skin
wellness
selfcare

Olje za obraz kot del vsakodnevne nege kože

Najverjetneje ti misel na kožo v kombinaciji z oljem privabi 1001 vprašanje in skrb-ali bo to mogoče katastrofični duo? Naj te pomirim, ni tako. Nemalokrat je olje za obraz nepoboljšljiv prijatelj v vsakodnevni rutini nege kože. V nadaljevanju ti razkrijem, zakaj.

0

Zakaj sploh uporabljati olje za obraz?

Kot verjetno že veš, naša koža sama po sebi vsebuje določeno količino maščobe, pravimo ji sebum, ki ščiti kožo pred UV sončnimi žarki in pred mikrobi, prav tako pa poskrbi, da koža ostaja hidrirana-po domače, da ne izgubi preveč vode. Se sprašuješ, zakaj bi potem še dodatno nanašala olje na obraz? Olja za obraz so ustvarjena z namenom, da sodelujejo z olji oziroma maščobami, ki so že na tvoji koži in tako njihovo delovanje le še okrepijo. 

Si prava kandidatka za uporabo olja? 

Najpomembnejše je, da olje na svoji koži dobro preizkusiš, preden ga začneš redno uporabljati. Strokovnjaki za nego kože priporočajo počasen začetek uporabe-najprej lahko kapljico ali dve dodaš svoji vlažilni kremi in to izvajaš 1-2x na teden. Ko ugotoviš, da olje na tvoji koži ne povzroča problemov, kot so rdečica, razdraženost kože, mozolji ali katerekoli druge neprijetne spremembe, ga lahko začneš uporabljati samostojno. Na vrsti je odločitev, katero olje boš uporabila

Suha koža

Če imaš suho kožo, poskusi naslednja olja: 

  • mandljevo olje
  • olivno olje
  • arganovo olje

Mastna koža z aknami

Nekatera olja lahko pripomorejo k manjšemu izločanju sebuma (maščobe na koži) in s tem ne mašijo por. Poskusi olja, kot so: 

  • jojoba olje
  • olje aloe vere
  • olje grozdnih pešk 

Občutljiva koža

Če je tvoja koža pogosto razdražena ali se na njej pojavlja rdečica, so prava olja zate:

  • ognjičevo olje
  • olje kamilice
  • šipkovo olje 

Mešana koža 

Če je tvoja koža na določenih predelih mastna, ponekod pa suha, ali pa se morda tip tvoje kože menjuje in je odvisen od določenih obdobij (na primer letnih časov), so primerna olja zate: 

  • olje marule 
  • konopljino olje
  • avokadovo olje 

Kaj najprej uporabiti v rutini nege kože?

Da bo tvoja koža videti fantastično, sledi naslednjemu vrstnemu redu

  1. Čiščenje obraza
  2. Tonik
  3. Serum
  4. Vlažilna krema
  5. Olje
  6. Krema s SPF 
  7. Ličila (po želji) 

Olje-zjutraj ali zvečer? 

Olje za obraz lahko naneseš tako zjutraj kot tudi zvečer; pomembno je le, da se držiš prej omenjenega vrstnega reda oziroma če ugotoviš, da ta tvoji koži ne odgovarja, si ga prilagodiš

Koliko olja je dovolj in kako ga nanesti?

Za dobro nego kože je dovolj že nekaj kapljic olja (1-3 kapljice), ki jih nato med dlanmi razmažeš in enakomerno razporediš po koži obraza in dekolteja. 

Olja so nasploh znana kot glavni pripomoček pri masaži in pri olju za kožo obraza ni nič drugače. Tako si lahko zjutraj ali zvečer vzameš nekaj minut zase in si z izbranim oljem zmasiraš obraz. Z masažo lahko dosežeš tudi boljšo prekrvavitev kože in s tem bolj napeto kožo-praktično si lahko narediš majhen ''face lift'' tretma kar doma! Tehnike, ki jih lahko uporabiš pri masaži obraza, si oglej tukaj: 

 

Strokovnjaki priporočajo izbiro hladno stiskanih olj oziroma olj ekološke pridelave, saj bodo le tako tudi sestavine pripomogle k zdravemu in sijočemu videzu kože. Ključ do dobre nege kože je, da ugotoviš, kaj tvoji koži odgovarja in si tako prilagodiš izdelke ter čas njihovega nanosa. Tako bo koža z oljem ali brez njega zdrava in ču-do-vi-ta

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title