makeup
tipsandtricks

Triki s katerimi bo tvoj "makeup look" izgledal naravno

Ustvarjanje naravnanega videza z ličili je lahko precej težavno.  Če želiš, da bo tvoja koža izgledala sijoča in zdrava kljub nanosu ličil, moraš nanašati ličila na takšen način, ki je videti popolnoma naraven in hkrati neopazen.  Naši ekskluzivni triki in nasveti ti bodo omogočili, da obvladaš umetnost ličenja in pridobiš osupljiv videz.

0

Vsaka ženska želi izgledati odlično ter se dobro počutiti v svoji koži, vendar se danes kar 64 % žensk po svetu sooča z manjšimi nepravilnostmi kože, ki jih poskuša zakriti z ličili.  Pri uporabi ličil je zato zelo pomembno, da uporabljaš takšna ličila, ki ustrezajo tvojemu tipu in tonu kože. 

1. USTVARI PODLAGO

Preden na svoj obraz naneseš podlago, si obraz dobro umij in zadostno hidriraj, da bo koža videti res sijoča in zdrava. Priporočamo uporabo vlažilne kreme, ki vsebuje vitamin E in zeleni čaj, ki zmanjšuje znake staranja. Na obraz nanesi BB kremo, ki se ujema s tvojim tonom polti, da takoj posvetliš in polepšaš kožo. Če se odločiš za nakup BB kreme z vlažilnimi lastnostmi, jo boš lahko nosila tudi brez nanosa same vlažilne kreme. Kremo poskušaj nanesti z vlažno gobico za ličenje, kjer boš opazila bolj rožnat odtenek.

2. POSVETLI PREDEL POD OČMI

Nanesi lahek korektor pod oči, na zunanje kotičke oči, vzdolž grebena nosu, tako da sega do sredine čela. Izberi odtenek korektorja, ki je dva odtenka svetlejši od podlage BB kreme, ker bo tako podlaga izgledala dosti bolj sijoča in svetlejša.

3. NANESI PUDER

Priporočamo uporabo »matt« pudra, ki vsebuje posebne molekule, ki s kože popivnajo odvečno maščobo in tako je obraz videti gladek in brez mastnega sijaja. Matt puder nanesi na čelo, nos, lica in brado, da utrdiš ličila. Matt puder se v kožo lepo vpije, ne pušča občutka obteženosti in tvoja koža bo po nanosu pudra prijetna na dotik, mehka in gladka, hkrati pa zagotavljala občutek navlaženosti in udobja.

4. POUDARI VISOKE TOČKE OBRAZA

Da bo tvoj »makeup« videti res profesionalno, uporabi  osvetljevalec in ga nanesi na vrh ličnic in obrvi s tankim zoženim čopičem. Osvetljevalec bo tvojo kožo naravno osvetlil in ji zagotovil svež videz. Lahko ga uporabljaš za osvetljevanje obraza, posvetlitev utrujenih oči ali za poudarjanje oblik obrvi.

5. NANESI RDEČILO

Rdečilo v rožnatih odtenkih nanesi na sredina lic in vzdolž celotne ličnice, da boš pridobila opazno, a naravno rdečico. Zelo pomembno je, da rdečilo dobro zabrišeš, saj se tako najbolje spoji s kožo. Svetujemo ti, da izbereš rdečilo, ki vsebuje nekaj svetlečih delcev, ki ga lahko fiksiraš s prosojnim pudrom v prahu.

6. DODAJ BRONZER

Bronzer poudari naravno porjavelost obraza. Pomembno je, da pri nakupu bronzerja izbereš pravilen odtenek, ki je primeren zate. Svetlejši koži pristajajo topli, bež odtenki, srednjim tipom kože pa vsi, razen tistih z  mareličnim sijajem. Kako pa pravilno nanesti bronzer?

  • Če želiš doseči bolj svež videz, bronzer na rahlo dodaj samo na lica in čelo.
  • Za bolj glamurozen videz je potrebno konturiranje. Puder naneseš na obraz in nato z bronzerjem močno potemniš linije obraza. Preden naneseš bronzer, ti svetujemo, da višek izdelka otreseš ali odpihneš iz čopiča.

7. ZAPOLNI USTNICE

Za zaključek svojega naravnega videza obrobi ustnice z odtenkom nude, ki ga za naravni videz uporabljajo skoraj vse makeup artistke.  Da boš vedela kje začeti, si na vrh ustnice lahko preprosto narišeš znak x in nato obrobiš zunanjost ter notranjost ustnice. Tvoje ustnice bodo izgledale še bolj polne, če jih boš zapolnila s kremasto nude šminko.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title