feelgood
mindfulness

Odkrij 5 knjig za osebno rast, ki jih preprosto MORAŠ prebrati!

Knjige za samopomoč so za marsikoga nepogrešljiv vir navdiha in motivacije. Njihov čar leži v tem, da nas na nevsiljiv način spodbudijo k samorefleksiji in osebnostni rasti in nas učijo, kako prevzeti odgovornost za življenje v svoje roke. Če že oblikuješ seznam knjig, ki ti bodo ob poležavanju na plaži krajšale čas, ne spreglej teh pet izjemnih knjig, ki bodo zagotovo spremenile tvoj pogled na svet!

0

1# Ti si zakon! – Jen Sincero

Knjiga na izjemno lahkoten način bralca spodbudi k proaktivnemu sodelovanju v svojem življenju, pridobivanju samozavesti in doseganju svojega potenciala. Sincero preko osebnih in zabavnih prigod ter prispodob predstavi praktične napotke, s katerimi lahko premagamo svoje strahove in namišljene omejitve ter tako prestopimo prag cone udobja. Spodbuja nas, da zaživimo življenje na način, kot si sami želimo in pri tem verjamemo vase in v svoje sposobnosti.

 

Komu knjigo priporočam? Knjiga je idealna za vse, ki si želijo nekoliko bolj lahkotnega branja, ki hkrati spodbudi k pozitivnim spremembam in osebnem razvoju.

 

2# Atomske navade – James Clear

Knjiga Atomske navade predstavi vpliv še tako majhnih navad na naše življenje in uči, kako teorijo navad vplesti v naš vsakdan za dosego našega maksimalnega potenciala. Preko praktičnih in konkretnih navodil Clear predstavi, kako oblikovati navade, ki se bodo v našem življenju obdržale in nam omogočile večjo produktivnost in učinkovitost. Na ta način nas spodbudi h gradnji trajnih in pozitivnih sprememb v življenju.

 

Komu knjigo priporočam? Primerna je za vse, ki si želijo izboljšanja na kateremkoli področju, saj koncepte, ki so predstavljeni v knjigi, lahko navežemo na katerikoli del življenja.

 

3# Duša brez spon – Michael A. Singer

Duša brez spon je navdihujoča knjiga, ki bralca vodi na popotovanju do notranje svobode. Spodbuja nas, da se zavemo svoje pristranskosti, misli, čustev in navad, ki nezavedno vodijo naše življenje. Singer predstavi različna orodja za opazovanje našega notranjega sveta in izgradnjo notranje moči, preko katerih lahko dosežemo 'prebujeno' življenje – življenje, ki je izpopolnjeno, svobodno in polno smisla.

 

Komu knjigo priporočam? Vsem, ki ste že zakorakali na pot samospoznavanja, duhovne rasti in notranje svobode, saj je morda za začetnika nekoliko večji zalogaj.

4# Nova zemlja – Eckhart Tolle

Nova zemlja je izvrstna knjiga, ki se dotika področij, kot so sočutnost, sprejemanje, notranji mir in vloga ega. Na razumljiv in nezapleten način Tolle bralcu namiguje, da je človeški ego in identifikacija z lastnim umom glavni vir trpljenja, ter preko nasvetov in praktičnih razlag spodbudi k bolj zavednemu življenju. Na ta način bralec spoznava pomembnost samozavedanja in razumevanja delovanja svojega lastnega uma.

 

Komu knjigo priporočam? Knjiga obravnava podobne koncepte kot Duša brez spon, a jih predstavi na nekoliko lahkotnejši način, zato bi knjigo priporočala tistim, ki se z duhovno rastjo šele spoznavajo.

 

5# Kavarna na koncu sveta – John Strelecky

Za razliko od prej omenjenih, je Kavarna na koncu sveta knjiga, v kateri avtor preko izmišljene zgodbe bralca popelje na potovanje k odkrivanju smisla svojega življenja. Skozi razmišljanja glavnega junaka in njegove dialoge bralca spodbudi k drugačnemu pogledu na svet in kritičnemu razmisleku o svojih lastnih vrednotah, o tem kaj pomeni sreča v življenju in kaj smisel. Gre za navdihujoče branje, ki na lahkoten način motivira k bolj umirjenemu in pomenljivemu življenju.

 

Komu knjigo priporočam? Knjiga je primerna za vse, ki si od življenja neprestano želijo nekaj več, saj nas spomni na tisto, kar je v življenju zares pomembno. Je idealna za tiste, ki iščejo sproščeno, a navdihujočo knjigo.

 

 

Letos na plažo ne pozabi vzeti s seboj ene izmed teh izjemnih knjig – ne bo ti žal!

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title