skin
tipsandtricks
selfcare

Naj bo sijoča koža po britju nekaj vakdanjega!

Se tudi ti spopadaš s suho in pordelo kožo po britju? V nadaljevanju ti bom predstavila, kako priti do sijočega videza kože na zelo enostaven način!

0

  • ZAKAJ PA SPLOH NAŠA KOŽA NE IZGLEDA SIJAJNO?

Mnogokrat ne poznamo razloga, zakaj se naša koža obnaša na določen način. Morda si že sam po sebi nagnjen k suhi koži, a temu se lahko izogneš. Voda je eden izmed ključnih dejavnikov, ki našo kožo izsušuje. Morda si tudi sam opazil, da je v poletnih mesecih tvoja koža (predvsem na nogah) zelo suha, no razlog za to sta predvsem morje in sonce. Z britjem svojo kožo še dodatno izpostavimo zunanjim dejavnikom, ki so jih prej ščitile dlake, zato moramo biti pozorni na skrb naše kože po opravljenem britju.

  • JE IZBIRA BRITVICE RES NAJPOMEMBNEJŠI DEL?

Velikokrat lahko slišimo nasvete, ki nam govorijo, naj britvice menjamo zelo pogosto, vendar ali je to res nujno potrebno? Seveda moramo biti pri nakupu in izbiri britvice pozorni na to, da ne pograbimo kar prve, ki nam pride pod roko, vendar se moramo o sami kvaliteti pozanimati. Če namreč kupimo, tisto »ta najbolj poceni« britvico, lahko že sami sklepamo, da njena kvaliteta ni najboljša. S tem tvegamo, da bo naša britvica zarjavela (ko pride v stik z vodo, če ni iz pravih materialov) in s tem povzročila vnetje naše kože.

Pomembno je, da izberemo britvico, ki je kvalitetna, še bolje pa bo, če kupimo tisto, ki ima nastavke, ki se lahko menjajo. Najbolje je, da sami ocenimo, kdaj britvica ni več primerna za britje, to lahko opazimo takoj, ko britje izvajamo težje, ker je britvica bolj površna.

  • PILING

No, sedaj ko smo nakupili kvalitetno britvico, se lahko osredotočimo na naslednji korak. To je piling. Pilingov najdemo v trgovini »malo morje«, res lahko nakupimo kar nam srce poželi, in pri tem nimamo nobenih omejitev s kvaliteto. Če smo bolj ustvarjalne duše, se lahko lotimo izdelave pilinga tudi sami doma, kjer si lahko pomagamo z zelo enostavnimi pripomočki.

Kaj pa piling sploh naredi z našo kožo? Ima veliko učinkov, med drugim odstranjuje odmrle kožne celice in kar je pri britju najpomembneje je to, da omehča dlačice, tako da lahko z brtitvico pridemo čim bližje pori, iz katere izrašča dlaka. Torej z uporabo pilinga pred britjem dosežemo to, da se naše dlačice zmehčajo, in s tem se izognemo t.i. »razor bumps« oz. temnejšim pikicam, ki so na naši koži še vedno vidne, tudi po britju.

Še en razlog, zakaj uporaba pilinga ni zahtevna je ta, da je nanos popolnoma enostaven. Vse kar, moraš narediti, je to, da na svojo kožo naneseš piling ter pričneš z masažo predela, kamor si ga nanesel. Piling moramo zmasirati v kožo, dokler se majhni delci, ki ga sestavljajo ne raztopijo (npr. sladkor, sol) ali pa nekje do 2 minuti.

  • MLEKO ZA TELO, JE ŠE ZADNJI KORAK DO SIJOČE KOŽE!

Še zadnji korak, do sijoče kože je nega kože po britju. Mnogokrat na to pozabimo, in se nam to ne zdi pomembno, saj naša koža tik po britju izgleda sijoče. Dermatologi pa trdijo, da je to eden najpomembnejših korakov, na katere nikoli ne bi smeli pozabiti.

Kot sem že omenila, se naša koža v vodi zelo izsuši. Tudi če na prvi pogled izgleda nahranjena, lepa, sijoča... vam lahko zagotovim, da to ni. Z uporabo mleka za telo se bomo izsušeni koži izognili. Seveda pa ni potrebno, da z uporabo mleka pretiravamo, nanesemo ga na predele, kjer smo izvajali britje ter ga enakomerno razmažemo. Če smo že sami po sebi nagnjeni k iritirani koži, priporočam nakup mleka za telo brez kakršnih koli dišav ter dodatkov.

Tudi olje za telo je dobra izbira, s katerim pa naše kože ne bomo le navlažili pač pa jo tudi namastili, zato le pozorno z nanosom olja, da se madeži ne bodo poznali na naših oblačilih. 

Tudi pri nakupu mleka za telo imamo veliko izbire, zato se lahko odločamo za tisto, kar nam najbolj odgovarja. Sama bi priporočala izdelke znamke Biobaza, ki temelijo na naravnih sestavinah. 

  • IZOGIBAJ SE BRITJU NA SUHO KOŽO

Res je, da se nam včasih neznansko mudi, in opazimo, da si nismo obrili nog. Seveda, je prva stvar kar nam pade na pamet to, da to sedaj naredimo, ampak ker nimamo časa, bomo svoje noge obrili kar »na suho«. Seveda se včasih temu ne moremo izogniti, a če imamo možnost, je najbolje, da na svojo kožo nanesemo peno za britje ali neko peneče milo. Glavna stvar, ki je pomembna, je to, da svojo kožo naredimo »spolzko«, zato da bo britvica lažje tekla po naši koži. Z  britjem suhe kože povečamo tveganje za iritacijo naše kože ter krvavitev iz por.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title