brows
trendalert

Če iz svojih obrvi še vedno delaš geometrijske like, potem NUJNO preberi to!

Trendi obrvi, ki bodo zaznamovali leto 2023

0

Gotovo se spomniš, kakšne videze smo ustvarjali leta 2016: oranžen puder, maskara z grudicami in predvsem kockaste obrvi. Saj se spomniš, ko si začetek obrvi obarvala s svinčnikom in naredila majhne kvadratke? Ja, o tem govorimo. Na srečo so ti časi za nami in nič več ni modno izgledati kot Picassova naslednja mojstrovina – morda za pustovanje, ne pa vsak dan. V nadaljevanju ti predstavljamo nekaj trendov, ki jim lahko slediš za pobeg od kockastih obrvi.

1.    Laminacija obrvi


Pri laminaciji gre za permanentno oblikovanje obrvi. Obrvi ti kozmetičarka počeše v smeri njihove rasti, potem pa nanj nanese poseben losjon, jih pokrije s folijo in jih nato samo še uredi v krasno linijo.

 

Ljudje so se začeli tega posluževati lani, vizažisti in kozmetičarji pa verjamejo, da bo to eden izmed najvidnejših trendov tudi v letu 2023. Prednost laminacije je ta, da lahko “reši” tudi tiste, čigar naravna oblika obrvi je tanka, jim pa tudi ne rastejo do neke prominentne gostote. Že to, da je trenutno popularno imeti čim debelejše obrvi, tukaj vskoči laminacija.

 

Postopek ni nujno vezan na celotno obrv, saj lahko laminiraš tudi le določen predel. Lahko jo izvedeš sam/-a: preprosto z gelom za obrvi, lahko pa tudi z gelom za lase.

 

Strokovnjaki vseeno ne priporočajo, da si kupuješ tudi pakete za laminacijo, saj vsebujejo tudi material, ki ga sami ne znamo uporabljati doma. Če se ti zdi, da bi bila laminacija rešitev tudi zate, se naroči pri kozmetičarju in tako bodo tvoje obrvi v najbolj varnih rokah.

2.    Naravni videz obrvi

Po mnenju kozmetičarjev je ta videz prišel v ospredje predvsem zaradi covida, ki je spremenil marsikatero področje v našem življenju – tudi obrvi. Ljudje se po covidu počutimo bolj sproščeno v lastni koži, saj veliko ljudi ličil ni uporabljajo ves čas, ki so ga preživeli doma.

 

Čeprav lahko ime zavaja, tukaj ne gre za “zaraščene, poraščene” obrvi, ampak je vseeno je za tak videz potrebno nekaj nege. Najbolje bo z njimi znal kozmetičar, vendar pa po opravljenem tretmaju lahko veliko narediš tudi sam/-a. Eden izmed trikov je ta, da zarišeš željeno obliko s svinčnikom za obrvi, potem pa izpuliš vse dlačice, ki odstopajo od te linije.

 

Pojavili so se tudi Tik Tok filtri, ki pomagajo pri iskanju prave oblike obrvi za tvoj obraz, vendar je treba to jemati z zrnom soli; gre le za filter, ki lahko tvojo idealno obliko le približno ugotovi.


3.    Beljene obrvi


Če bi bil ta članek video na TikToku, bi pod njim zagotovo našli opozorilo “ne poskušajte tega doma”. In res je, zanj velja enaka previdnost kot pri beljenju las. Beljene obrvi so trend, ki pomagajo poudariti neko drugo lastnost na tvojem obrazu, npr. če imaš visoke in močne ličnice. Je bolj ali manj futurističen trend, ki se malenkost naslanja na modele iz 90-ih let.

 

Tako preizkusiš, če bi ti ta videz pristajal: obrvi si na debelo premažeš s korektorjem, jih počešeš s krtačko in nato naneseš prozoren gel. Ta metoda bo seveda manj efektivna pri temnejših obrveh – ni pa je nemogoče doseči. Namesto korektorja lahko uporabiš tudi belo barvico za oči ali pa oboje kombiniraš, če imaš zelo temne obrvi. Če na koncu ugotoviš, da to ni zate, pa vseeno nisi uničil/-a svojih obrvi in škoda ni nepopravljiva.

4.    Barvne obrvi

Ta trend bojda med nas šele prihaja. Gre za – jasno – barvanje obrvi v žive barve. Priljubljene so vijolične, modre in bleščeče obrvi. Tudi ta trend je najbrž rezultat pandemije, saj so ljudje veliko eksperimentirali in se igrali z ličili, nikoli pa ta trend ni zares izginil od takrat. Drznost je tista, ki jo tukaj potrebuješ in jo ta trend tudi spodbuja. Če boš poustvarjal/-a ta videz, svetujemo najprej nanos brezbarvnega gela, nato pa čez nanos živega senčila za oči. 


5.    Zelo tanke obrvi

Ponovno v stilu 90-ih. Kot nekakšno uporniško gibanje proti močnim obrvem, so se vrnile tudi izjemno tanke obrvi. Radi ga nosijo mladi, ki niso živeli skozi devetdeseta. Velja pa opozoriti, da je pri tem trendu treba pomisliti na travmo, ki ga obrvem povzročaš s puljenjem – če je ta prevelika in če torej izpuliš tiste osrednje dlačice, ti morda čez nekaj časa ne bodo več zrasle. To bi pomenilo, da vrnitev k starim obrvem ne bo možna drugače kot z laminacijo ali laserskim vrisovanjem obrvi. 
 
 

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title