tipsandtricks

NUJNO preberi to, saj morda svoje izdelke uporabljaš nepravilno!

Novica, ki nikogar ne preseneča, je ta, da je lepotni svet zmeden. Ne glede na to, ali si popolna začetnica ali se imaš za strokovnjakinjo, vedno obstaja možnost napak. Tudi pri izdelkih, ki jih že leta uporabljaš vsakodnevno. Dobra novica? Nikoli ni prepozno, da se naučiš nekaj novih trikov. Če želiš biti prepričana, da boš kar se da najbolje izkoristila kupljeno, potem moraš ta članek obvezno prebrati!

0

  • Vedno uporabi mokro gobico za obraz

Ali za nanos podlage še vedno uporabljaš suho gobico za obraz? NAPAKA! Gobica mora biti pred nanosom podlage mokra-to je obvezno. Ne samo, da bodo bolje delovale, ampak bo tudi podlaga tako dlje časa obstojna. Če gobico uporabljaš suho, bo ta dobesedno vpila produkt in podlago, enakomeren nanos pa bo zato zelo težaven. Vse, kar moraš storiti je, da gobico namočiš pod tekočo vodo in iztisneš odvečno vodo. 

Gobica za nanašanje podlage mora biti vedno mokra!
  • Ne nanašaj olja za lase na mokre ali vlažne lase

Nanos olja na mokre ali vlažne lase je popolnoma prepovedano, saj se olje in voda ne mešata. Če so tvoji lasje mokri ali vlažni, olje ne bo prodrlo v lasišče in bo ostalo na laseh. Namesto tega olje za lase izkoristi tako, da nekaj kapljic vtreš med dlani in greš s prsti čez suhe lase. Ta dodatna plast pomaga zaščititi tvoje lase pred onesnaženjem, umazanijo in UV-žarki, hkrati pa jim doda sijaj.

  • Serum vtri v kožo

Čeprav so serumi polni visokih koncentracij aktivnih sestavin, ki lahko naredijo čudeže za tvojo kožo, lahko način nanašanja zmanjša njihove koristi. Intenzivno drgnjenje seruma po obrazu lahko povzroči trenje in razdraženost kože. Serumi se običajno hitro vpijejo, zato je dovolj, da jih preprosto nežno vtreš, da prodrejo v kožo. Seruma ne pozabi nanesti pred vlažilno kremo in oljem za obraz.

  • Suhega šampona ne nanašaj preblizu lasišča

Čeprav je nanos suhega šampona neposredno na lasišče najpogostejši način, je lahko zelo škodljiv za tvoje lasišče. Zaradi neenakomernega nanosa suhega šampona se lahko na tvojem lasišču nabere le še več izdelka, zaradi česar lasišče postane razdraženo, srbeče in luskasto. Priporočam ti torej, da suhi šampon ob nanosu držiš vsaj 15 cm stran od lasišča. Da pa bo nanos res enakomeren, najprej lase razdeli na dele in šele nato nanesi suhi šampon.

  • Uporabi dva različna korektorja

Zakaj? Ker en odtenek korektorja morda ne bo primeren za vse, kar želiš prekriti. Na primer, korektor, ki dobro zakrije rdečico, bo težko osvetlil področje pod očmi - in tudi obratno. Čeprav ne obstaja ravno pravilo, pa večina profesionalnih umetnikov ličenja priporoča uporabo vsaj dveh korektorjev - enega za osvetlitev podočnjakov in drugega za prekrivanje madežev na koži.

  • Ne krtači las od lasišča do konic

Izogibaj se česanju las od lasišča proti konicam, saj ta tehnika vleče vozle, ustvarja napetost in poškodbe v sredini las ter povečuje verjetnost razcepljenih konic. Namesto tega najprej začni s krtačenjem konic las, nato preidi na srednji del las in šele nato končaj z razčesavanjem celotnega lasišča.

  • Nanesi dovolj kreme za sončenje

Čeprav je pomembno, da izbereš kremo za sončenje z visokim zaščitnim faktorjem SPF in popolno zaščito pred žarki UVA in UVB, moraš poskrbeti tudi za zadostno količino nanosa. Svetujem ti, da na obraz, vrat in dekolte naneseš dva prsta zaščitnega faktorja SPF.

Vsak dan se naučimo nekaj novega

Skratka, pomembno je razumeti, kako pravilno uporabljati kupljene izdelke. Če si vzameš čas in prebereš navodila za uporabo posameznega izdelka, lahko dolgoročno prihraniš čas in nekaj denarja, saj se izogneš napakam. Velikokrat se zgodi, da izdelek uporabljaš nepravilno, ne da bi se tega sploh zavedala, zato upam, da ti bodo ti zgoraj navedeni nasveti v pomoč v prihodnje.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title