makeup
tipsandtricks

Organiziraj svojo kozmetiko kot profesionalka

Tudi ti kdaj ure in ure gledaš Tiktoke, kjer organizirajo svoj dom? Vse je enakih barv in estetsko zloženo v prozorne škatlice. Tukaj je nekaj nasvetov, kako je lahko tvoja kozmetika vedno lepo pospravljena in kako si lahko ustvariš lepotilni kotiček samo zase.

0

Odvrzi

Preden se sploh lotiš organiziranja in pospravljanja, natančno prebrskaj vse izdelke. Odvrzi stare izdelke, ki delajo tvoji koži več škode, kot koristi in podeli tiste, ki so še uporabni, ampak ti več niso všeč, kar svojim bližnjim.

Očisti

Zdaj je idealen trenutek, da temeljito očistiš vse svoje čopiče in krtače za lase, posesaš prah in lase z dna predala ter začneš s svežim okoljem.

Organiziraj

  1. Ni nujno, da greš na internet in naročiš za 100 € vrednosti prozornih škatel za organizacijo. S tem seveda ni nič narobe, ampak pomagaš si lahko tudi s škatlami, ki jih imaš doma, ali pa kupiš kartonaste. Preden pa kupiš karkoli, ne pozabi izmeriti police ali predala, ki ga želiš organizirati.
  2. Razdeli svoje izdelke v skupine. Lahko so to ličila za oči, ustnice, obraz, lahko razdeliš izdelke za nego kože na serume, kreme in maske, ali pa izdelke za lase na šampone, balzame, maske, olja in tako naprej. Glede na to koliko izdelkov imaš, potrebuješ več ali manj skupin. To pa pomaga, da vedno veš, kam kaj spada, in ima vsak izdelek določeno mesto. Tako bo pospravljanje vedno enostavno.
  3. Ko so izdelki v skupinah, jih lahko organiziraš tudi po barvi, kar je videti lepo in je hkrati tudi praktično, saj je to zaporedje za naše možgane naravno in ga je enostavno ohranjati. Lahko jih tudi razdeliš po zaporedju, v katerem jih uporabljaš in si pripraviš poseben zabojček izdelkov, ki jih uporabljaš res vsak dan. To je še posebej koristno, če imaš veliko izdelkov, ki jih uporabljaš bolj redko.
  4. Najbolj pomembno je, da organizacijo prilagodiš sebi, svoji rutini in svojim navadam. Ustvari si sistem, ki ga lahko ohranjaš in je smiseln zate.

Okraševanje

Tvoji predali so čisti, imaš samo še izdelke, ki so ti všeč in jih uporabljaš in še ti so sedaj lepo pospravljeni. Sedaj se lahko poigraš z okrasitvijo in si ustvariš lepotilni kotiček, v katerem se počutiš lepo.

  • Poigraj se z ogledali. Glede na svoj stil lahko uporabiš bolj minimalistična ali pa bolj okrašena ogledala.
  • Ustvari prijetno svetlobo. Lepa lučka na mizi, bolj topla žarnica in svečka lahko popolnoma spremenijo kotiček.
  • Razstavi svoje najljubše izdelke. Lepi parfumi ali čopiči so lahko lep okras, če ne pretiravaš z njimi, da ni vse preveč natrpano.
  • Poskrbi za lepe vonjave. Lahko uporabiš dišeče sveče ali pa kakšne druge dišave za prostor, ki so pogosto tudi lepo videti.
  • Dodaj osebno noto s fotografijami. Lahko oblikuješ kolaž fotografij na steni ali pa postaviš okvir s kakšno lepo fotografijo na polico ali mizo. Ne glede na to, ali uporabiš slike z interneta za navdih ali pa fotografije srečnih trenutkov iz svojega življenja, bo to tvojemu okolju dodalo oseben pridih.
  • Dodaj mini hladilnik za kozmetiko. Če se želiš posebno razvajati, lahko kupiš majhen hladilnik za svoje maske in serume. Nič ni boljšega od hladne, vlažilne maske po dolgem dnevu.
  • Prelij izdelke v enake posodice. Če želiš, da bo polica v kopalnici videti minimalistično in estetsko, lahko šampone, gele za tuširanje in podobno preliješ v enake stekleničke. Lahko tudi kupiš izdelke na rinfuzo in tako sproti še skrbiš za okolje. 

 

Sedaj imaš lep kotiček za svojo jutranjo rutino nege kože ali pa za ličenje, preden se odpraviš v nov dan. Uživaj. ;)

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title