makeup
tipsandtricks

Ne veš, kateri odtenki senčil ti najbolj pristajajo? Glej barvo oči!

Senčila za oči so eden najbolj zabavnih in vsestranskih proizvodov za ličenje. Z njim lahko preprost videz spremenimo v prefinjenega in elegantnega ali pa mu dodamo dramatičnost in razburljivost. Vendar je izbira pravih odtenkov, ki ustrezajo tvoji barvi oči, včasih lahko izziv. Dobra novica je ta, da za tem stoji znanost in z nekaj napotki boš zagotovo našla popolne odtenke barv za svoje oči.

0

Tukaj je nekaj nasvetov, kako izbrati najbolj primerne odtenke senčil glede na tvojo barvo oči :

Rjave oči

Če imaš rjave oči, se imej za srečnico, saj ti bo pristajala večina barv senčil. Najboljši odtenki za rjave oči :

  • bronasti;
  • zlati;
  • bakreni;
  • in toplo rjavi.

Te barve poudarijo naravno toplino rjavih oči in ustvarijo izrazit kontrast. Za bolj dramatičen videz preizkusi odtenke vijolične, slivove in mornarsko modre barve. Te barve ustvarijo privlačen kontrast z rjavimi očmi in jih naredijo izstopajoče.

Zelene oči

Zelene oči so razmeroma redke, kar pomeni, da jih lahko s pravimi odtenki senčil poudariš na popolnoma unikaten način. Če imaš zelene oči, izberi odtenke, ki so v kontrastu s tvojo barvo oči. Topli rjavi odtenki, kot so bakreni in bronasti, se odlično dopolnjujejo z zelenimi očmi, a tudi hladni odtenki, kot sta barva sivke in svetlo vijolična, lahko poskrbijo, da tvoje oči zažarijo. Prav tako so barve breskve ali korale odlična izbira za zelenooke ženske. Ti odtenki odprejo oči in poudarijo zeleno barvo v tvojih očeh, zaradi česar so videti bolj živahne.

Modre oči

Modre oči so čudovite že same po sebi, vendar lahko s pravim senčilom postanejo še bolj osupljive. Odtenki rjave, sivkaste in rožnate se odlično podajo k modrim očem, saj jih naredijo svetlejše in intenzivnejše. Tudi srebrna in siva senčila so odlična izbira za modre oči, saj ustvarijo nežen, romantičen učinek.

Če želiš dodati barvni poudarek, poskusi z bakrenimi ali toplimi breskovimi odtenki. Ti toni poudarijo modro barvo tvojih oči in jih naredijo še bolj izstopajoče. 

Lešnikove oči

Lešnikove oči so edinstvene, njihova barva se namreč spreminja glede na osvetlitev in okolico. To pomeni, da lahko različni odtenki senčil poudarijo različne barve lešnikovih oči. Najbolj privlačni odtenki senčil za lešnikove oči so zemeljski, topli toni npr. rjava, zlata in olivno zelena, saj te barve ustvarijo čudovito globino in dimenzijo.

Vendar lahko lešnikove oči prenesejo tudi temnejše, bolj zadimljene barve. Odtenki sive, oglene in mat črne so na lešnikovih očeh videti čudovito, še posebej v kombinaciji z drzno barvo ustnic.

 

Izbira pravih odtenkov senčil za tvojo barvo oči je lahko zastrašujoča, vendar ni treba, da je temu tako. Ključno je, da izbereš nianse, ki dopolnjujejo tvojo naravno barvo oči in jo naredijo izrazito. Začni tako, da natančno določiš barvo svojih oči, nato pa delaj s priporočenimi toni senčil za to barvo.

Ne pozabi, da je ličenje namenjeno raziskovanju in zabavi, zato se ne boj eksperimentirati z različnimi odtenki in tehnikami. S pravimi barvami in malo vaje boš kmalu osvojila umetnost senčil in ustvarila prekrasne kreacije, ki bodo poudarile tvojo naravno lepoto.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title