hair

Odkrij 5 navad, ki na skrivaj uničujejo tvoje lase!

Se trudiš, da bi tvoji lasje izgledali čim bolj sijoči, zdravi in lepi, pa ti nikakor ne uspe? Zelo verjetno je, da problem ne tiči v izdelkih, ki jih uporabljaš, ampak v tvojem načinu ravnanja z lasmi, ki se ti morda zdi popolnoma primeren, a je v resnici lahko celo škodljiv. Obstaja namreč več navad, ki se na prvi pogled zdijo povsem nedolžne, a te lahko ovirajo na pot do sijoče pričeske.

0

1. Zanemarjanje glavnika/krtače

Svoje lase čistiš, neguješ in seveda tudi češeš. Pa si kdaj pomislila, da bi poleg las, očistila tudi pripomoček za česanje? Če uporabljaš krtačo ali glavnik dnevno, se na njem lahko hitro nakopiči obilo ostankov produktov, mrtvih kožnih celic in loja. Vse to pri naslednjem razčesavanju naneseš na čiste lase, kar pripomore k mastnemu videzu in spodbuja večkratno umivanje las. Sčasoma nastane začaran krog z vedno pogostejšim umivanjem las.

 

Rešitev: očisti svojo krtačo/glavnik s toplo vodo in milom vsaj 1x tedensko.

2. Zelo tesno spete pričeske

Prav gotovo si opazila trend tesno spetih in gladko počesanih čopov. Te nedvomno vzbujajo vtis urejenosti in elegance, a na žalost nimajo tako elegantnega učinka na zdravje naših las. Napetost, ki nastane pri tesnem čopu lahko pri ponavljajoči se izpostavljenosti vodi do izgube las, še posebej ob sprednji lasni črti in na sencah. Prav tako zaradi tesno spetih las naravna olja ne morejo potovati z lasišča proti konicam in jih nahraniti, kar lahko vodi v izsušen videz. To še ne pomeni, da tesnega čopa ne smeš nositi – le poskrbi za to, da te pričeske ne nosiš dnevno.

 

Rešitev: namesto tesnih, poskusi druge pričeske, ki ne ustvarjajo veliko napetosti, ali pa nosi lase spuščene.

 

3. Neprimerne elastike za lase

Niso vse elastike lasem prijazne. Nekatere, še posebej tiste, ki imajo oba konca elastike speta s kovinskim povezovalcem, lahko poškodujejo lase in jih naredijo boj dovzetne za lomljenje.

Dodaten nasvet: ne spenjaj las z elastiko, ko so še mokri. Takrat se namreč začasno spremenijo kemijske vezi v laseh, kar jih naredi bolj krhke in elastične, zato jih z lasnimi pripomočki hitreje in lažje poškodujemo.

 

Rešitev: izogibaj se elastikam s kovinskimi povezovalci in poskusi z uporabo scrunchie elastik, ki so bolj nežne do las.

4. Česanje od lasišča proti konicam

Ta navada ni škodljiva – če se tvoji lasje ne vozlajo ali če so že razčesani. Če pa so tvoji lasje pogosto zavozlani, pa lahko česanje, ki ga začneš čisto pri lasišču in nadaljuješ proti konicam, vodi do trganja las in nastanka več in bolj tesnih vozlov

 

Rešitev: Z razčesavanjem začni pri konicah, nato pa postopoma nadaljuj vse višje proti lasišču. Tako se boš izognila prekomernemu lomljenju las in izgubi živcev pri poskusu razvozlavanja.

5. Brisanje las z brisačo za telo

Brisače za telo so velikokrat pregrobe za lase in jih lahko poškodujejo še posebej zato, ker so lasje bolj ranljivi, ko so mokri. Groba tekstura brisače ob hkratnem grobem drgnjenju las lahko hitro privede do zlomljenih las.  

 

Rešitev: investiraj v brisačo iz mikrovlaken, ki je bolj nežna od brisač za telo in ne poškoduje las. Namesto tega lahko uporabiš tudi navadno bombažno majico.

 

Dodaten nasvet: V spodnjem videu si poglej, kako obvarovati svoje lase tudi pred grobimi prevlekami za vzglavnik!

 

Včasih se nam zgodi, da nas navade, ki jih imamo, ovirajo na poti do uspeha, pa se tega niti ne zavedamo. To velja tudi za nego las. Zdaj, ko veš, katere navade ogrožajo zdravje tvojih las, se jim lahko poskusiš izogniti in tako poskrbiš, da bodo tvoji lasje zasijali v vsej svoji lepoti!

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title