selfcare
skin

Oglje: razstrupljevalna sestavina, ki jo tvoja koža nujno potrebuje

Oglje je znano po svoji sposobnosti, da absorbira strupe in nečistoče iz našega telesa, zato je postalo priljubljeno sredstvo za čiščenje kože. Vendar pa oglje ne deluje le kot čistilo za kožo - ima tudi druge pozitivne učinke na našo kožo. Če te zanima kateri, preveri v nadaljevanju.

0

Oglje je oblika ogljika, ki nastane s segrevanjem organskih snovi, kot je les, brez prisotnosti kisika. Pri tem organska snov razpade in se spremeni v črno porozno snov, ki je zelo vpojna. Zaradi te vpojnosti je oglje tako močna sestavina v kozmetiki, saj lahko iz kože odstrani nečistoče in toksine.

Zakaj je dobro uporabljati izdelki iz oglja?

Učinkovito očisti pore

Ena od ključnih prednosti uporabe oglja v kozmetiki je njegova sposobnost odmašiti pore. Ko se pore zamašijo z umazanijo, oljem in odmrlimi kožnimi celicami, to lahko povzroči številne težave s kožo, kot so akne in ogrci. Oglje absorbira nečistoče, ki so ujete v porah, jih pomaga ohranjati čiste in preprečuje nastanek izpuščajev.

Poleg tega, da odmašuje pore, je oglje tudi odlična sestavina za piling. Njegova zrnata tekstura pomaga nežno odstraniti odmrle kožne celice s površine kože in tako razkrije svetlejšo in bolj gladko polt. Redno luščenje je pomembno za ohranjanje zdrave in sijoče kože, izdelki na osnovi oglja pa so lahko odličen način za doseganje tega cilja.

Uravnavanje naravnih olj v koži

Še ena prednost uporabe oglja v kozmetiki je njegova sposobnost uravnavanja naravnih olj v koži. Mnogi med nami se spopadajo z mastno kožo, kar lahko vodi do sijoče in mastne polti ter povečanega tveganja za izbruhe. Oglje lahko absorbira odvečno olje iz kože, ne da bi ji odvzemalo naravno vlago. Poleg tega pomaga zmanjšati videz por, zaradi česar je koža videti bolj gladka in prečiščena.

Naravni razstrupljevalec

Oglje je tudi naravno razstrupljevalno sredstvo, zato je idealna sestavina za uporabo v maskah za obraz. Ko oglje nanesemo na kožo, pomaga odstraniti toksine in nečistoče, koža pa je sveža in pomlajena. To je lahko še posebej koristno za tiste, ki živijo na območjih z visoko stopnjo onesnaženosti, saj pomaga zaščititi kožo pred škodljivimi vplivi okolja.

Prva pomoč proti aknam

Oglje ima antibakterijske lastnosti, ki lahko pomagajo uničiti bakterije, ki povzročajo akne. Zato je učinkovita sestavina za zdravljenje in preprečevanje aken. Oglje lahko pomaga tudi pri zmanjševanju vnetja in rdečice, povezanih z aknami.

Naravno beljenje zob

Oglje naj bi imelo tudi koristi pri beljenju zob, saj lahko pomaga odstraniti površinske madeže in polepša videz zob. Aktivno oglje se pogosto uporablja v naravnih zobnih pastah, praških in belilnih trakovih. Abrazivna struktura oglja pomaga odstraniti površinske madeže kave, čaja in drugih snovi, ki povzročijo razbarvanje. Vendar je treba opozoriti, da je oglje lahko tudi abrazivno za sklenino in morda ni primerno za tiste z občutljivimi zobmi
 

Na kaj moramo biti pozorni pri uporabi oglja

Čeprav je oglje močna sestavina, je pomembno, da izberete izdelke, ki so nežni in primerni za vaš tip kože. Številni izdelki na osnovi oglja so lahko precej izsušujoči, zato je pomembno, da poiščete izdelke, ki so zasnovani tako, da so nežni in ne dražijo. Prav tako je treba opozoriti, da je oglje lahko precej umazano, zato ga je najbolje uporabljati pod tušem ali nad umivalnikom, da se izognete neredu.

 

Oglje je torej zaradi svoje sposobnosti čiščenja, razstrupljanja in uravnoteženja kože odlična sestavina za kozmetiko in nego kože. Ne glede na to, ali imate težave z aknasto kožo ali preprosto želite ohraniti zdravo in sijočo polt, je vključitev izdelkov na osnovi oglja v tvojo kozmetično rutino lahko odličen način za dosego ciljev. Pazite le, da izberete izdelke, ki so primerni za vaš tip kože, ter uživajte v prednostih te močne sestavine! 

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title