skin
tipsandtricks
whattheexpertssay

Nasveti dermatologov, s katerimi boš zasijala

Zagotovo si tudi ti med tistimi, ki bi želeli vedeti najboljše prakse za sijočo in zdravo kožo. Veš osnove, vendar obstajajo nasveti dermatologov, ki bodo sijaj in kožo le še izboljšale. Hitro si preberi nasvete dermatologov, s katerimi boš zasijala.

0

Večinoma imamo osnove znanja pokrite tako, da poskrbimo, da je naša dnevna rutina, sestavljena iz pitja dovolj vode, umivanja obraza pred spanjem in po najboljših močeh, da se izognemo vsemu strupenemu, kar bi lahko poškodovalo naše pore.

Dandanes je na sceni vedno nova sestavina, tehnika ali izdelek z množico nasvetov za nego kože. Ker je skrb za našo kožo visoko na našem seznamu opravkov, ti povem nekaj nasvetov dermatologov in estetikov.

1. Izogibaj se soncu in se zaščiti z zaščitnim faktorjem

Izogibaj se soncu, in ko se mu ne moreš izogniti, nosi kremo za sončenje in pokrivalo. Najboljša je krema za sončenje širokega spektra z UVA in UVB zaščito vsaj SPF 30.

2. Opravi pregled celotnega telesa

Ko dopolniš 30 let, moraš opraviti pregled kože celotnega telesa pri dermatologu. Pomembno je, da imaš strokovnjaka, ki lahko pogleda morebitne madeže, ki jih imaš in jim lahko slediš glede sprememb v prihodnosti. Prav tako te lahko dermatolog nauči, kako sama pravilno pregledaš kožo. To je zelo pomembno, saj je melanom, najsmrtonosnejša vrsta kožnega raka, skoraj 100-odstotno ozdravljiv, če ga ujamemo v najzgodnejših fazah. 

3. Izboljšaj prileganje maske za obraz

Ko nanašaš sheet masko, povečaj oprijem tako, da zarežeš od strani nosne gube do luknje za oči. To ti bo omogočilo, da masko premikaš tako, da jo približaš predelu pod očmi in preprečiš kakršno koli premikanje. Če je treba, naredi rez še pod ličnico, da se bo še bolj prilegala. Poskusi z masko na osnovi aloe vere, ki še dodatno navlaži tvojo kožo.

 

 

4. Odstrani ličila

Učinkovito odstranjevanje ličil je pot do čistejše in bolj zdrave kože. Ko ličila odstranimo, koža postane čisto platno, ki je pripravljeno za vpijanje izdelka. Enostaven nasvet je, da si očistiš obraz takoj, ko vstopiš v stanovanje, namesto da čakaš, tik preden greš spat. Koža si obupno želi znebiti ostankov, ki mašijo pore in onesnaženja. Dobro je uporabljati nežno čistilno olje kot prvi korak pri odstranjevanju ličil.

5. Investiraj v kvalitetno vlažilno kremo

Vlažilna sredstva pomagajo naši kožni pregradi z zagotavljanjem lipidov, zaščititi kožo pred zunanjimi kemikalijami in zagotoviti vlažnost kože ves dan.

6. Jej dobro

Tvoja koža deluje kot izločevalni sistem, da se znebiš snovi, ki se ne ujemajo s tvojim telesom. V primeru mlečnih izdelkov tvorijo sluz in jih telo težko prebavi – zato veliko ljudi ne prenaša laktoze. Torej, ko zaužiješ preveč mlečnih izdelkov, ki jih telo ne more prebaviti, se lahko pojavijo v obliki cističnih aken (trdih, bolečih izboklin pod kožo) na bradi in predelu čeljusti. Uživanje mleka, sira in jogurta lahko vpliva na endogene hormone, ki sprožijo nastajanje olja v koži, kar pa vodi v proces nastajanja aken.

7. Uživaj več zelenja

Vsak dan popij zeleni sok. To je odlična zamenjava za tvojo popoldansko kavo, ki lahko že v nekaj dneh preobrazi tvojo kožo. Sestavine v soku pomagajo pri nasičenju kože s kisikom in spodbujajo limfno drenažo, zato tudi odpravlja napihnjenost. Eden od načinov, da v svojo prehrano vključiš več zelenjave, je uživanje avokada ali celo dodajanje rezin zelenjave v tvoj jutranji smuti. Avokado kožo oskrbi z zdravimi maščobami in fitonutrienti, ki jo navlažijo od znotraj navzven in ji povrnejo sijaj.   

8. Piling

Vsi ga radi preskočimo ali pa z njim preprosto pretiravamo. Uporaba pilinga dvakrat na teden, ki vsebuje kemični element, kot je mlečna kislina, je popolna kombinacija za odlično kožo. Zmanjša pore, odstrani drobne gubice in odlično obnovi površino kože.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title