam dajejo popoln videz, ki ga nudi sonce, ne da bi našo občutljivo kožo izpostavljali škodljivim UV žarkom. Oglejmo si nekaj najbolj priljubljenih vrst samoporjavitvenih izdelkov na trgu danes:

  • Losjoni in kreme za samoporjavitev:
    Samoporjavitveni losjoni in kreme so izjemno priljubljena možnost. Ti izdelki vsebujejo kemikalijo, imenovano dihidroksiaceton (DHA), ki reagira z beljakovinami v koži, da ustvari temnejšo barvo. Losjoni in kreme so nekoliko lažji za nanašanje kot razpršila, zato je uporaba bolj natančna. Rezultati te metode lahko trajajo do 5 dni. Vendar pa je pomembno, da kožo redno vlažimo, da se barva ohranja in nato postopoma izpira s telesa.

  • Postopni tannerji
    Postopni tannerji so odlična možnost za tiste, ki želijo subtilen, naraven sijaj. Ti izdelki vsebujejo DHA, vendar v nižjih koncentracijah, kar omogoča postopno kopičenje barve. Rezultati so običajno bolj naravni in trajnejši od tistih v spreju ali losjonih. Postopni tannerji so odlični tudi za tiste, ki še nikoli niso poskusili samoporjavitvenih izdelkov, saj omogočajo nadzor nad intenzivnostjo razvijanja barve.

  • Pena za samoporjavitev
    Pena za samoporjavitev lahko v samo nekaj urah zagotovi super enakomerno porjavelost, kjer je enostavno nadzorovati intenzivnost barve. Hitro se suši in je brez madežev, zaradi česar je idealna za hitro porjavitev.

  • Samoporjavitvena meglica
    Podobno kot meglice za zaščito pred soncem so samoporjavitvene meglice odličen način za nanos na težko dostopne predele. Meglica se na telesu hitro suši in daje lepo enakomerno barvo brez lis in madežev.

  • Olje za samoporjavitev
    Olja za samoporjavitev se nanese neposredno na kožo v tanki plasti in je oblikovano tako, da zagotavljajo naraven, zlat ten. Vsebujejo naravne sestavine, kot so orehovo olje in aloe vera, ki negujejo in vlažijo kožo, hkrati pa spodbujajo naravni videz polti. Olja za samoporjavitev vsebujejo tudi antioksidante, ki pomagajo zaščititi kožo pred okoljskimi poškodbami, pa tudi sestavine proti staranju, ki pomagajo zmanjšati videz gub in drobnih linij.

Priprava na samoporjavitev je ključna!

Samoporjavitev je lahko težaven postopek, če ne veš, kako kožo predhodno pripraviti. Pomembno je, da poskrbiš, da je koža pred samoporjavitvijo pravilno navlažena, da ne boš na koncu dobila neenakomerno, lisasto porjavelost. Ključ do naravnega, s soncem obsijanega sijaja je v pripravi. Če si vzameš čas za ustrezno pripravo kože, boš koži zagotovila, da bo samoporjavitev potekala čim bolj gladko in da boš imela čudovito, enakomerno porjavelost.

Ko končaš piling, je pomembno, da kožo dodobra navlažiš z vlažilno kremo. To bo pomagalo, da bo ten videti bolj naraven in trajal dlje. Uporabiš lahko losjon za telo ali vlažilno kremo na oljni osnovi, če nisi prepričana, kaj točno izbrati.

Vir: Freepik

Izberi pravi odtenek za tvoj ton kože

Ključ do izbire pravega odtenka je, da izbereš tistega, ki se ujema s tvojim tonom in podtomom kože. Če nisi ravno prepričana, kakšen podton imaš, je tukaj zate hiter vodnik:

-hladen podton: Imaš rožnate ali rdeče odtenke na koži in venah, ki so videti modre ali vijolične.

-topli podton: Imaš rumene ali oljčne odtenke na koži in venah, ki so videti zelene.

-Nevtralni podton: Tvoje žile so modro-zelene in koža ima mešanico hladnih in toplih tonov.

Na srečo, obstaja vrsta samoporjavitveni izdelki na voljo na trgu, ki ti pomaga ujeti popoln odtenek, ki ustreza prav tvojemu tonu kože. Prav tako pazi, da če si precej bleda, da ne izbereš izdelek, ki se priporoča za srednje do temno polt, saj je bolj priporočljivo da začneš postopoma, z izdelki za svetlo polt in nato preideš na temnejše odtenke.

Kako pravilno naneseš samoporjavitveno kremo?

Ta postopek bo odvisen od vrste izdelka, ki ga boš uporabila, vendar je cilj enak – poskrbi, da boš izdelek enakomerno nanesla za gladek sijaj brez nepravilnosti. Tu so koraki za nanašanje samoporjavitvenih izdelkov:

 

  •  1. korak: Pripravi kožo tako, da začneš s tuširanjem in pilingom kože. To bo pomagalo odstraniti vse odmrle kožne celice in ustvariti gladko površino za nanos samoporjavitvega izdelka. Ko končaš, piling dobro speri in kožo narahlo posuši z brisačo.
     
  • 2. korak: Izberi pravi odtenek in tip izdelka, da boš zagotovila le najboljše rezultate. Če imaš suho kožo, poišči samoporjavitveni izdelek , ki je posebej oblikovan za suho kožo, saj ti drugače zna pustiti madeže na suhih predelih telesa.
     
  • 3. korak: Začni z nanosom tanke plasti kreme po vsem telesu, pri čemer pazi, da enakomerno pokriješ vsa področja. Prepričaj se, da kremo naneseš s krožnimi gibi in izogibaj se grobemu drgnjenju po koži.
     
  • 4. korak: Ko izdelek naneseš pusti, da se posuši na koži, preden se oblečeš v oblačila. To bo pomagalo zagotoviti, da se barva ne bo odtisnila na tvoja oblačila. Ko je koža popolnoma suha, se lahko oblečeš nazaj in uživaš v svojem novem, sončno poljubljenem sijaju!

Na koliko časa pa je potrebno postopek ponoviti?

Ko gre za samoporjavitev, ljudje vedno želijo vedeti, kako dolga je obstojnost. To je seveda odvisno od številnih dejavnikov, vključno z vrsto izdelka, ki ga uporabljaš, kako dobro si pripravila kožo na nanos izdelka in kako dobro potem skrbiš za ohranjanje zagorelosti. Visokokakovostni samoporjavitveni izdelki so lahko obstojni do enega tedna, vendar pričakuj, da bo barva po vsakem tuširanju bolj bledela. Številne samoporjavitvene kreme pa lahko naneseš vsak dan, kar bo pomagalo razviti bogatejšo barvo, če med nanosi ne uporabiš pilinga.

Imej v mislih naslednje...

Resnica je, da ti več potrebno uničiti svojega zdravja, da bi dosegla popolno poletno zagorelost. Najnovejše inovacije na področju tehnologije za nego kože so omogočile, da lahko dosežeš popoln bronast sijaj, ne da bi ti bilo treba ure in ure preživeti zunaj. Ne glede na to, ali izbereš losjon, sprej, peno ali serum za samoporjavitev, te sodobne možnosti zagotavljajo trajne učinke, zaradi katerih boš tvoja koža videti zdrava in navlažena- brez škodljivih UV-žarkov.

 

1

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title