skin
tipsandtricks

Plastenje parfumov 101: Kako lahko ustvariš svoj značilni vonj?

Ali veš, da lahko čisto preprosto ustvariš svoj značilni vonj? Preprosta tehnika plastenja dišavi ti omogoča, da na enostaven in zabaven način izraziš svojo individualnost in edinstvenost z vonjem. Ne veš, kje začeti? V nadaljevanju te čaka nekaj nasvetov o plastenju parfumov, kako ustvariti resnično edinstven vonj in kateri vonji dobro delujejo skupaj.

0

Plastenje parfumov je priljubljen trend v svetu dišav, kjer gre za to, da zmešaš dva ali tri vonje in tako ustvariš edinstveno in personalizirano aromo. Ta zabavna tehnika se že stoletja uporablja za eksperimentiranje z različnimi dišavami in ustvarjanje koktejla dišav.

Kaj je plastenje parfumov?

Plastenje parfumov je umetnost kombiniranja različnih dišav za ustvarjanje edinstvenega vonja, ki odraža tvojo osebnost in slog. Nanos dveh ali treh dišav omogoči, da se dišave zlijejo in ustvarijo edinstveno aromo, ki je prilagojena tvojemu okusu in željam ter je popolnoma tvoja. Poleg tega pod plastenje dišav štejemo tudi uporabo različnih odišavljenih izdelkov za telo, ki podaljšajo obstojnost parfuma.

Prednosti plastenja parfumov

Ena od prednosti plastenja parfumov je, da ti dovoljuje svobodo, da po meri ustvariš lastno mešanico vonjev, ki odraža tvojo osebnost. Poleg tega plastenje lahko pripomore k daljši obstojnosti tvoje dišave. Z nanosom različnih dišav eno na drugo ustvariš večplasten vonj z večjo globino in kompleksnostjo, ki lahko traja več ur.

Kako pravilno uporabljati različne dišave skupaj?

Plastenje parfumov ne pomeni nujno nanašanje dveh parfumov neposredno enega na drugega – lahko se začne že, ko po prhanju uporabiš dišeč losjon. Druga možnost je, da en parfum razpršiš na zapestje in drugega po vratu. Poigraš se lahko z različnimi kombinacijami, pomembno je le, da se ne bojiš eksperimentirati. Tukaj je nekaj nasvetov, ki ti bodo pomagali začeti:

  1. Začni z osnovno dišavo: Izberi preprosto osnovno dišavo z eno noto, ki ti je všeč in jo želiš nositi ves dan. Ta dišava bo tvorila temelj tvojega večplastnega vonja. Dober primer osnovne dišave je mošus, sandalovina ali vanilija.
  2. Izberi komplementarne vonjave: Poišči bolj zapleteno dišavo, ki dopolnjuje tvojo osnovo. Primeri bolj zapletenih vonjev so cvetlične, sadne in lesne dišave.
  3. Najprej nanesi močnejše dišave: Po nanosu močnejše dišave počakaj nekaj minut, preden naneseš lažjo dišavo. Tako zagotoviš, da močnejša dišava ne bo preglasila lažje.
  4. Preizkusi vonj: Ko dišave razporediš po plasteh, počakaj nekaj minut, da se vonj umiri, preden se odločiš, ali ti je všeč. Če ti kombinacija ni všeč, jo lahko vedno spereš in začneš znova.

Kateri vonji gredo dobro skupaj?

Da lahko razumeš, kako najbolje združiti dvoje dišave, moraš najprej razumeti sestavo parfumov. Ti so večinoma sestavljeni iz zgornje, srednje in spodnje note. Zgornjo noto zavohaš takoj. Po navadi so to bolj živahni sveži vonji. Srednja nota je srce dišave in je običajno toplejša in mehkejša. Spodnja nota pa je tista, ki se razvije zadnja in ostane za tabo še ure – dolgo po tem, ko zgornje note izginejo. Primeri klasičnih kombinacij so vanilija in bergamotka, vrtnica in pačuli, zeliščni vonji in citrusi. Ko gre za plastenje parfumov, ni prave ali napačne kombinacije. Upaj si eksperimentirati in med ustvarjanjem morda najdeš zabavno presenečenje!

 

 

Skratka, plastenje parfumov je vznemirljiv in ustvarjalen način za ustvarjanje osebnega vonja, ki odraža tvoj stil in osebnost. Z nekaj preprostimi nasveti lahko eksperimentiraš z različnimi dišavami in ustvariš edinstveno aromo. Najbolje je, da začneš z dvema enostavnima dišavama, si nabiraš izkušnje in počasi izbiraš bolj kompleksne vonje.

 

Navsezadnje pa so to le splošne smernice in mogoče ugotoviš, da ti ustrezajo kombinacije vonjev, ki po pravilih ne delujejo dobro skupaj. Plastenje parfumov je v prvi vrsti namenjeno iskanju vonja, ki najbolje odraža tvoj stil in tvojo osebnost. Veliko potrpežljivosti in zabave pri eksperimentiranju! 

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title